drugie pytanko, na czym polegają zawody w modern jj, szarpanina, kopy, piąchy? o co w tym chodzi, bo kiedyś widziałem jakieś zawody w jj i jiu-jitsu to to nie przypominało, co najwyżej karate z Kaczego Dołu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
właśnie czytałem samuraja, było tam o Duo System w jiu-jitsu, co to jest?
drugie pytanko, na czym polegają zawody w modern jj, szarpanina, kopy, piąchy? o co w tym chodzi, bo kiedyś widziałem jakieś zawody w jj i jiu-jitsu to to nie przypominało, co najwyżej karate z Kaczego Dołu![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
filmiki z zawodow w duo system sa na stronce o nazwie brzmiacej mniej wiecej tak: "shigonaryu.com" - na pewno nie tak, ale podobnie. jak ktos wie to niech poprawi... niezle czady tam sie dzieja.. i tak jakos szybko..
w dziale Videoclip/jj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Duo System jest esencją JuJitsu. (...)
Napisano Ponad rok temu
Każdy ma prawo do własnego zdania Reven
Napisano Ponad rok temu
zgadzam sie z tobą , a nie które wypowiedzi są nie namiejscu , goscie poprostu nierozumieją duoDuo System jest esencją JuJitsu. Polega na prezentowaniu obrony przez jednego zawodnika przed atakami zawodnika tego samego zespołu. Ataki są podzielone na 4 grupy po 5 ataków w każdej z grup. Sposób obrony jest dowolny. Jeśli Cie to bardziej interesuje to zapraszam na zawody w Duo Systemie, które odbędą się 12 czerwca na hali we Wrocławiu. Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a w jakich barwach zdobyłeś te medalesmoczek i Andromeda możecie być spokojni dopóki będziecie przedstawiać na tym forum ideę duo systemu. Sam się o to otarłem z niezłymi wynikami: złoto MP 1995 mężczyźni, złoto MP 1997 mixt ale nie mówcie ,że duo to esencja JJ bo goście od tradycyjnego JJ nie zostawią na was suchej nitki. Ja osobiście uważam, że duo ma coraz mniej wspólnego z treningiem JJ jako SW a staje się wyspecjalizowaną dyscypliną sportową. Nie ma w tym nic złego ta forma rywalizacji jest całkiem przyjemna dla oka i świetna do pracy z dziećmi tylko, że czasem zawodnicy sportowi zapominają o tym, że są specami od sportu a nie JJ.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to zrobiłeś to w barwach p. Góry sekretarza generalnego PZJJ który został wyałtowany z PZJJ za swoje kombinacje przepraszam niewłasciwe ruchyCzerwono białych Polskiej Federacji Chi Ryu Aiki Ju Jitsu z Oświęcimia.
To już historia Federacji nie ma ale został kontakt z PZJJ.
Inne zawody organizowne nie przez PZJJ lecz przez Federacje lub Stowarzyszenia nic nie znaczą w rozumieniu sportu kwalifikowanego określonego odpowiednią Ustawą.
Pozdro.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu