Smaili jest na obozie kendo...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Smaili wyszedl nawet ze swojej grupy podczas turnieju, a to znaczy ze musial pokonac co najmniej dwie osoby...i chwala mu za to...a dzis odbyl sie pojedynek Smaila z Panem Prezydentem PFA ..o wyniku nie wspomne bo w aikidzie nie ma miejsca ma rywalizacje...
Owszem widziałem i Smaila i Gregosa na turnieju , sprawili się godnie :paker: .
Walka z smaila z prezydentem PFA nie była punktowana, byl to pojedynek pokazowy koryu kenjutsu. Obaj szermierze żyją i mają się dobrze . Zgromadzona publiczność szalała, kobiety ocierały łzy wzruszenia a mężczyźni ciskali czapki w górę wznosząc okrzyki radości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gregos skromnie pisze o Smailim więc ja napisze. Smaili mimo że staż w Kendo ma krótki w swojej grupie wygrał wszystkie 3 walki i po wyjściu z grupy wygrał jeszcze jedną (wprawdzie z gościem z kontuzją prawego ramienia ale zawsze) i wszedł do 1/4 finału gdzie przegrał z dużo bardziej doświadczonym (nie było innego wyjścia ) zawodnikiem. Wypadł więc świetnie. Pojedynku z prezesem nie skomentuje bo się na tym nie znam ... a te mieczyki , którymi się trzaskali wyglądają jak dmuchane zabawki dla dzieci...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Walka z smaila z prezydentem PFA nie była punktowana, byl to pojedynek pokazowy koryu kenjutsu. Obaj szermierze żyją i mają się dobrze . Zgromadzona publiczność szalała, kobiety ocierały łzy wzruszenia a mężczyźni ciskali czapki w górę wznosząc okrzyki radości.
Jaki tam pojedynek??? 8O 8O 8O takie kity to prezydent moze wciskac gdzie indziej , ale tu, na vortalu, wszyscy doskonale wiedza O CO CHODZI, ze to bylo ktores tam kata z (tu zaryzykuje smialo)Kashima shin ryu, czyli zaprogramowane teatralne odgrywanie prehistorycznej sztuki walki
Co do reakcji publiki, to wg komentarzy niezaleznej prasy i tv, po prostu wszyscy uciekali z krzykiem :wink:
Napisano Ponad rok temu
no to jestem
wygralem 4 walki a jak bym wygral 5 to bym byl na podium...
no ale Kuba Tyszecki to troche za dobry dla mnie przeciwnik ( poklon )
co do pojedynku z Jurkiem Pomianowskim - zlapal mnie nagle z tlumu i mowi - sprawdzimy Smaila...
Taka pale wielka i gruba dostalem do reki - wyglada toto jak bokken owiniety grubo gabka i obszyty elegancko gruba skora.
no i co - na jakies 15 starc wygralem chyba tylko 2 albo 1,5 JP byl nie do pokonania i (poklon) dla niego.
Aha to nie bylo kata - staje dwoch kolesi z tymi palami i trza trafic przeciwnika w bezposrednim starciu.
Nie udeza sie jak maczuga, a trzeba przylozyc miecza i ciac wroga. tniemy szyje, rece, korpus, mozna zabierac miecz przeciwnikowi itd...
mnie sie to bardzo podobalo i chetnie popykam znowu jesli okazja sie nadazy
a tlum szalal i cieszyl sie jak dzieci male - zwlaszcza jak ja w szyjke JP cialem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tlum szalal i cieszyl sie jak dzieci male - zwlaszcza jak ja w szyjke JP cialem
No i co Szczepan łyso ci, jak widać prasa niezależna ma rację ale nie zawsze,8) 8) 8)
żałuj że tam nie byłeś i miód i wino nie piłeś. :wink:
ps. fukuroshinai to nie zabawka, jest grubszy i znacznie cięższy od shinai kendo, dostać nim jest miło ale nie dostać znacznie milej
Napisano Ponad rok temu
Tak wiec droga redakcjo nie licz na reakcje..
Napisano Ponad rok temu
we wrzesniu jade na gasshaku do Gdyni - spiore tych z trojmiasta
Napisano Ponad rok temu
wyglada na to ze watek kendo pociagne jeszcze troche ;-)
Smail jedziesz do paszczy lwa.. Wypatruj typa ze stalazem na lewej dłoni..
Napisano Ponad rok temu
wyglada na to ze watek kendo pociagne jeszcze troche ;-)
Smail jedziesz do paszczy lwa.. Wypatruj typa ze stalazem na lewej dłoni..
Tak,niech to ktos utrwali na jakims filmiku ,fotografie to za malo :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MIECZE W ŁODZI
- Ponad rok temu
-
Aikido w Bydgoszczy!
- Ponad rok temu
-
Dla fanow Stefka