czy capoeira...
To oni mają sparingi? Ciekawe.
combat pisalem po prostu o butach do capoeira, ze takowe istnieja, a ty zaraz wskakujesz na sparringi...
Napisano Ponad rok temu
czy capoeira...
To oni mają sparingi? Ciekawe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie... moze dziwne, moze banalne ;P dlaczego we wszystkich sportach walki zawodnicy walczą bosymi stopami? Jakie ma to znaczenie??
Napisano Ponad rok temu
Bosa stopa nie nadaje się do kopnięć
- myślicie, że dlaczego pragmatyczni tajowie nie używają w muay thai kopnięć stopą?
Napisano Ponad rok temu
Akurat. A co do tych cienkich deseczek na TKD to nie rozsmieszaj. Zreszta nie ma to nic do rzeczy ani topicu. Obutą stopą zawsze będzie się kopać lepiej niż bosą. Tak na marginesie, w twoich ulubionych systemach typu combat to jak radzą kopać, boso czy w butach? Znowu jesteś za a nawet przeciw...O i jeszcze jak się nadaje! Kopie się znakomicie. Powiem więcej - takie kopnięcia są mniej kontuzyjne niż kopanie goleniem. Wiesz - w TKD gołymi stopami łamie się deski...
I potem mają problemy z goleniami - bardzo mądrze. Patrz - tzw. utwardzanie.
Napisano Ponad rok temu
Akurat. A co do tych cienkich deseczek na TKD to nie rozsmieszaj.
Obutą stopą zawsze będzie się kopać lepiej niż bosą. Tak na marginesie, w twoich ulubionych systemach typu combat to jak radzą kopać, boso czy w butach? Znowu jesteś za a nawet przeciw....
W Muay Thai wszystko jest sprawdzone pod kątem realistycznej walki i gdyby kopanie bosą stopą byłoby lepsze od kopania goleniem to kopali by stopą a nie zawracali sobie głowy goleniami
A w ogóle, to co ty wiesz o utwardzaniu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Akurat. A co do tych cienkich deseczek na TKD to nie rozsmieszaj. Zreszta nie ma to nic do rzeczy ani topicu. Obutą stopą zawsze będzie się kopać lepiej niż bosą. Tak na marginesie, w twoich ulubionych systemach typu combat to jak radzą kopać, boso czy w butach? Znowu jesteś za a nawet przeciw...Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Qrna Waldus, Wosiu czy jak ci tam. Co ty za bajki opowiadasz,
nie mieszaj cieńkich deseczek, które sie czesto rozbija na pokazach TKD (i nie tylko zresza) przy technikach czary mary do normalnych rozbić. Na egzaminie widziałem kilka razy niedopuszczenie desek do rozbic bo byly :? za cienkie :? . Wiec no koments jak sie nie znasz. Oki
A poza tym Wosiu przestań cigle nekac te całe pokolenia tajów - jak to okresliles. Oni zyja tam my tu i nie porównuj ich wyszkolenia i utwardzenia z naszym :wink: . Oni jak poświecają sie walce to nie tak jak my 4/5x w tyg. po 1.5 godz tylko 6/7 dni w tyg pokilka długich godz m. in utwardznie. Oni tam chodza boso bo wiekszosci z nich nie stac na buty albo nie sa do nich przyzwyczajeni stad m.in twardsze stopy niz u nas. W naszym świecie to cos nie do pojecia chodzenie boso po ulicy
Napisano Ponad rok temu
Słuchaj Sraczu czy Pikaczu czy jak ci tam smarkaty pokemonie, nie zaczynaj w ten sposób dyskusji bo cię ktoś w końcu kultury ręcznie nauczy !
Nie tobie oceniac czy się znam czy nie. I k...a zwróć uwagę, że napisałem iż nie ma to nic do tematu.
Napisano Ponad rok temu
Wosiu i Piachu na priva z takimi gadkami. Nie chce takich rzeczy czytac, bo mnie to nie obchodzi.
A ja mam cos do tego. Ma to do tematu, ktory sam zaczales.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio na egzaminie rozbijałem stopa dolyo chagi (mawachi geri) 2 takie cienkie deseczki po 2 cm = 4cm (drzewo -dąb , 30cm x 30cm)
Akurat. A co do tych cienkich deseczek na TKD to nie rozsmieszaj.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu