HERO
Napisano Ponad rok temu
Jest to wuxia w najczystszej postaci - legendarni wojownicy mogący samotnie pokonać całą armie, gotowi zginąć dla idei, honor ponad wszystko. Walki na miecze robią niesamowite wrażenie, dobrze że widziałem to dopiero w kinie :wink: Gra kolorów i ich symbolika (kłamstwo czerwone, prawda biała, Bezimienny (świetna rola Jeta Li) zawsze na czarno jako najbardziej podstępna postać...) jest niesamowita.
Piękne krajobrazy, świetnie pokazana armia, niektóre sceny powaliły mnie jak np. walka wśród liści, walka na jeziorze, atak łuczników, walka z Niebemi efekt z kroplami wody, wyprowadzanie Bezimiennego na egzekucje, pokaz szybkości i precyzji miecza w wykonaniu Bezimiennego (ze zwojami i przecięciem strzały)... długo można by takie sceny wyliczać. ##### jest piękny, ma wciągającą i zaskakującą fabułe, niesamowite pojedynki... jako zagorzały fan wuxia jestem oczarowany tym filmem
Napisano Ponad rok temu
Ale sceny z armią są powalające... te lecące strzały.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na tym polegają historie wuxia, że opowiadają o legendarnych bohaterach, którzy mogli według legend duuużo więcej od zwykłych ludzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Herosow przechylajacych szale zwyciestwa walczacych armii na jedna strone. Bitwy super. Dobra zabawa. Co do tych "supernenow" to specyfilka filmu po prostu, podoba sie albo nie.
Szacuneczek
Napisano Ponad rok temu
- Jet li
- fabuła
- zdjęcia
- sceny walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podobal mi sie szczegolnie te efekty ale takiej furrory nie zrobil strasznej
ogolnie wrazenia OK
Napisano Ponad rok temu
No i wczoraj byłem w kinie i wkońcu widziałem HERO Nie żałuje że tyle czekałem, warto było! Film jest wspaniały, odrazu
dla mnie tez to film wyjatkowy, bo jest to ostatni film jaki widzialem w Polsce. Poszedlem na niego ze swoja dziewczyna na dzien przed swoim wyjazdem z kraju. a poniewaz w filmie tez jest motyw romantyczny, no to go szczegolnie wspominam, bo mi teraz baaardzo brakuje mojej milej...
Silvio
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pismo sensei
- Ponad rok temu
-
Yoseikan w Jurze
- Ponad rok temu
-
Charles Bronson nie żyje!