nowy polski mestre
Napisano Ponad rok temu
spytalem jednego z cwiczacych w tej gr. kto nadal temu kolesiowi stopien Mestre...w odpowiedzi zobaczylem: jak to tko?! MY!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym sie bardziej tym zainteresowal [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] paolo ? Juz to chyba gdzies slyszalem Jesli to jakas grupka ludzi chcaca wejsc w sklad jakiejs oficjalnej brazylijskiej grupy to ok ale jesli to naciagacze...
Jak znam zycie to nasz dzielny wywiad sprawdzi cyz taki mestre istnieje i grupa i w ogole 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest jedna osoba ktora potrafi wiecej od innych, i do tego reszta jest na tyle zachwycona że postanawia go naśladować. A do tego tytułuje go w pewien sposob (sprobuj sam zdobyc gdzies tyle szacunku,aby kumple cie "tytulowali") jest to forma wyrożnienia , okazania podziwu dla jego umiejetnosci.
Ja nie widze w tym nic zdrożnego.
"...troche szacunku i powagi..." stary niedlugo zamienisz sie w dewotke spod kosciola ktora stwierdzi ze w spudnicu siegajacej ponad kolana nie powinno sie do kosiciola przychodzić. ROTF
Napisano Ponad rok temu
m4cI3k przesadzasz.
No wiesz, moze tak, moze nie ja teraz tez mam taki okres, ze pokazuje paru kumplom podstawy - ale nie nazwalem siebie Mestre! Moze masz racje, ze jest to forma wyroznienia, ale z tym podziwem dla Jego umiejetnosci...hmmm
"...troche szacunku i powagi..." stary niedlugo zamienisz sie w dewotke spod kosciola ktora stwierdzi ze w spudnicu siegajacej ponad kolana nie powinno sie do kosiciola przychodzić. ROTF
Co do tego - nie chodze do kosciola wiec raczej mi to nie grozi a jesli Ty nie szanujesz capoeira, to czy mozesz nazwac sie prawdziwym capoeirista?
Axe
Napisano Ponad rok temu
Brazylia, Rio de Janeiro
Mistrzostwa swiata w capoeirze ja padne
oczywiscie byla to zwykla duza aula, taka jak robi Abada na przyklad. szisz... potem sie dziwimy ze jest Mestre Zack
Napisano Ponad rok temu
A do tego tytułuje go w pewien sposob (sprobuj sam zdobyc gdzies tyle szacunku,aby kumple cie "tytulowali") jest to forma wyrożnienia , okazania podziwu dla jego umiejetnosci.
Ja nie widze w tym nic zdrożnego.
Dobra,dobra.Dopoki nazywaja go tak miedzy soba na treningach to nie jest tak zle,ale oni napisali jego imie z tytulem Mestre na stronie internetowej.To jest bezmyslne zachowanie,bo co pomysli np. prawdziwy Mestre,jak zobaczy cos takiego albo o tym uslyszy?Smiech na sali.
Napisano Ponad rok temu
Co do szacunku to jak tak obseruje polska scene capo to zaczyna sie z tego jakas SEKTA robic...
Napisano Ponad rok temu
"05.08.03
Mestre Paulo Forts (PAULAO)zgadza się na przylot
z Brazylii do Polski na dwa miesiące by poprowadzić szkolenie i oficjalnie włączyć Arte Da Vida do Escola Da Capoeira Regional, prawdopodobnie wtedy odbędzie się Batizado dla prowadzących treningi, na obecną chwile trwa wymiana korespondencji oraz materiałów filmowych!!!
Zorrinho rozwarza powrót do Arte Da Vida by ją poprowadzić "Może wrócę w sumie jestem najdłużej ćwiczącym z resztą skoro o to prosi mnie sam Mestre PAULAO to musze nad tym pomyśleć!!! "
Hmmmmm.... :roll: hheiheihehei...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. Mestre Paulao to chyba nie to samo co Paolo z Olsztyna. Chociaz...
Pozdrowki!
Napisano Ponad rok temu
Czy zatem jeczenie i wymyslanie glupich teorii ma sens? :roll:Następnego dnia już nawiązaliśmy kontakt z naszym szefem Kau Amorimem z Belgii, który zgodził się przyjechać i przeszkolić nas przed rozpoczęciem nauki jako nowa grupa.
Napisano Ponad rok temu
Co do drugiego linka to na stronie, którą podał wyżej Goliatus wygląda na to, że to prawda.
Do Associacao de Capoeira Mestre Bimba należy także Grupo Magia Polonia , na tej stronce są nawet fotki z Batizado w Katowicach 2002, gdzie był Mestre Bamba. Byćmoże że inna grupa z Asocjacji (Arte da Vida) chce mieć swoje szkoły w Polsce. Jednak na stronce belgijskiej nie ma mowy o Mestre Paulao, co nie znaczy, że takiego nie ma . Zdaje się mimo wszystko, że to nie jest ściema. 8)
Napisano Ponad rok temu
By the way nie trenuje Capoeiry, po prostu czasem kumple pokazuja mi niektore akrobatyki ktore ja probuje również zrobić. Jak i również wpajaja mi rózne rzeczy z kapy, tzn o co tam chodzi, jak wyglada roda i tak dalej. Ogulnie zastanawiam sie nad zaczeciem trningów, ale nie wiem czy dam rade czasowo, trenuje też inne rzeczy.
Jeszcze raz sorry za dewotke.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Roda w Chorzowie
- Ponad rok temu
-
Informacje o Rodas Abertas itp.
- Ponad rok temu
-
Roda aberta w Poznaniu