Nóż, przystanek w samo południe, W-wa
Napisano Ponad rok temu
Czekam na tramwaj (róg Wolskiej i Płockiej), czytam książkę, aż tu słyszę
-"Wyp... pedale, no wynocha już ....."
Czułem, że to nie do mnie, zerkam, przystanek pośpiesznie przemierza jakiś młodziak, a parę metrów za nim idzie podpity, dziergany typek. Trzyma w ręku nóż. Najgorsza bazarowa tandeta za 10 zł, taki w wiśniowej drewnopodobnej okleinie. Uchwyt sopel lodu.
Ale nawet obciachowy nóż u obciachowego typa trzymany w ten sposób robi niemiłe wrażenie.
Ruszyłem szybko dupę w przeciwną stronę ( ;-)czytać dalej, nie pluć), podszedłem do patrolu motocyklowego (tam są zmiany organizacji ruchu i stali już chyba parę godzin). Panowie raż, dwa zapuścili silniki. Jeden zajechał tramwaj (włąsnie podjechał) od przodu. Drugi wjechał na przystanek od tyłu. Facet akurat wsiadł do drugiego wagonu, ale pokazany palcem grzecznie wysiadł, bardzo potulny. Zaraz zjawiła się jego "kobita", która pijacko zawodziła, że dopiero 4 tyg. wyszedł, a już go znowu zgarną. Happy end.
I tak zweryfikowałem prawdy z mądrych książek i artykułów.
a) jakaś pani podziękowała mi za wezwanie policji. Nie wiem, czemu aż ja do tego byłem potrzebny, ale tak jak piszą w podręcznikach psychologii. "Nikt nie zareagował"
przystanek pełen ludzi w samo południe, obok dwóch zmotoryzowanych gliniarzy, a też może być niebezpiecznie.
P.S. Koledzy resortowi, czy mam skrobnąć liścik do komendanta i pochwalić patrol?
Da im to coś a papierach, albo przy premii?
Napisano Ponad rok temu
Aha, no i gratulacje. Gdyby na ulicach więcej było tego typu akcji, to bylibyśmy o 80% bezpieczniejsi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co, nie wiedzieli, że to będzie ryzyko i że komuś pomogą?
Dowiedzieli się dopiero po fakcie?
Napisano Ponad rok temu
Ten nóż nie, zabrali mu. Nie mam złudzeń, zresztą formalnie nawet trudno z tego zrobić wykroczenie (nie bluzgał "zabije" tylko "wyp... pedale", więc to chyba nie groźba karalna ;-) ). Ale miło było popatrzeć jak spotulniał na widok patrolu. I mnie się humor poprawił.no i prawidłowa reakcja .....żadnego kozaczenia...niestety podejrzewam, że i nóż i chłopek-pijaczek dalej łazi po mieście..trzeba jednbak wierzyć, że teraz rzadziej bedzie wyciągał nóz wśród ludzi....
Napisano Ponad rok temu
Co ty pierdolisz. Jakie zmobilizowanie? Toć każdy z nich wie, co ma robić i chce to robić.
Co, nie wiedzieli, że to będzie ryzyko i że komuś pomogą?
Dowiedzieli się dopiero po fakcie?
to pierdole ze niektorzy traktuja prace w policji jak zwykla prace a nie jako "sluzbe spoleczenstwu" - taki impuls jak cieszaca sie grupka ludzi z akcj policjantow przypomni im o tym - i znowu mowie ze to odnosi sie do tych zasiedzialych policjantow. lapiesz?
poza mam duze watpliwosci czy "każdy z nich wie, co ma robić i chce to robić"
Napisano Ponad rok temu
Ale spokojnie można mu było zrobić sprawę w Wydziale Grodzkim Sądu Rejonowego z art. 141KW - bluzgi w miejscu publicznym.
Napisano Ponad rok temu
Na ile znam policjantów, to mają radochę, że kogoś złapali, taką sportową satysfakcję, że dziś oni wygrali. Potem im przechodzi jak muszą papiery wypełniać :-/za to wydarzenie to moze zmobilizowalo policjantow ze za odrobine ryzyka mozna miec satysfakcje ze sie pomoglo spoleczenstwu ktorego przedstawiciele byli na przystanku.
A pochwaliłem policjantów, bo to drogówka była, a o nich to chyba nikt dobrego słowa nie powie.
Napisano Ponad rok temu
A pochwaliłem policjantów, bo to drogówka była, a o nich to chyba nikt dobrego słowa nie powie.
Ja powiem - mam znajomego policjanta z drogówki - git człowiek (jak on bardzo nie lubi pieszych wchodzących - a właściwie wpieprzających się na jezdnię - jakie lecą wtedy wiązanki - sama radość )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ i kilku przeciwników
- Ponad rok temu
-
Czy BJJ naprawdę się przyda na ulicy ?
- Ponad rok temu
-
Co się dzieje?
- Ponad rok temu
-
Prośba Drogie Panie...
- Ponad rok temu
-
Underground box :)
- Ponad rok temu
-
Już jest książka
- Ponad rok temu
-
bjj kravka czy ciagle to samo?
- Ponad rok temu
-
Film z zamieszek (tegoroczne Juwenalia w Częstochowie)
- Ponad rok temu
-
zapasy?
- Ponad rok temu
-
zabawki samoróbki
- Ponad rok temu