jeśli nie zamierzasz podwarzać czymś nożem , przebijać beczki to ta stal do ciecia lin w zupełności ci powina wystarczyc
racja, ale wolałbym wydać zarobione pieniążki na bardziej uniwersalny nóż
AdamD i Misiakus, przekonaliście mnie, szczególnie Adam
przyznam szczerze że po stali 154CM spodziewałem się niewykruszania przy odkręcaniu śrubek...
Co do zdradliwości śrubek zdaje sobie sprawę, bo nie jeden szajsowaty śrubokręt na nich załatwiłem, ale i niejedną śrubkę, dobrym śrubokrętem.
Ta chęć skorzystania z noża w owej roli wynika trochę z faktu, że jak potrzebny jest mi śrubokręt to zazwyczaj go nie mam pod ręką, w przeciwieństwie do scyzoryka
mama takiego trochę nadłamanego maluszka zawsze przy kluczach, ale jak mówię przekonaliście mnie i zainwestuje w Swiss Techa Utility key'a. dzięki za konstruktywne uwagi
Z noży to już na ten pierwszy
raz zdecydowałem się na BM 824 ew. BM 834. Odpowiadająca mi stal, mała waga. minus to może blokada, ale ja nie szukam takticala ale codzienny użytkowy nóż, więc wystarczy zapewne. IMHO za tą cenę, to naprawdę niezła maszynka.
Na następny raz pójdzie nóż ze stałą klingą, na wyjazdy w las i góry, Razorback albo Cold Steel R1 Military Classic.
Może ktoś z was uzywa utility key,a i podzieli się wrażeniami?