przyszłośc karate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osoba Boba jest w stanie zniszczyc nie tyle wiekszosc zawodniwko K-1 ale tez jakich kolwiek zawodnikow. On ma zdaje sie 170 kg. A to duzo.
Odnosnie Karate to powstaja nowe style (Shidokan) a nadal stare style jak Kyokushin nadal sie mocno trzymaja. Wiec jak naprawde jest w tym karate i w jaka strone zmierza to nikt nie wie. Czas pokaze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W to raczej watpie... Wystarczy poprzegladac ksiazki telefoniczne.(...)Coraz mniej będzie trenujących shotokanopodobne syle.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam kickboxerów.
Napisano Ponad rok temu
to prawda ze minal juz wielki bum na kickboxing...z tym ze ci najlepsi startuja w K1 i odnosza sukcesy ...mysle ze z zawodowym podejsciem do karate i zawodami na wysokim poziomie bedzie coraz gorzej bo beda tracily prestiz ( najlepsi beda odchodzic wlasnie do K1 lub probowac szans w ufc lub pride a powod jest prosty -wieksza kasa ktorej w karate brak) alternatywa moze byc karate na olimpiadzie ale to znow bedzie zamkniecie sie we wlasnym kreguPitman ma rację co do tego, że w Karate nie ma jednej konkretnej osoby znanej z wygranych w turniejach. Jakoś to wszystko jest rozmydlone: np Kyokushin robi swoje mistrzostwa Polski, Oyama swoje, Shotokan swoje itd. Czym to sie różni dla zwykłego zjadacza chleba? Raczej niczym. Przyczyna takiej sytuacji jest bardzo banalna: kłótnie w środowisku SW. O przyszłość karate jestem raczej spokojny. A co do reszty, na wszystko przychodzi moda i odchodzi np. tak było z kickboxingiem. Była wielka moda na to u nas a potem przycichło. Myślę, że tak jest ze wszystkim co nowe. Każdy niech ćwiczy to, co lubi a wtedy napewno w przyszłość bedziemy spoglądać spokojniej.
Pozdrawiam kickboxerów.
Napisano Ponad rok temu
Wyjaśnij mi jeszcze co to jest ufc bo nie jażę. Dzięki. :-)
Napisano Ponad rok temu
I dlatego mówię, że środowisko karate powinno się zjednoczyć i zacząć wreszcie ze soba współpracować. 8)
Wyjaśnij mi jeszcze co to jest ufc bo nie jażę. Dzięki. :-)
Ultimate Fighting Championship - walki w klatce bez reguł [no prawie ]
Podobna formuła, tyle że bardziej elitarna, to PRIDE.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym niedoceniasz karatekow , wiesz przeciez ze w k-1 startuja - z roznym skutkiem, ale startuja i to ci ktorzy knockdown trenuja - Filho , Feitosa ,Kurosawa , Musashi , Shilt , Bergi , sp.Andy Hug - widziałem wiele ich walk i jakos wytrzymywali wiecej niz jedna runde :wink:
Vovchanchyn a co ty chcesz od shidokanu??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-po pierwsze to zawody typu Pride czy UFC, a w szczególności to drugie, miały z założenia stworzyć przynajmniej pozory walki ulicznej. Mówisz o jakiś regółach, że inne przepisy, ale pomyśl przepisy w turniejach typu no holds barred są po to tylko aby wogóle mogły się odbyć, żeby władze wydały pozwolenie na ich organizacje, jeżeli porównujesz nawet najlepszego czystostylowego karateke do dobrze wyszkolonego zawodnika turnieii NHB to sorry, ale albo jestem niepoprawnym romantykiem, albo nie widziałeś karateków kontra bjj albo, no sorry....ale Lamus z Ciebie! powiedziałeś że dobrzy fighterzy z trunieii K1 nie mieli by szans w formule knockdown (o Boże:(!!), poprzez analogie proponuje Ci powalczyć ze mną na moich zasadach, ale ostrzegam że nie masz szans walczymy stojąc na jedenj nodze co Ty na to??
