AIKI JUJUTSU I AIKIBUDO W TARNOWIE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widze ze troszke odbiegli panowie od tematu. Watek dotyczyl przeciez wskazanych sekcji i instruktorow a nie stylu jaki oni cwicza. Moze warto bylo by aby ktos podzieli sie opinia na temat tych obu sekcji. Wtedy mozna by sie dowiedziec jak jest na prawde. O ile sie orientuje rowniez kiedys w Rzeszowie byla sekcja Aikibudo i zdajcie tez instruktorem byl ktos o nazwisku Cynarski.
W Rzeszowie uczy Wojciech Cynarski - jest to rodzina Stanislawa Cynarskiego z Tarnowa kiedzys cwiczyli razem konec lat 80 ale potem poszli roznymi drogami. W.C. trzyma kontakt z Siebertem z Niemiec
A opinie no coz musza przedstawiac osoby ktore tam cwicza lub cwiczyly wiec sie nie wypowiadam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem jego zagorzalym fanem czy obronca,ale z ta krytyka innych szkol to troche to inaczej wyglada...jezeli przychodza ludzie z innych sekcji,pokazuja koszmarne bledy,po wielu latach treningu to zdarzy skrytykowac ale nie slyszalem zeby krytykowal konkretna szkole czy osobe chyba ze mnie przy tym nie bylo.To prawda ze poswiecil wszystko
i ma wysokie wymagania ale jakos ludzie nie narzekaja bo widza poprawe
w technice.Co do tych co przychodza i odchodza to widocznie nie znalezli
tego czego szukali.
Jesli chodzi o cwiczacych Katori i Aikibudo to w sumie z Warszawy,Tarnowa i Krakowa bedzie okolo od 50-do 60 i musze powiedziec ze rozwija sie to niezle.A to ze kiedyc bylo malutko osob..garstka wrecz..to glownym powodem jest za mala reklama.
Osobiscie nie wiem czemu nie ma nazwiska Pawla Kliglicha na francuskich
stronach ale nie przywiazuje do tego zbytniej wagi,To sprawa A.Floqueta i
P.Kliglicha.
Jesli chodzi o osoby majace podobna opinie na temat P.Kliglicha to spotykalem sie z takimi, mialem wielu nauczycieli
ale jesli chodzi o wiedze i umiejetnosci to zaden nie dorownywal a przeciez po to cwicze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osobiście nie poszedłbym już do p. Cynarskiego bo Katori nie umie a w aikibudo tez niewiele ma do nauczenia - od 1995 roku po prostu aikibudo nie trenuje a p. Jansens z Yoseikan aikijujutsu tez chyba niewiele mu przekazał bo p. Cynarski przeszedło od organizacji p. Kondratowicza i uzyskał tam (?) 5 dana .
Co do poziomu technicznego, P. Kliglich jest sobą ktora tyle wie o Katori, ze jeszcze dużo moze mnie nauczyc, a podejscie do treningu - moze sie podobac (mi sie podoba bo jezeli o cos Pytam to dostaje sensowną odpowiedz) lub nie - jesli szukasz wedzy to ją u P.Kliglicha znajdziesz jesli szukasz pochwal - to tylko jesli twoja technika bedzie nienaganna.....
Co do wykonywania technik na poczatkujacych - gwarantuje Ci ze P.Kliglich nie wykonuje ich (na 100%) tak jak na posiadaczach danów ....
Co do sekcji aikido to była takowa w Tarnowie, i był kiedyś taki pokaz w Tarnowie na którym pokazywali swoje techniki - FATALNIE dodatkowo ich "sensei" (niejeaki p. Giemza - ekspert aikido, tai chi , kraw mag i chyba wszystkich innych sztuk waliki )ubrał hakame tyłem do przodu a la Kris - Kros - no coments...
Ja szukam wiedzy o szermierce i ją w treningach Katori Shinto Ryu u P. Kliglicha znajduję - czego pytającemu również gorąco życzę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w Tokyo w dojo Hatakayamy??To ze jest duzo cwiczacych wcale nie swiadczy o tym ze jest dobry poziom..z doswiadczenia wiem ze tam gdzie byla mala ilosc cwiczacych i dobry instruktor poziom byl wysoki..Cwicza
Ci ktorych naprawde to interesuje.Szkoda czasu dla tych co szukaja mamy i przychodza sobie popatrzec.Meczacy jest juz ten temat Spajk..
A Ty poprostu dalej swoje..A swoja droga..przedstawilem Ci sie..a Ty jak widac nie wiem czego sie boisz..ze okaze sie kim naprawde jestes??A co do treningu to moze sam przyjdz i pocwicz,moze wtedy zweryfikujesz nieco swoje dane bo pochodza albo z trzeciej reki albo sam juz zaczynasz fantazjowac..Saluto!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na P.Kliglichu..piszesz i na forum jujutsu i na broni..zastanawiam sie..trenujesz katorii i aikibudo??Wiesz ja sie zajmuje tylko bronia,ale Ty wrzucasz wszystko do jednego wora..W dodatku meczysz temat ktory jest bez sensu bo ludzie ktorzy chca cwiczyc u P.Kliglicha i tak do niego pojda
a takie jadowite uwagi i tak tu nic nie daja..A swoja droga to nie cwicze
dla siebie a nie ku czyjejs chwale.Jak nastepnym razem bedziesz pisac to
uzasadniaj bo niestety ale Twoje aluzje staja sie niewiarygodne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proste.Zwykla kultura pisania i mowienia. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Duo System
- Ponad rok temu
-
Skutecznosc technik szkol "tradycyjnych"
- Ponad rok temu
-
jj w Lublinie
- Ponad rok temu
-
adidas e-shop
- Ponad rok temu
-
JJ a BJJ
- Ponad rok temu
-
Sport Ju-Jitsu
- Ponad rok temu
-
Warszawska sekcja Hakko Den Shin Ryu Ju Jutsu ktoś coś wie?
- Ponad rok temu
-
JJ i trójmiasto
- Ponad rok temu
-
Czy ktos juz kiedysz was wykorzystal jakas technike jj na ul
- Ponad rok temu
-
Gdzie można trenować w Trójmieście oraz Reda i okolice ?
- Ponad rok temu