Skocz do zawartości

Zdjęcie

SEITEDO TO FIKCJA

• Zamknięty Temat jest zamknięty
71 odpowiedzi w tym temacie

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Re: SEITEDO TO FIKCJA

faktycznie, w google wpisałem seitedo i same polskie prawie wyskoczyły. Gdzieś na zagranicznych ybł Baddiang

Laser mam nadzieje ze to tylko drobna literówka była z twojej strony a nie jakies celowe przekrecanie nazwiska jak to lubi robic czesto nasz ukochany karateka 1 ze chocby o lama wspomne czy te jego slynne shihanki i inne powiedzonka...apropos soke Badianga co to jest IMSS bo nie bardzo wiem...[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i co za instruktorzy sie znajduja w tym spisie co trenuja ?? bede bardzo wdzieczny za odpowiedz :D

pewnie że literówka
  • 0

budo_.:pitman:.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 984 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

karate to nie tylko zawody...a co do zarzutu ze japonczycy szybko zdobywaja dany-a moze ktos zapomnial po jakim czasie na okinawie Lewis zdobyl czarny pas? bo bylo to o ile sie nie myle w rok :)
  • 0

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 984 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

karateka 1 moglbys zeskanowac i wrzucic ten artykul z samuraja? pliiiiiiiis :)
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale nie wiem jak to zrobić
  • 0

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 984 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

zeskanuj z rozpoznaniem tekstu i wrzuc sam tekst :) chyba ze masz duzo czasu to go przepisz ale lepiej zeskanowac z rozpoznaniem tekstu
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jakie rozpoznanie tekstu skanowałem w JPG ale nie mogę zeskanowac do forum
podaj mi emaila to Ci to wysle
  • 0

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 984 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ...sorki all ze takie rzeczy zalatwiam na forum ale inaczej sie narazie nie da :(
p.s.karateka 1 jakbys mial cos jeszcze ciekawego to mozesz mi przeslac :-)
  • 0

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

dajcie to na forum, pitman, ocrnij to i zapodaj.
  • 0

budo_gizmo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Proszę bardzo, miłej lektury:

------------------------------------
DLACZEGO ODSZEDŁEM Z SEITEDO ?

Artykuł ten poświęcam wyjaśnieniom,dlaczego odszedłem z Polskiej Federacji Seitedo Karate. Zanim podjąłem ostateczną decyzję opuszczenia szeregów seitedo targały mną sprzeczne uczucia, wątpliwości oraz refleksje. Myślałem nad intencją tego artykułu i doszedłem do wniosku, że poświęcam go ku przestrodze wszystkich zrzeszonych w tej organizacji. Chciałbym przybliżyć sprawy, które dotknęły mnie najbardziej,a miały miejsce w tejże organizacji.

30 stycznia 2003 r. wysłałem oficjalne pismo do właściciela organizacji seitedo karate pana Bogdana Czapli. W liście podałem powody dla których wraz z instruktorami z naszego klubu odchodzę od struktur seitedo. W odpowiedzi otrzymałem list w którym pan Czapla poinformował mnie o wyrzuceniu z organizacji, pozbawieniu funkcji członka zarządu federacji, jak również stopnia (2 dan), ale to nie koniec historii. Podobne pisma otrzymali ćwiczący z naszego klubu,sponsorzy oraz dyrekcje szkół w których wynajmowałem sale, a także zamieszczono odpowiednią notę w internecie na stronie federacji. Minęło wiele czasu od tych powiadomień, jednak do dziś ciąży na mnie "brzemię banity", tym spowodowane jest te kilka zdań, które przekażę aby uciąć takie pomówienia.

7 lat temu przyłączyliśmy się do organizacji seitedo - zrzeszała bardzo wiele ośrodków, których aktualnie jest garstka. Zmniejszenie liczby ośrodków spowodowane jest głównie złą polityką organizacji, powoływaniem na wysokie stanowiska we władzach federacji ignorantów, a co najważniejsze brak światowej organizacji seitedo karate. Przekłamania B. Czapli polegają na tym, iż nawet swych najbliższych współpracowników nie informuje o faktycznym stanie rzeczy. Szukałem w światowym internecie, próbowałem nawiązać jakiekolwiek kontakty i nie znalazłem żadnego potwierdzenia istnienia światowej organizacji seitedo karate. Światowa organizacja seitedo karate nie istnieje. Wszelkie stopnie uczniowskie i mistrzowskie, nadawane przez Seitedo Wadowice, nie są nigdzie honorowane. Składki pobierane od wszystkich zawodników i instruktorów nie mają uzasadnienia. Międzynarodowe zawody seitedo karate są
fikcją, ponieważ nie biorą w nich udziału zawodnicy seitedo karate z całego świata lecz zapraszani są ludzie z innych systemów walk, czyli są to zawody wszechstylowe, a nie seitedo karate. ("Samuraj" 5(61)'03).
W tym samym artykule B. Czapla sugeruje istnienie centralnego hombu seitedo karate.

B. Czapla, który tytułuje się trenerem kadry narodowej, na międzynarodowych mistrzostwach kempo w Budapeszcie, po udanej sajonarze, na którą zabrał swoją rodzinę i znajomych, nie zaś kierowników ośrodków zaproszonych przez organizatorów, wraca do Polski pozostawiając swoich walczących bez trenera i jakiejkolwiek opieki. Należy dodać, że reprezentacja Polski sama musi być sobie sponsorem jakichkolwiek wyjazdów.

W Polsce w seitedo karate na zawodach nie wygrywają zawodnicy lecz sędziowie. Zazwyczaj sędzią głównym zawodów jest B. Czapla, tak więc kategorie wagowe ustalane są według wag jego zawodników, niejednokrotnie walki sędziuje ignorant w dziedzinie karate Rafał Czapla. Werdykty sędziów są stronnicze. Na zawodach w Myślenicach uczciwi sędziowie nie byli w stanie znieść werdyktów R. Czapli porzucając chorągiewki odmówili dalszego sędziowania.

Na zgrupowaniach seitedo karate, zamiast poświęcać doskonaleniu technik karate, nauczane są inne systemy walki zwłaszcza izraelski system wojskowy, który przekazywany jest przez niejednokrotnie nietrzeźwego instruktora.

Będąc w Wadowicach na zgrupowaniu dowiedziałem się, iż nie wolno mi rozmawiać z ówczesnym sekretarzem organizacji J. Kasperkiem, ponieważ jest nielojalny i obowiązkiem każdego kierownika ośrodka było ignorowanie go. Tą informację przekazał Czapla podczas jego nieobecności. Nie jestem dzieckiem, któremu mama zabrania zadawania się z niegrzecznymi kolegami. W moich oczach Jacek Kasperek był i jest wspaniałym instruktorem i kolegą. Taki nakaz był dla mnie śmieszny, ale zarazem szokujący, w co jeszcze zechce ingerować p. Czapla.

Wiem, że w organizacji seitedo ćwiczy wielu wspaniałych i naprawdę wartościowych instruktorów, których nikt nie doinformował o faktycznym działaniu organizacji. Ludzie ci wylewają litry potu, czasami krwi, wydają mnóstwo pieniędzy, zdają trudne egzaminy w dobrej wierze. Niestety ich stopnie i osiągnięcia istnieją tylko w wirtualnym świecie Wadowickiego Seitedo.

Myślę, że moje doświadczenie wynikające z przynależności do tejże organizacji i naświetlenie przeze mnie problemu skłoni innych instruktorów do refleksji, czy warto inwestować siebie w tego
typu organizację, która nie liczy się nigdzie poza Wadowicami.

Tomasz Olejnik
-----------------------------------------------------------------

Pozdrówka

Gizmo
  • 0

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 984 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

karateka 1 jakbys mogl to w lepszej rozdzielczosci mi wyslac bo tak jest za male i nie mam tego jak nawet rozczytac:( albo wyslij komus innemu niech to wrzuci na forum jako jpg - ja nie wiem jak :( bo ja jestem ciemna masa...wieksza rozdzielczosc i wtedy bedzie ok( chyba) :)
  • 0

