Skocz do zawartości


Zdjęcie

Stal 1095


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

budo_kyuzo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 110 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Stal 1095
Czy ktoś może powiedzieć mi coś na temat charakterystyki stali węglowej 1095?
  • 0

budo_xarr
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 409 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Wrocław

Napisano Ponad rok temu

Re: Stal 1095
fragment z INNEGO FORUM - CENZURA LORDA
"The 10-series -- 1095 (and 1084, 1070, 1060, 1050, etc.)
Many of the 10-series steels for cutlery, though 1095 is the most popular for knives. When you go in order from 1095-1050, you generally go from more carbon to less, from better edge holding to less edge holding, and tough to tougher to toughest. As such, you'll see 1060 and 1050, used often for swords. For knives, 1095 is sort of the "standard" carbon steel, not too expensive and performs well. It is reasonably tough and holds an edge very well. It rusts easily. This is a simple steel, which contains only two alloying elements: @.95% carbon and .4% manganese. The various kabars are usually 1095 with a black coating. "

:roll:
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024