Co zamierzacie/planujecie ćwiczyć??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A rezygnowanie z karate jest dla mnie nie do pomyślenia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowki!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nóż,
poza tym standard (biegi, siłownia, worek / gr / piłka etc.)
Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Potem jeszcze dożucem karate , kung fu, teakwondo i pare innych styli
Ekhem - a po co? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Potem jeszcze dożucem karate , kung fu, teakwondo i pare innych styli
Ekhem - a po co? :roll:
Nie jest to tak na poważnie :wink: .Chodzi mi raczej oto że chciał bym trenować to wszystko( a raczej sam niewiem co bym tak naprawdę chciał) W każdyej z tych sztuk walki, coś mi sie podoba .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jest to tak na poważnie :wink: .Chodzi mi raczej oto że chciał bym trenować to wszystko( a raczej sam niewiem co bym tak naprawdę chciał) W każdyej z tych sztuk walki, coś mi sie podoba .
Kwestia jest taka. Ja nazywam kompatybilnymi: kick-boxing, muay thai, TKD, niektóre karate (generalnie: wiele uderzanych)...
Czyli jak trenujesz jedno - na dobrym poziomie to nie warto drugiego. Zwłaszcza, że muay-thai dobrze prowadzony jest nieco :wink: :twisted: skuteczniejszy od wymienionych. Można potrenować żeby zobaczyć metodykę - najlepiej od razu do grupy zaawansowanej (np. z TKD / kicka do thaia, albo z TKD do kicka) - bo podstawy będą podobne (pozycja, poruszanie, uderzenia proste, podstawowe kopnięcia - nieliczne modyfikacje, zasady). Czasem na kicku będą lepsze ręce, na TKD mogą być gorsze etc.
Ja poszedłem np. na muay-thai - z ciekawości, no i po: kolana, łokcie, lowkick (umiem te wszystkie elementy na dobrym poziomie (wg prowadzącego lowkick na b. dobrym) - ale chciałem zobaczyć jak oni to tam widzą, jak trenują, jaka intensywność etc.). Nie wiem, czy będę kontyuować thaia - znam jak wspomniałem większość rzeczy -które tam się trenuje.
Na kicka bym nie szedł - bo i po co? Na ręce nie narzekam, a kopnięcia są lepsze i szybsze na TKD.
Zawsze warto iść na coś CAŁKIEM innego (np. styl chwytany, walkę bronią, combat - ostanie częściowo inne). Może któregoś dnia zacznę BJJ / judo...
Aha i karate, kung-fu jest MASA odmian i to kompletnie różnych - musiałbyś określić CO dokładnie Cię interesuje
Napisano Ponad rok temu
chcialbym tradycyjne Muay-thai niestety nie mam dostepu...
Muay-Boran ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Walka bez reguł
- Ponad rok temu
-
Radom-szukam chętnych
- Ponad rok temu