prawo a nunchaku
Napisano Ponad rok temu
Chciałem tutaj zapytać jak to jest :
Czy można posiadać nunchaku w domu, machać nim sobie i tylko machać, nikogo tym sprzętem nie kroić i nie szwędać cię z nim po ulicy??
ps. Czytałem ustawę o broni LvB ale ona tego dla mnie nie wyjaśnia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zarówno broń palna jak i nunchaku uznane zostały za broń, co oznacza że trzeba miec na nie pozwolenie, obojętnie czy chesz machać w domu czy chodzić z tym po ulicy. Jeśli nie masz pozwolenia to trzeba liczyc się z konsekwencjami i ewentualnymi kłopotami. Wszystkim Zainteresowanym polecam artykuł w ostatniej "Polityce" było rzeczowo i przystępnie wytłumaczone.
A stosunek policji do tego albo ogólnie organów ścigania to już odmienna sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Witam
tylko machać, nikogo tym sprzętem nie kroić i nie szwędać cię z nim po ulicy??
kroic to ty niczym nie mozesz.
Napisano Ponad rok temu
Ale jak to w końcu jest, bo widzę, że zdania są podzielone.
Napisano Ponad rok temu
No w sumie tak.
Ale jak to w końcu jest, bo widzę, że zdania są podzielone.
1) Wg prawa NIE MOZESZ, NIE WOLNO CI !!!! Tak samo nie możesz mieć batona (teleskopa), ukrytych ostrzy etc.
2) Gambit: "Jeśli nie masz pozwolenia to trzeba liczyc się z konsekwencjami i ewentualnymi kłopotami."
Zgoda - ale tylko gdyby policja u Ciebie to znalazła. A więc? W PRATKYCE - RYZYKA NIE MA. Jak machasz sobie w domu, nie bijesz nikogo na ulicy - nie mają prawa się dopieprzyć. A poza tym dużo by Ci nie zrobili.
Jak pytałem znajomego policjanta o pozwolenie, odpowiedział "Daj sobie spokój... Pałki do ćwiczeń, wschodnie sztuki walki etc."
Zeby było śmieszniej - wiele tonf można mieć legalnie...
Napisano Ponad rok temu
Vince, chyba nie zrozumiałeś ustawy, a broń palną to możesz w domu, bez pozwolenia ?????? a jak chodzisz po ulicy to już nie????
Zarówno broń palna jak i nunchaku uznane zostały za broń, co oznacza że trzeba miec na nie pozwolenie, obojętnie czy chesz machać w domu czy chodzić z tym po ulicy. Jeśli nie masz pozwolenia to trzeba liczyc się z konsekwencjami i ewentualnymi kłopotami. Wszystkim Zainteresowanym polecam artykuł w ostatniej "Polityce" było rzeczowo i przystępnie wytłumaczone.
A stosunek policji do tego albo ogólnie organów ścigania to już odmienna sprawa.
Masz oczywiscie racje, ale mialem na mysli dokladnie to, co napisal przedmowca. Z lenistwa pozwole sobie zacytowac
Zgoda - ale tylko gdyby policja u Ciebie to znalazła. A więc? W PRATKYCE - RYZYKA NIE MA. Jak machasz sobie w domu, nie bijesz nikogo na ulicy - nie mają prawa się dopieprzyć. A poza tym dużo by Ci nie zrobili.
Gdyby tak wparowali do mnie, ciekawe jaka grzywne dostalbym za 2 nuncha ktore trzymam w domu
Napisano Ponad rok temu
1) Wg prawa NIE MOZESZ, NIE WOLNO CI !!!! Tak samo nie możesz mieć batona (teleskopa), ukrytych ostrzy etc.
2) Gambit: "Jeśli nie masz pozwolenia to trzeba liczyc się z konsekwencjami i ewentualnymi kłopotami."
No to jest jasne, o ile nie handlujesz prochami nie trzymasz w domu papierosów bez akcyzy albo nie chodzisz na włamy, ryzyko że do domu wpadną razem z drzwiami chłopaki z AT po to żeby skonfiskować młóckę jest żadne.
Napisano Ponad rok temu
No to jest jasne, o ile nie handlujesz prochami nie trzymasz w domu papierosów bez akcyzy albo nie chodzisz na włamy, ryzyko że do domu wpadną razem z drzwiami chłopaki z AT po to żeby skonfiskować młóckę jest żadne.
Papierosy - to może być też nalot SG (ale to OT )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zastanawia mnie jedna rzecz... siekiere mozna nosic przy sobie, a nunchaku nie... co za chory kraj.
U nas są dziesiątki podobnych rzeczy Jakoś nie widzę menela z nunchako - a z siekierą już prędzej. 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszszyscy, którzy słyszeli o Czerwonych Khmerach wiedzą o tym doskonale.Co się śmiejecie, motyka to groźna broń
Napisano Ponad rok temu
Taa... albo Ministra Zdrowia hehe
a takze:
U nas są dziesiątki podobnych rzeczy Jakoś nie widzę menela z nunchako - a z siekierą już prędzej.
No kurde chyba polska żulernia fucktycznie przygotowuje sie do wejścia do unii,
bo ostatnio miałem problemy z 2 którzy mieli puszki gazu, po zaciągnięciuna policjię okazało sie że nie były to pieprzówki ani CS tylko jakis lepszy syf.
A ja do gościa ze zanim go zdazy użyc to go wpier.. bez masła.
Wiec mogło być fajnie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Combat napisał:
Co wątpisz? Straż Graniczna prowadzi takie działania.
Do zadań Straży Granicznej należy:
1) ochrona granicy państwowej,
2) organizowanie i dokonywanie kontroli ruchu granicznego,
3) wydawanie zezwoleń na przekraczanie granicy państwowej, w tym wiz,
4) rozpoznawanie, zapobieganie i wykrywanie przestępstw i wykroczeń oraz ściganie ich sprawców, w zakresie właściwości Straży Granicznej, a w szczególności:
[...]
c) przestępstw i wykroczeń pozostających w związku z przekraczaniem granicy państwowej lub przemieszczaniem przez granicę państwową towarów oraz przedmiotów określonych w przepisach o oznaczaniu wyrobów znakami skarbowymi akcyzy, o broni i amunicji, o materiałach wybuchowych, o ochronie dóbr kultury, o narodowym zasobie archiwalnym, o przeciwdziałaniu narkomanii oraz o ewidencji ludności i dowodach osobistych,d) przestępstw i wykroczeń określonych w ustawie z dnia 25 czerwca 1997 r. o cudzoziemcach (Dz. U. Nr 114, poz. 739, z 1998 r. Nr 106, poz. 668 i Nr 162, poz. 1126, z 2000 r. Nr 106, poz. 1118 oraz z 2001 r. Nr 42, poz. 475),
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
No kurde chyba polska żulernia fucktycznie przygotowuje sie do wejścia do unii
A jak ma to się do tematu?
A jak do mojej wypowiedzi?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
palka teleskopowa
- Ponad rok temu
-