Czy powinny być wyszyte imiona na kimonie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak na prawdę to nie za bardzo podobałby mi się taki pomysł, a za moment kimono wyglądałoby jak choinka, albo zapis biografii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym po to jest forum,żeby rozwiajć nowe tematy i problemy,jeśli nie chcesz nie musisz czytać :roll:
A ja dziękuję Tym którzy odpowiedzieli na ten temat :>
Napisano Ponad rok temu
I po polsku i po japońsku a nawet po chińsku
I cyrylicom
Zależy gdzie wyjezdzasz
To tak jak wizytówka a pozatym jak
by się kimona zmieszały łatwiej odnaleźć swoje
Napisano Ponad rok temu
Ty jusi to obowiazkowo na kimonko znaczek z rózowym pluszowym króliczkiem, ja z łabądkiem , Jeżyk z Jeżykiem, Pajak z Pajakiem i wsio jasno 8)
Napisano Ponad rok temu
Do zobaczenia 8)
Napisano Ponad rok temu
Saotome sensei ma walnięty napis na kimonie na lewym ramieniu.
Osobiście- jakoś nigdy nie zdażyło mi się zapodziac kimona po treningu, więc raczej pozostane bez naszywania/ malowania imienia po polsku czy japońsku.
Napisano Ponad rok temu
Na ten przykład:
"- Słuchaj Ździchu, zrób to irimi troche inaczej..-" :wink:
Zresztą jak się ma swojego Nauczyciela, to z pewnością zna on wasze imię ...... i nie jest potrzebna żadna wizytówka..
Pancer
Napisano Ponad rok temu
pamietam jak we wrocku kolo 1990-tego tak zrobił tośmy wszyscy tam poolecieli i namazał całej sekcji, wszyscy to powyszywali i świecili krzakami jeszcze całe lata. ubaw był po pachy bo bidaczek prawie sie poplakał przy naszych imionach - ja zostalem pietro, nie dał rady. ale najwiekszy krzyż miał ze Świętej Pamięci Zdzichem - sie Sensei prawie zapluł probując powtórzyć to imię....
Napisano Ponad rok temu
Za kazdym razem kiedy w grupie dziecięcej jest sporo nowego narybku myślę, że nie byłoby to takie złe. Ale tylko malutkimi literkami i koniecznie po japońsku co pewnie nie rozwiązałoby problemów z pamięcią. :wink:
Tak na prawdę to nie za bardzo podobałby mi się taki pomysł, a za moment kimono wyglądałoby jak choinka, albo zapis biografii.
A mnie się ten pomysł podoba.
Ale uważam powinniśmy się umówić że:
- małymi literkami po polsku - żeby nie robić z kimona choinki
- wszyscy podpisujemy się w tym samym miejscu nazwą którą używamy na tym formu
Wielkość literek i miejsce do przedyskutowania
Dlaczego tak? Ja jestem na forum od niedawna ale (jak to zwykle bywa) czuję jakbym pewne osoby dobrze znał. Ostatnio byłem na stażu w Warszawie (Andre Cognarda) sala pełna ludzi a ja nikogo nie znam poza kilkoma z mojego klubu. Myślę, pewnie sporo forumowiczów tu jest , z kilkoma chętnie bym pogadał (oczywiście po treningu) ale skąd mam wiedzieć który to Łabędź, Jeżyk albo inny zwierz. Czy Niebieski jest niebieski na twarzy? A MrSmile ma na twarzy nieustanny uśmiech? A czym się może wyróżniać z wyglądu Pancer?
Jasne że można zagaić rozmowę. Ale wyobraźcie sobie podchodzę do dziewczyny i zagaduję: Czy to ty jesteś "Paskuda"? (a takiej nazwy używa jedna z koleżanek na naszym forum) - mogło by się źle skończyć.
Swoją drogą ciekawe czy "Paskuda" z naszego forum odważyłaby się mieć taki napis na kimonie?
Nazwa z forum na kimonie mogła by być naszym tajnym znakiem rozpoznawczym.
Jesteś sobie na stażu, patrzysz koleś/koleżanka ma cos małymi literkami np. na na szwie lewego rękawa. Kojarzysz - zanczy forumowicz z budo.net.pl - w przerwie podchodzisz bliżej (małe literki to z daleka nie rozczytałeś) myślisz: może go "dobrze znam" (z forum) rozczytujesz i poklepując po plecach ryczysz na całe gardło: Cześć "Paskuda"!!! A ona odwraca się i bez słowa bęc ci między oczy. W ostatniej sekundzie świadomości zauważasz, że to był jakiś facet i w dodatku z wąsami.
Byłoby co wspominać i opowiadać na forum. Ile nowych znajomości by się zawiązało!
Podsumowując jestem za imieniem na kimonie ale tak umieszczonym żeby nie rzucało się bardzo w oczy.
pozdrawiam
Wiechoo
Napisano Ponad rok temu
Czy Niebieski jest niebieski na twarzy?
Nie, ale lubi niebieski kolor i jak już kiedyś mówiłam nawet pasek nie jest jeszcze niebieski.
Muszę przyznać, że Twoje uzasadnienie wyszycia imion mnie przekonuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czym się może wyróżniać z wyglądu Pancer?
Jak to czym Ryjem Sorry Baronecie - nie zdzierżyłem :wink:
ale skąd mam wiedzieć który to Łabędź, Jeżyk albo inny zwierz.
Jak zobaczys dwóch takich otoczonych wianuszkiem wielbicielek to my 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jusi , u senseja H wszystko jest lepiej i cacy - nie musisz nas przekonywać 8) :wink:U senseia Hoffmanna większość osób ma wyszyte imiona po polsku :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Real AIKIDO in action
- Ponad rok temu
-
Czy można ćwiczyć aikido wraz z inną sztuką walki?
- Ponad rok temu
-
^^
- Ponad rok temu
-
Dojo na którym ćwiczymy?
- Ponad rok temu
-
aikido na ulicy!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Władcy Ustronia
- Ponad rok temu
-
Rozpad stylu Iwama?
- Ponad rok temu
-
Rozwazania na temat Reigi Saho
- Ponad rok temu
-
Motto przewodnie,zasada życiowa aikidoków?
- Ponad rok temu
-
Czy przez aikido niszczą się nadgarstki?
- Ponad rok temu