Blysk swiatla jako...
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Raczej zadna latarka nie daje tak silnego blysku jak odpowiednia lampa blyskowa. Lampa blyskowa zbiera energie w kondensatorze, i w ciagu bardzo krotkiego okresu oddaje ja w palniku. Zadne normalne ogniwo nie jest w stanie dostarczyc obecnie takiego ladunku w tak krotkim czasie.
Napisano Ponad rok temu
Był tak oszołomiony i oślepiony, że spokojnie go obszedłem i kopnałem w dupę . A ustalenia były takie, że miał się bronić. Nie był w stanie.
Napisano Ponad rok temu
obecnie czekam na Z-2,,,a może masz już akumulatory i ładowarkę ?? ile wytrzymują ci baterie licząc w czasie używania?tydzień...miesiąc...pół roku..??? jedna zmiana...
co do błyskania to faktycznie boli nawet 60 lumenów.sprawdziłem na sobie.to nie ma porównania to najjasniejszego maglite,a...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to jeszcze jedno pytanko..nie na priv bo moze kogos to interesuje...czy ta lampa szurfajera swieci godzinę pełnym blaskiem 60lumenów czy schodzi w tę godzine do zera ???Baterie wystarczyły na 5 miesięcy przy 60 lumenowej żarówce.
gadam o tej lampie bo co do jej zastosowania w sytuacji zagrożenia jestem pewien jej pomocy i polecam potestowac je-surefire- jesli ktos gdzieś taką zobaczy ).
Napisano Ponad rok temu
Czasem tez zdarzalo mi sie, ze mocno juz wyeksploatowane baterie jednego dnia swiecily OK, a nastepnego dnia latarka nie swiecila wcale.
Zdarzylo mi sie to kilka razy, w roznych modelach, wiec raczej wykluczyl bym przypadkowe wlaczenie latarki.
pozdrawiam
nurek
Napisano Ponad rok temu
A jakie ogniwa byly w tych latarkach (jesli litowe, to czy firmy Sure-Fire) ?
Napisano Ponad rok temu
Moim własnym wynalazkiem osobistym była malutka radziecka lampa błyskowa, którą nosiłem nocami w kieszeni. Nie musiałem nigdy użyć, ale testy w warunkach akademikowych przechodziła pozytywnie.
Mialem podobny patent jak stalem jeszcze na bramce
tyle tylko ze bylo to urzadzenie jednorazowe zrobione jak znane kiedys lampy byskowe z jednorazowymi zarowkami (tzw spaleniowki)
Dwa razy mialem w uzyciu i wystarzylo aby delikwenta dobrze uchwycic w celu wyprowadzenia na zewnatrz.
Chlopaki do takiej sprawnosci doszli ze zanim odpalalem zdarzyli oczy odwrocic aby potem przejsc do akcji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy wystarczy tym byłsąnć oponentowi po oczoach czy trzeba cały czas trzymać ?
Trzymaj cały czas aż twarz oponenta sie rozpuści
Zaświeć mu konkretnie w twarz a później błyskawicznie uciekaj(a nuż sie potknie przy poscigu :wink: ) bądz obezwładnij w jakiś sposób np. kopnij w dupe :wink:
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie litowe, choc na pewno nie tylko SF. Stosuje glownie ogniwka firmy GP, bo mam pod nosem hurtownie, i sa disc tanie (jakos kolo 11-12PLN/szt).
Jakos nie wierze w przewage jedynie slusznych bateryjek SureFire, nad cala reszta, szczegolnie, ze maja je w ofercie od dosc niedawna. Poprzednio SF dolaczal do swoich latarek Duracele.
pozdr.
n.
Napisano Ponad rok temu
Pisałem, że strzał z 65 czy 120 lumenów po oczach daje efekt mniej więcej taki, jak błyśnięcie lampą. Ale w sumie daje efekt lepszy, gdyż nie jest to błysk przez ułamek sekundy, tylko dużo dłuższy niż w lampie. fakt, że taką latarka daje się po oczach raczej w nocy, i to w ciemnych miejscach zdecydowanie podnosi efektywność takiego manewru...Raczej zadna latarka nie daje tak silnego blysku jak odpowiednia lampa blyskowa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"szurfajera" ?? jak to gdzie ???NIE WIESZ?????Tak, świtnie wspaniale. Ale gdzie można cos takiego kupić?
Napisano Ponad rok temu
A jak takie blysniecie dziala w dzien?
wiekszosc napadow zdarza sie w nocy - dyskoteki tez sa dosc ciemne - a w dzien mozna nosic latarke blyskajaca czarnym swiatlem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bowiem mianowicie czytalem o takim strzale ze swiatla, ze oslepia z kilkudziesieciu metrow, nie wazne, noc czy dzien. Ciekawe czy cos takiego naprawde istnieje i ile kosztuje.
Teoretycznie mozliwe - w koncu z lusterka tez mozna oslepic tylko jak tak mocne swiatlo wytworzyc sztucznie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy ktoś zwas ma pozwolenie na nunchaku?
- Ponad rok temu
-
MACHACIE? balisong, nunchaku, tonfy?!
- Ponad rok temu
-
^^
- Ponad rok temu
-
Sayoc Kali
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Zabrzu ?