Ciekawostka "uwidziana" w TV
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, czy ćwiczą oni to w ramach szkolenia, czy też po prostu akurat ten policjant znał to wejście w nogi.
Taka sobie ciekawostka...
Napisano Ponad rok temu
Ciekawostka. Wejscie w nogi ma wiele systemow lacznie z tradycyjnym JJ ktore jest powszechne nie tylko w polsce ;-)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tak że dobry policjant powinien znać takie wejście
Zresztą ja też bym na wstępie zastosował taką technikę prosta szybka nikt sięjej nie spodziewa i można prosto obezwładnić nawet największego byka
Dla gości 5 +
Przyjeżdżał do nas facet co uczy amerykańską policję i innych samoobrony no i ciekawych rzeczy się dowiedzieliśmy jak wspomne niektóre to odrazu samo mnie boli
Napisano Ponad rok temu
tyle,ze u nas uczy sie raczej aikido shudokan,albo yoshinkan,bo to jest policuyjne aikido.aikikai natomiast do takich celow nie za bardzo sie nadaje.tyle tytulem sprostowania.a,aikido nie odmienia sie,wiec jak juz,to powinno byc "...skonczywszy na aikido..."Goście w mundurach w polsce ćwiczą począwszy od JJ Karate a skończywszy na Aikidzie
Tak że dobry policjant powinien znać takie wejście
Zresztą ja też bym na wstępie zastosował taką technikę prosta szybka nikt sięjej nie spodziewa i można prosto obezwładnić nawet największego byka
Dla gości 5 +
Przyjeżdżał do nas facet co uczy amerykańską policję i innych samoobrony no i ciekawych rzeczy się dowiedzieliśmy jak wspomne niektóre to odrazu samo mnie boli
Napisano Ponad rok temu
tyle,ze u nas uczy sie raczej aikido shudokan,albo yoshinkan,bo to jest policuyjne aikido.aikikai natomiast do takich celow nie za bardzo sie nadaje.tyle tytulem sprostowania.a,aikido nie odmienia sie,wiec jak juz,to powinno byc "...skonczywszy na aikido..."
Ciekawe co by ci powiedzieli panowie Fudzio Nakamura 5dan i Masahiro Taniguchi którzy trenowali policjantów w Legionowie a nie jest ani z Shudokan ani z Yoshinkan a właśnie z Aikikai i co ty na to???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja na to nic,dlatego,ze aikikaiowcy tez trenuja policjantow.ale stylem aikido,ktory jest preferowany przez gliny,to yoshinkan i shudokan.tyle,ze u nas uczy sie raczej aikido shudokan,albo yoshinkan,bo to jest policuyjne aikido.aikikai natomiast do takich celow nie za bardzo sie nadaje.tyle tytulem sprostowania.a,aikido nie odmienia sie,wiec jak juz,to powinno byc "...skonczywszy na aikido..."
Ciekawe co by ci powiedzieli panowie Fudzio Nakamura 5dan i Masahiro Taniguchi którzy trenowali policjantów w Legionowie a nie jest ani z Shudokan ani z Yoshinkan a właśnie z Aikikai i co ty na to???
Napisano Ponad rok temu
A mogę wiedzieć na jakiej podstawie tak sądzisz?? Może Komenda Główna Policji wydała jakieś rozporządzenie w sprawie stylu aikido jaki jest preferowany ?? Ilu Policjantów w Polsce ćwiczy yoshinkan czy shudokan ilu aikikai skoro znasz preferencje .Pozdrawiama ja na to nic,dlatego,ze aikikaiowcy tez trenuja policjantow.ale stylem aikido,ktory jest preferowany przez gliny,to yoshinkan i shudokan.
Napisano Ponad rok temu
Mozna by powiedziec,ze to policjanci szkola innych policjantow,ale przeciez szkielow jest ponad 100 tys. w naszym kraju i nie wierze nawet ze 50 % cos umie.
Napisano Ponad rok temu
Będę uparty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wywalic i obezwladnic
oni sa wlsnie tak szkoleni
kilka razy gadalem z copami o tym jaki maja trening walki wrecz
kazdy mi zawsze mowil ze teakdowns i troche submision
Napisano Ponad rok temu
A w Polsce to juz wogole kongo...Grom kiedys szkolil sie w karate shotokan 8O . Nie wiem jak jest dzisiaj - pewnie kravka, ale pewien nie jestem 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z tego co wiem to szefem szkolenia Gromu w tej dziedzinie byl i jest niejaki Drewniak ale nie ten od Kyokushin tylko ten drugi od shotokanu...
Napisano Ponad rok temu
i jakoś nikt na skuteczność GROM nie narzekał jak dotąd...... o ile pamiętam 8)
Napisano Ponad rok temu
jestem tez bardzo ciekawy kto uczyl Gromowcow walki nozem...No bo chyba nie Drewniak... 8)
Trening walki wrecz w takich jednostkach to rzecz marginalna i cwiczona glownie do podtrzymania formy fizycznej.
Napisano Ponad rok temu
gdyz najwazniejsza jest dla zolnierzy kondycja,umiejetnosc przezycia,poslugiwania sie bronia ( biala i palna),a walka wrecz to ostatecznosc. mondry jestem,bo czytam ruzne zeczy i siem oczeBo Grom jest skuteczny w dzialaniu. Tyle, ze pewnie nigdy nie musieli korzystac z umiejetnosci walki wrecz
jestem tez bardzo ciekawy kto uczyl Gromowcow walki nozem...No bo chyba nie Drewniak... 8)
Trening walki wrecz w takich jednostkach to rzecz marginalna i cwiczona glownie do podtrzymania formy fizycznej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy muzyka wywolyje u Ciebie agresje podczas treningow???
- Ponad rok temu
-
Znacie jakies kluby sztuk walki w Augustowie?
- Ponad rok temu
-
Trenujesz sztukę walki czy uczysz się przetrwania na ulicy?
- Ponad rok temu
-
adamusik - mistrz , naciągacz naiwnych na hasło jkd?
- Ponad rok temu
-
uptejd strony #mma
- Ponad rok temu
-
Poparzenia
- Ponad rok temu
-
Am Besten Kata?
- Ponad rok temu
-
Pokaz Vale Tudo w Mielcu ????