Blysk swiatla jako...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko jak tak mocne swiatlo wytworzyc sztucznie.
ciekawe czy 500 lumenow z czegos takiego
wystarczyloby??
Ale to już chyba przesada wydawac 300$ na cos tylko do oslepiania
Ps. a tak wlasciwie to ile to jest te 500lumenow, w porownaniu np do zarowki 100W alboczegos takiego?? Ile moze miec taka mala lampa blyskowa o ktorej mowiles ??
Napisano Ponad rok temu
kup...od razu od ciebie ja odkupię i dopłacę jeszcze 50 zł...no niech strace dopłace ci 80 zł do róz=wnych 2 baniek.....Surefire G2 Nitrolon, jedna z najtańszych latarek Surefire, do kupienia już za 28 USD. Niską cenę powoduje obudowa, poza tym jakość jak to u Surefire, zajebista. W komplecie żarówka 65 lumenów, 120 za dopłatą.
Napisano Ponad rok temu
A jest sprzet jeszcze silniejszy.
A tu cos o lampach blyskowych:
"Lampa błyskowa spaleniowa wytwarza duży strumień świetlny w bardzo krótkim czasie (ok. 1 mln lumenów w czasie 1/15-1/50 s) na skutek spalania się substancji wypełniającej bańkę (folii lub drucików glinowo-magnezowych)." (Za wiem.onet.pl)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]kup...od razu od ciebie ja odkupię i dopłacę jeszcze 50 zł...no niech strace dopłace ci 80 zł do róz=wnych 2 baniek.....
Spóźniłeś się, właśnie wyszła paczka. Ale jeżeli sam zamówisz, opłata za przesyłkę 22 USD TNT, wyjdzie na to samo. Flaszkę postawisz jak się spotkamy, za tipa.
Napisano Ponad rok temu
tylko jak tak mocne swiatlo wytworzyc sztucznie.
ciekawe czy 500 lumenow z czegos takiego
wystarczyloby??
Ale to już chyba przesada wydawac 300$ na cos tylko do oslepiania
Ps. a tak wlasciwie to ile to jest te 500lumenow, w porownaniu np do zarowki 100W alboczegos takiego?? Ile moze miec taka mala lampa blyskowa o ktorej mowiles ??
lampa błyskowa ma okolo 1 mln lumenow a wiec ogrom podlug kazdej latarki.
Podswiedlacze fotograficzne maja zarowy okolo 1000 W
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Cougar dorzucilbys jeszcze 50 zeta "Latarka G2-BK 250,00 PLN w kpl. baterie DL123"
zrodlo: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pisza ze przy pelnej wplacie przesylka na ich koszt, tylko czy ktos juz to sprawdzil..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co przeczytalem na ich stronach WWW maja niezle rzeczy, np.:
TL-2 2 baterie litowe - 100 lumenow
TL-3 3 baterie litowe - 175 lumenow
TL-3 LED 3 baterie litowe - 85 lumenow (Ta latarka ma jedna diode LED !. Czas intensywnego swiecenia 4 godz, slabszego - 50 godz)
(Paramatry z ich strony WWW)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
te inne latarki mimo danych podawanych przez producenta sa GORSZE niż słabsze wg danych szurfajery.
po prostu praktyka wskazuje, że do różnych zadań są rózne latarki a to że streamlight chciałby byc szurfajerem to jeszcze o niczym nie swiadczy.praktyka chłopie.praktyka weryfikuje do czego co sie nadaje.
Napisano Ponad rok temu
kup...od razu od ciebie ja odkupię i dopłacę jeszcze 50 zł...no niech strace dopłace ci 80 zł do róz=wnych 2 baniek.....Surefire G2 Nitrolon, jedna z najtańszych latarek Surefire, do kupienia już za 28 USD. Niską cenę powoduje obudowa, poza tym jakość jak to u Surefire, zajebista. W komplecie żarówka 65 lumenów, 120 za dopłatą.
Ja mam zwykle w ofercie Nitrolony za 180 PLN
Wiec cena nie jest taka abstrakcyjna....
Streamlighta Skorpiony byly fajowe, (dobre i tanie) zanim SF nie obnizyl ceny Nitrolona, bo to jednak troszke inna liga...
Zwlaszcza ze cena jest na kozysc SF -180 przeciw 240 za Skorpiona. Oczywiscie ceny loco Polska.
Pozdrawiam
n.
Napisano Ponad rok temu
"te inne latarki mimo danych podawanych przez producenta sa GORSZE niż słabsze wg danych szurfajery"
Skad to wiesz ? Masz moze jakies doswiadczenia z tymi latarkami (Streamlight oraz Sure-Fire) ?
"praktyka weryfikuje do czego co sie nadaje."
Wiec napisz o swoich doswiadczeniach z tym sprzetem.
Napisano Ponad rok temu
I tu mam pytanie: dlaczego ta latarka ma czas silnego swiecenia taki jak np. latarka C2 Centurion oparta na zarowce i rowniez zasilana z 2-ch ogniw litowych ?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - latarka taktyczna za 79 zl
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - 89 zl
Napisano Ponad rok temu
mam doświadczenia ponieważ sure fire jak i strimlajty oraz maglajty uzywane sa przez policjantów.każdy z nas ma jedna lub nawet dwie latarki i uzywa ich na codzień.już na pierwszy rzut oka widać, że strimlight to latarka z bajerami...a jesli cos ma bajery to podnosi to cene a niewiele byc może daje w zamian.no ale zostawmy to.niepotrzebna mi lampka z błyskającymi zielonymi czy pomarańczowymi diodami..przejdżmy do latarek które aspirują do miana taktycznych.otóz porównanie strimlight z suerefire wypada tak, że światło strim...jest żółte w porównaniu do białego światła surfajera przy oznaczeniach producenta wskazujacych na takie samo światło : 60 lumenów surefire swieci jak 100 lumanowy steamlight.co do maglitea to latarka ta jest typowo [prwencyjna lampą która jest cięzka ale i zabić nią mozna...co do siwatła to jest BLADE w porównaniu do 60 lumenowego surefire...Cougar:
"te inne latarki mimo danych podawanych przez producenta sa GORSZE niż słabsze wg danych szurfajery"
Skad to wiesz ? Masz moze jakies doswiadczenia z tymi latarkami (Streamlight oraz Sure-Fire) ?
"praktyka weryfikuje do czego co sie nadaje."
Wiec napisz o swoich doswiadczeniach z tym sprzetem.
miałem do czynienia z 6p i z-2 surefira oraz strimligt nie pamietam modelu ale był niewielki o dośc mocny..maglite testowałem sobie od maluszka na paluszka do 5 bateryjnego smoka..
poza tym..uzywanie surefire przez najlepszych z najlepszych samo za siebie swiadczy.mi nie potrzeba dalszych rekomendacji.
mając to wszystko na uwadze...wybrałem z-2 jako swoją latarke do słuzby .normalnie nosze sobie mała diode ze światłem na 5 metrów;)..
Napisano Ponad rok temu
maglita nosze w kaburze od batona
a jak. kto mi zabroni
i działa
dooobry maglite dobry
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy ktoś zwas ma pozwolenie na nunchaku?
- Ponad rok temu
-
MACHACIE? balisong, nunchaku, tonfy?!
- Ponad rok temu
-
^^
- Ponad rok temu
-
Sayoc Kali
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Zabrzu ?