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 984 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kto usunal temat "sensei olejnik" dlaczego i po co?
  • 0

budo_slaszysz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3313 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote name="budo_.]kto usunal temat "sensei olejnik" dlaczego i po co?[/quote]
Ja. Bo tak.
Jak chcecie najeżdzać na ludzi, to powiedzcie im to prosto w oczy.
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Może to jest i sposób ale ten Pna przeciez nie nalezy do takich osób co by podejęły dyskuję.Ale jest chyba trochę reacji aby z tym trochę z folgować.Jedynie od czasu do czasu mozna przypominać na forum,że jest taki artysta w Poznaniu. :) :(
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A może mi ktos wyjasnie,który klub o naziw Poznanki Klub Karate Kyokushin jest prawdziwy,gdyz znalazłem dwa takie kluby oto ich adresy:
1- Olejnika :http://www.kyokushinkai.of.pl./ i drugi klub o tej samej nazwie -Kopielskiego i Nowaka ; [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Cos mi sie wydaje,ze którys klub robi plagiat ,gdyz w KRS-ie nie może byc dwóch takich samych klubów zarejestrowanych. 8)
  • 0

budo_gizmo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No cóż... ja tylko w kwestii formalnej, otóż dzięki panującemu obecnie "porządkowi" prawnemu teoretycznie jest możliwe istnienie dwóch klubów o tej samej nazwie. Wynika to z faktu, że kluby sportowe nieprowadzące działalności gospodarczej rejestruje sie obecnie we właściwym starostwie... jak zwykle jednak coś się udało naszym genialnym prawnikom sp... suć ;) i zapomnieli napisać przepisy regulujące wykreślanie starych wpisów klubów z KRS lub tez dokonywanie zmian... Mielismy z tym ostatnio niezły przebój po zmianie nazwy i władz klubu na walnym zebraniu - okazało się, że zgodnie z aktualnymi przepisami klub nie może się z KRS ani wykreślić, ani też dokonać jakichkolwiek zmian we wpisie... więc jesteśmy zarejestrowani w starostwie niezależnie od KRS i wszyscy wydaja się być zadowoleni...

Tak więc teoretycznie jest możliwość, że np. jeden klub jest zarejestrowany w KRS, a drugi we właściwym starostwie powiatowym (ustawodawca zapomniał określic tryb przekazania danych z jednego do drugiego rejestru :) ) Niech żyje spójne prawo :)
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wszystko ok ale te kluby uzywaja tej nazwy od ponad 10 lat jak nie więcej !!! :) 8)
  • 0

budo_mike^^
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pozwólcie,że się włączę,bo w końcu w tym właśnie drugim klubie ćwiczę.Aktualnie zwie się on Nadwarciański KKK,wcześniej był to istotnie PKKK,ale zmieniono nazwę,bo podobno Olejnik coś szczekał z procesem,że tą nazwę on wymyślił i jako prekursor poznańskiego kyokushin ma wyłączne prawo jej używać...
  • 0

budo_robek73
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 171 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:VVD

Napisano Ponad rok temu

Pozwólcie,że się włączę,bo w końcu w tym właśnie drugim klubie ćwiczę.Aktualnie zwie się on Nadwarciański KKK,wcześniej był to istotnie PKKK,ale zmieniono nazwę,bo podobno Olejnik coś szczekał z procesem,że tą nazwę on wymyślił i jako prekursor poznańskiego kyokushin ma wyłączne prawo jej używać...

A co, czyżby Pan Olejnik zarestrował w Urzędzie Patentowym znak/symbol graficzny klubu wraz z nazwą PKKK? Jeżeli nie, to zakazywać używania tej nazwy może swoje żonie lub kochance, pod warunkiem, że są płochliwe.
  • 0

budo_mike^^
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No właśnie o to chodzi-ale to już taki typ oszołoma...
Nie zagłębiałem się w kruczki prawne,ale chyba jest tak,jak pisze Gizmo.
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Prekursorem Poznańskiego Kyokushin był sempai Pejka.Nazwa PKKK nie jest zastrzezona poprostu jest to dobro społeczne i o tym ,kto jest jego dysponentem decyduje Walne zebranie członków , a w tym wypadku kiedy Olejnki odszedł od KK do Seitedo stracił prawo uzywania tej nazwy ,gdyz przecież założył nowy klub o nazwie Poznański Klub Setiedo karate.

PS. Nadal nikt mi nie odpowiedział na pytanie ?, a jezeli nie ma już PKKK 2 to dlaczego jest taka stronka i to z tego roku ?, gdzie afiszują się panowie Kopielski i Nowak?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025