Mam do was wielką prośbę, od tygodnia wertuje sklepy internetowe, guns.com.pl, adresy producentów i to forum w celu znalezienia odpowiedniego dla mnie noża. Przyznam, że z jednej strony trochę mi się pewne sprawy poukładały, ale w sumie to już sam nie wiem za co się chwytać, no i ciągle nie znalazłem spełniającego wszystkie kryteria noża.
Obmyśliłem sobie taki o to nóż:
1. neck, taki by można było go nosić na codzień z tyłu spodni przy pasku.
2. ostrze typu combo – uprawiam wspinaczkę i dobre ostrze, które w mig poradzi sobie z taśmą czy liną jest mile w tym sporcie widziane.
3. oprócz tego chciałbym by długo trzymał ostrość, a przez to nadawał się do wyjazdów w skały, gdzie czasami trzeba zastrugać jakiś patyk, wypatroszyć rybkę

4. no i też dla mnie ważne, aby bez problemu można nim było dokręcić, odkręcić śrubkę w kompie bez obawy o wykruszenie/wygięcie ostrza.
5. no i cena chciałem się zmieścić w 250 zl. Co jak patrzę po ofertach sklepów jest trudne.
No i przyznam, że tracę nadzieję by w tej sumie znaleźć coś, co by spełniało te wymogi, przeważnie te które mi odpowiadały odpadały przy kwestii stali, nie tyle nawet ceny, no ale nie znam tak dobrze rynku jak wy, więc ludzie plissss pomóżcie jaki nóż wybrać???
Pozdrawiam,
Kret