Judo dla dwudziestoletnich początkujących (Kraków)
Napisano Ponad rok temu
Mój brat (20 lat i 187cm w kłębie) stwierdził niedawno, że przy kontynuowaniu nieruchawego trybu życia straci wkrtce kontakt wzrokowy ze swoimi sopami (czyt. brzuch mu urośnie). Postanowił zaisać sie na judo - piękny sport, wspaniały sposób na podniesienie ogólnej srawności, ceremoniał ograniczony i podobno niskie koszta.
Pytanie brzmi następująco:
Czy jest w Krakowie sekcja judo, w której dwudziestolatek bez jakiegokolwiek doświadczenia w szstukach walki mógłbyrozpocząć treningi judo? (i w której znalazł by partnerów do ćwiczeń odpowiadających mu gabarytami i poziomem zaawansowania)
W miarę możliwości proszę o namiary i wysokość opłat za treningi.
Zaznaczam, że mój brat nie jest "asportowy" i poziomem sprawności fizycznej mieści się w granicach normy... dla przeciętnych, nie trenujących MA śmiertelników.... :wink:
Z góry dziękuję za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak jest na innych uczelniach, ale na CM UJ sekcja zaczęła działać dopiero gdy trzeba było wysłać ludzi na zawody - 4 tygodnie intensywnego szkolenia... z potem znowu powrót do czegoś, co można raczej nazwać "grupą hobbystyczną" niż sekcją sportową...
Brachol studiuje na WPiA UJ, więc może będa mieli jakąś sensowniejszą grupę.
Anyway - thnx for info.
Napisano Ponad rok temu
Treningi byly ale czy ludzie chodzili to inna sprawa. W kazdym razie na srodowe sparingi zawsze sie chetni znalezli. A treningi faktycznie czasem byly rozne, ale to bardziej kwestia checi tych co na nie przychodzili a nie samych treningow. Zreszta po kilku godzinach siedzenia na wykladach/cwiczeniach to mi tez sie nie chcialo.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam i życzę owocnych treningów
PS a jak znalazłeś przypadiem w krk jakąś sekcję judo dla dziadków po 20 roku życia to daj cynk... :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Quo Vadis Bjj ?
- Ponad rok temu
-
Bjj Seminars in Berlin
- Ponad rok temu
-
stojka w BJJ/LL
- Ponad rok temu
-
Zawody Submission - Włocławek
- Ponad rok temu
-
BJJ w Rzeszowie, Mielcu, Leżajsku, Tarnobrzegu, StalWoli???
- Ponad rok temu
-
Buty
- Ponad rok temu
-
Jakie kimonko?
- Ponad rok temu
-
Pozdrowienia z Brazylii
- Ponad rok temu
-
dlaczego strona berserkerow nie dziala???????????
- Ponad rok temu
-
bjj we Wrocławiu? ale gdzie...
- Ponad rok temu