łuki bloczkowe
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Martinator
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Stronkę warto przejrzeć ale pewnie będziesz musiał tą wiedzę dostosować do naszych realiów.
Mam, używam, strzelam codziennie. Łuk kupiłem dawno i jest to PSE Polarais.
Co Cię interesuje? Łuki sportowe czy myśliwskie? Czy masz gdzie strzelać? To jest najważniejsze! Byle słomianka czy nawet 3 to jest nic dla bloczka, a strzelając do desek czy sklejek niszczysz strzały (zapiekają się po trafieniu, gną, koszmar nie strzelanie) Możesz kupić piankę jeśli gdzieś jeździsz ale są one drogie Lepsze są takie z płyt pilśniowych ale są ciężkie i trzeba je ustawić
Ile chcesz wydać?
Łuk + osprzęt (wydanie myśliwskie) to minimium wydatek około 1200 - 1500 PLN (PSE Nova - dobry łuk ale bez osprzętu) Do tego strzały od razu kupuj 2 komplety (będą się zużywać zwłaszcza na poczatku :wink: tak żebyś miał je takie same), to minimum 300 PLN (aluminiowe) i nie strzelisz z takiego kompletu na dalej niż 30 do 50m - celnie oczywiście!!
To zaledwie kilka spraw na początek... nie przerażaj się. Pytaj. Niestety w tym sporcie zawsze trzeba zapłacić frycowe
Ale jak się troszkę otrzaskasz to zabawa jest na całego.
Napisano Ponad rok temu
A tak wogóle to poszukaj jakiś klub łuczniczy i tam zacznij poszukiwania informacji, Najwięcej się tam dowiesz. Ale uważaj na tych co nie strzelają z bloczków tylko z klasyków czasem nie mają pojęcia o czym mowią bo są przyzwyczajeni do klasyków, a niestety to podobna dyscyplina ale inna bajka... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
A tak wogóle to poszukaj jakiś klub łuczniczy i tam zacznij poszukiwania informacji, Najwięcej się tam dowiesz. Ale uważaj na tych co nie strzelają z bloczków tylko z klasyków czasem nie mają pojęcia o czym mowią bo są przyzwyczajeni do klasyków, a niestety to podobna dyscyplina ale inna bajka... :twisted:
Strzelałem i to nie z byle kim bo z Panem Krzysztofem Włosikiem, zorientowani wiedzą kto zaś. Fajna sprawa, wytłumaczył, pokazał jak sie ustawic jak trzymac łuk, jak strzelac celowac itp..no i spodobało mi sie.
Strzelałem z PSE Silverhawk'a, chcialem zakupic cos z bloczkowcow mysliwskich i w tym kierunku rozwinac strzelanie...Troch przegrzebalem net - dzieki Piter za linka- , i te ceny ......kosmos przestraszony . Mysle kupic cos pokroju PSE Nova, tylko ze on ponoc jest goly..., jest jakis fajny zestaw PSE Team Fitzgerald z osprzetem ale nie wiem gdzie i za ile mozna dostac u nas...?
Aha, mozna sobie jakos samemu wykonac tarcze strzelnicza i z czego aby nie przepuszczala strzal.....?
Pozdrawiam
Martinator
Napisano Ponad rok temu
Może ktoś zna jakieś kluby w okolicy Trójmiasta
Np. przy ul.Hallera w Gdańsku. Z łuków bloczkowych strzelają tam tylko prywatne osoby, nie wszyscy klubowicze. Byłem tam i strzelałem dość dawno (4 lata temu). Wtedy nigdzie w Gdańsku nie było sekcji bloczkowej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zrobić tarcze z płyt pliśniowych i o jakich wymiarach.Mam od tygodnia PSE Nova i jak narazie więcej czasu spędzam na szukaniu strzał.
Gratuluje wyboru, swietny łuk
A gdzie zakupiles jesli mozna wiedziec i czy masz goły czy z jakims osprzetem ile Cie to kosztowalo ? Jakie wrazenia ze strzelania, opisz koniecznie..
Pozdrawiam
M
Napisano Ponad rok temu
mam celownik i podpurkę pod strzały ,a w kolejce jest spust(paluszki trochę bolą ).Co do strzelania to jestem kompletnym amatorem i trudno mi coś mądrego napisać ale siła z jaką strzała wbija się w tarczę robi wrażenie.Co do sprzętu to najlepiej pogadać z panami z goldenarrow.
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=63920
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CŁO I PODATEK VAT NA BROŃ WWOŻONĄ DO POLSKI i nie tylko broń
- Ponad rok temu
-
Sprzęt w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Kiedy dozwolone beda wiatrowki gwintowane??
- Ponad rok temu
-
Przeróbka wiatrówki z GL na GW
- Ponad rok temu
-
Doce Pares - seminarium
- Ponad rok temu
-
zasady walki kali - turnieje (pałka i nóż)
- Ponad rok temu
-
E-podręcznik do bo-jutsu
- Ponad rok temu
-
Jakosc klingi
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa
- Ponad rok temu
-
Sai