- wymieniłeś zawodników K! którzy zaczynali od kk i twierdzisz że ich umiejętności to tylko wynik treningów kk?? (Boże widzisz i nie grzmisz??) przecież żaden z nich nie walczy jak na karateke przystało, stosują trening przekrojowy trenerzy godzinami oduczają ich złych nawyków, a jak którys próbuje sie spinac zadawając ciosy czy przyjmuje knockdownową garde to od razu dostaje bęcki
-jeżeli jeszcze nie wiesz Maniak to Cie uświadomie, że najlepsze ręce to boks, nogi to muai thai, rzuty zapasy oraz judo, parter zas bjj. Karate a w szczególności kyokushin to sztuka sposób na zycie treningi nastawiony nie tylko na skutecznośc, ale wykształcenie charakteru i sprawności fizycznej poprzez ciężki trening.
Napisano Ponad rok temu
Wymieniłem zawodnikow KK ale nigdzie tez nie powiedziałem ze to co reprezentuja jest tylko i wyłacznie wynikiem tego ze cwicza knockdown!!Ale wez to pod uwage ze knockdown daje napewo lepsze przygotowanie do startow turniejach K-1 niz np... TKD...
Doskonale wiem ,ze aby cos osiagnc w takich tutrniejach nie mozna sie zamykac w jednym stylu .No własnie przepisy przepisami - a widziałes zawodnika NHB walczacego w knockdownie i wg tych zasad ?bo j anie i jestem ciekawy jak by taka konfrontacja wygladała!!
Jestes taki pewny siebie , ze od razu poradzisz sobie walczac na innych zasadach , zupełnie innych od tych wg ktorych ty walczyłes?tak szybko odzwyczaisz sieod nawykow? nauczysz sie nowych ?? wiesz bardzow to watpie !! walczyłes w knockdownie , w nhb , wg zasad prida ufc, ze takmowisz . Mowisz ze zadenz wymenionych przezemnie karatekow nie walczy jak na karateke przystało- no to panie wszechwiedzacy Dzwiedziu powiedz mi jak taki karateka powienien walczyc ? watpisz w ich umiejetnosci ??
Dzwiedziu czytaj uwaznie to co pisze , bo piszesz to samo tylko innymi słowami .
A sarkazm , ironie i mentorstwo zostaw dla siebie .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie Dźwiedziu caly bajer na tym polega...goscie z karate widza ze to co robia nie dziala a jednak robia to dalej ( poza malymi wyjatkami jak np. shidokan lub inne style gdzie ludzie na wlasna reke robia parter)...ja rozumiem szacunek dla tradycji i wszystko ale jesli sie chce startowac w zawodach gdzie startuja profesjonalnie przygotowani zawodnicy to trening nie moze wygladac tak np. 2x w tygodniu kichon 1x kata i od swieta walki ( ale oczywiscie nic ponadto knockdown niestety mocno ograniczony )...mysle ze zeby rywalizowac z najlepszymi trzeba tak jak oni stosowac trening przegladowy ( parter +uderzenia)Z tym że od tego czasu przynajmniej w tkd wprowadzono parter nie wiem jak w kk
p.s. najzabawniejsze ze te wszystkie smieszne style caly czas reklamuja sie jako niesamowicie skuteczne w realnej walce( i moze jest w tym czasec prawdy jak sie walczy z przedszkolakiem badz zulem spod budki z piwem)
Napisano Ponad rok temu
p.s. najzabawniejsze ze te wszystkie smieszne style caly czas reklamuja sie jako niesamowicie skuteczne w realnej walce( i moze jest w tym czasec prawdy jak sie walczy z przedszkolakiem badz zulem spod budki z piwem)
Pitman .... K1, PRIDE czy UFC to nie jest walka realna ....
Pozdr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate w Gnieźnie?
- Ponad rok temu
-
Knockdown- turnieje
- Ponad rok temu
-
Mistyka w Karate