Film z nożami w tle - The Hunted (Nożownik/Polowanie)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Walki na noze moga byc ciekawe i realistyczne dla tych... ktorzy niewiele wiedza o walce na noze. Choc nawet fachowcowy nie powinni sie meczyc, mimo, ze niedorzecznoci jest sporo...
"Czarny bohater" posluguje sie fajna kosa, cos a'la Strider. Nie znam tego modelu. Moze ktos wie?
W ogole: piekne zdjecia - wspaniale lasy Kanady (dobro i harmonia, ktore burzy czlowiek), w opozycji do molocha wspolczesnego miasta (gdzie nie moze byc ani dobra, ani harmonii). Normalni ludzie, a nie jacys super herosi.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Niezawodny [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mówi :wink:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Average Rating: 4.8/10
A to znaczy ODPUSC SOBIE... Szkoda kasy. Jak film ma 5 i + to można próbować, jak ma 9-10/10 to trzeba - tyle. BTW: moja reguła 95% filmów nowych nadaje się do kosza - pracuje... :wink:
Napisano Ponad rok temu
I w ten sposob jak zauwazyles nalezy sobie darowac 95 proc produkcji filmowych. Zachodzi pytanie czego oczekujemy o kina: rozrywki, nieskomplikowanego "pokrzepienia serc"?
Jesli tak to "Nozownik do tego sie nadaje... nie raniac przy okazji czyjes inteligencji.
A jak szczegolnej narracji, tworczego podejscia, "liczacego sie glosu" to lista strasznie sie skraca zostaja m.in. - Bergman, Kubrick, Clint Estwood (jako reyser), Kieslowski, Kurosawa.
A jak juz jestesmy przy Kurosawie, to jak wiele mu zawdziecza "Hero"! Walki absolutnie odrealnione, ale jaka narracja, jakie rozwiazania plastyczno-znaczeniowe!
No, coz z nowszych propozycji polecam takze "Basen". Ostrzegam zwolennikow "Terminatorow", "Matrixow", ze na tym filmie - jak w polskim kinie - nic sie nie dzieje. Ale jak sie nic "nie dzieje"!
Jesli ma kos ochote dluzej popatrzec na przecietna dziewczyne w bikini, z brzuchem dalekim od kratki to...
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Walka realistyczna, czy zblizona do realistycznej nigdy nie jest efektowna.
Tak - ale ile razy to trzeba będzie powtórzyć - prawda KP?
Napisano Ponad rok temu
Sceny walki NIE zapierają tchu w piersiach. To wszystko.
ogladanie walki na noże rzadko zapiera dech w piersiach, co innego sama walka... często szybko brak oddechu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o "Kunszt" - to jeden z lepszych filmow jesli chodzi "walke na noze" jaki wyprodukowano. Ale nie ukrywajmy tego - to nie bylo, nie jest i nie bedzie arcydzielo filmowe, choc ma swoj "czarny" klimat.
Na temat "Nozownika" juz sie wypowiedzialem.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Reszta filmu to nudny, ograny scenariusz - Rambo jest lepsze :-)
Pozdrawiam fanów Tommy'ego Lee
Napisano Ponad rok temu
No nie wiem, Tomasz Raczek dał filmowi 4 gwiazdki na 5 możliwych, więc chyba się wybiorę. Poza tym Tommy Lee Jones i Benicio del Toro to jedni z moich ulubionych aktorów, więc chociażby z kronikarskiego obowiązku. :-)
A rób co uważasz. W "GW"część II Matrixa dostała 4 bodajże :wink: gwiazdki NO COMMENTS!! Ode mnie by dostała jedną, góra dwie.
Napisano Ponad rok temu
Choc ja tez bym nie ufal do konca recenzentom bo:
- czesto pisza o filmach na ktorych... nie byli (znam pare przykladow)
- posluguja sie stereotypami, "magia" nazwiska aktorow i rezyserow
- wystarczy modny, albo poprawny politycznie temat - np. holocaust, triumf zlego nad dobrym, a juz sie sypia gwiazdki,
albo jakies smetne cytaty i odniesienia do Biblii juz murowana w oczach krytyka "glebia" lub kolejny "fresk" o buddyzmie na ktorym jak sie okazuje kazdy sie zna (to nic, ze najczesciej niedorzeczny).
Napewno sie wybiore na: "10 minut", "Zabawy z bronia", i "Rekruta".
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
De gustibus non disputandum, jak mawiają górale, dla mnie Matrix II rewelacja. A spośród krytyków akurat Raczka i Kałużyńskiego cenię, a już gdy są razem.... Super!! Oczywiście nie można im ufać do końca, ale wskazówki miewają celne.W "GW"część II Matrixa dostała 4 bodajże :wink: gwiazdki NO COMMENTS!! Ode mnie by dostała jedną, góra dwie.
Napisano Ponad rok temu
Przez jakis czas chodzilem tylko do kina na gwiazdkowe filmy i... przelecialo mi kolo nosa pare niezlych obrazow.
Napewno sie wybiore na: "10 minut", "Zabawy z bronia", i "Rekruta".
Pozdrawiam
K_P
Teraz "Ale Kino" daje cykl filmów S. Kubricka, a na HBO w tym tygodniu będzie "Full metal jacket" tegoż reżysera.
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie jestem laikiem jesli chodzi o walki na noże i tylko o walki na noże a nie o realnośc fabuly i zawiłości kto był lepszy kurosawa bergmann czy fellinni .Jakis czas temu oglądałem kunszt film o walce nożem teraz moje pytanie do kogoś kto sie na tym zna czy walki w the hunted były w miare realne ? będe wdzieczny za odpowiedż pozdrawiam
na ten temat wypowiadał się na Sayoc.com R. Kayanan, jeden z odpowiedzialnych za reżyserię walk. Techniki są autentyczne, ale podporządkowane scenariuszowi, ozdobione. Rzucanie bronią było obrabiane w studiu (chodziło o obroty i lepsze ujęcie lecącego noża). Nie można przekładać filmu na realność. Róznicę między The Hunted a realnym Sayoc będziecie mieli mozliwośc obejrzeć już za 3 tygodnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mike Tyson niedlugo w K-1 [ naprawde niedlugo ]
- Ponad rok temu
-
Naznaczony śmiercią
- Ponad rok temu
-
"Szybszy od blyskawicy"
- Ponad rok temu