mieć sekcję
Napisano Ponad rok temu
Jakie należy mieć wykształcenie(czy trzeba ukończyć AWF) i który dan aby móc prowadzić własną sekcję?
Napisano Ponad rok temu
1.zaswiadczenie o prowadzeniu dzialanosci gospodarczej
2. matura, choc moze ( vide Wiesiu Komorka niekonieczie :-))
3. Ubezpieczyc sie od OC
4. hulaj dusza
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
A jak jest z papierami instruktora rekreacji/sportu? Nie to, zebym planowal otwierac jakas sekcje...
Pozdrawiam,
Litera prawa mowi ze takie papiery miec trzeba podobnie jak mature o czym wspomnial Aiki.
Praktyka mowi ze papierow instruktorskich nie ma znakomita wiekszosc osob prowadzacych zajecia sztuk walk nie tylko z doroslymi ale takze z dziecmi. Coz, dla niektorych to problem wydac pare pln i nauczyc sie min. pierwszej pomocy bo po co niby im to ?
Ja moge bez problemu wskazac kilka osob ktore swojej wiedzy nie moga poprzec zadnym zaswiadczeniem a prowadzili zajecia z dziecmi Jego szczescie ze dowiedzialem sie o tym po tym jak ten mily czlowiek zakonczyl dzialalnosc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gosc u ktorego wynajmiesz sale nie bedzie o to pytal. Najwyzej prokurator jak sie cos stanie. a jak sie stanie i i tak koniec sekcji. :-))
Gwoli formalnosci. papieryu instrukotrkie to kiedys wydalwal TKKT - teraz nie wiem , pewnie jakas podobna organizacja. Wystarczja papiery inst rekreacyjnego. Na kilkanascie lat kariery instruktorskiej nikt mnie o nie nie zapytal..
Napisano Ponad rok temu
Szczegółowe informacje w sprawie kwalifikacji, stopni i tytułów zawodowych w dziedzinie kultury fizycznej oraz zasad i trybu ich uzyskiwania - Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 27.06.2001 r. Dz. U. Nr. 71 z późniejszymi zmianami.
Napisano Ponad rok temu
JAk sie uzyskuje papiery instruktorskie ?
1. Droga oficjalna: Cwiczy sie no powiedzmy 5 -6 lat w sekcji - jesli poziom adepta jest odpowiedni instruktor go prowadzacy kieruje go na kurs do wlasnej organizacji. Organizacja wystepuje o mozliwosc zorganizowania kursu do wyzszych wladz i organizuje kurs.
2. Droga inna - Przychodzimy do sekcji zaczynami cwiczyc robiac dobre wrazenie wokolo ( i zawsze mamy mydelko choc bez mydla tez mozna )
Jako ze klub lub organizacja kase zarabia na kazdym kursie i im wiecej osob tym wiecej zarobi, szybko wkrecamy sie na kurs. Jestesmy instruktorem po roku dwoch cwiczenia.
3. Mozliwosc - nie mamy mozliwosci zrobienia kursu bo instruktor ktory nas prowadzi nie chce konkurencji na naszym terenie i nas na kurs nie kieruje
Powiem tak - kiedys nawet czesc szkol sprawdzalo uprawnienia osoby wynajmujacej sale teraz jeszcze spotkalem sie w niektorych miastach z tym ze aby wynajac sale trzeba pokazac nie tyle nawet papiery instruktorskie ale i pismo jakiejs organizacji. No ale to juz bzdury bo moim zdaniem powinny sie liczyc tylko papiery instruktorskie i jesli na siebie sale wynajmujemy to wpis o dzialalnosci gospodarczej lub jesli na organizacje to pismo od organizacji.
Ubezpieczenie - wedlug nowych przepisow ludzie sami maja obowiazek sie ubezpieczyc instruktor nie musi tego robic no le dobrze by bylo aby instruktor sam byl ubezpieczony od odpowiedzialnosci cywilnej itp.
Napisano Ponad rok temu
nigdzie wiecej moich uprawnien nie sprawdzano.
Napisano Ponad rok temu
a mi chodzilo o cos pokroju walk miedzy stylowych
Wszystko co zwiazane jest z uczeniem innych wymaga uprawnien rekreacji lub sportu lub pedagogicznych.
Napisano Ponad rok temu
Jak [osoba kontrolująca]* sugeruje opłatę (czyt: łapówkę), to znaczy, że jest to zgodne z prawem?mnie nie pytal.. kazal zapalcic i juz..
* wstaw odpowiednią nazwę
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Z treści nie wynika kto...slasz, Ty na pewno czytales ten watek? Nie osoba kontrolujaca, tylko agent ubezpieczeniowy...
Poza tym nie jest istotne to, czego chciał agent, tylko faktyczne uprawnienia danej osoby.
Napisano Ponad rok temu
Może się zdarzyć tak, że agent nie będzie wymagał dokumentów, ale jak przyjdzie do wypłacania świadczenia to okaże się, że w umowie/regulaminie było napisane, że świadczenie nie jest wypłacane, gdy ubezpieczony zatai/nie poinformuje o ważnych informacjach/stanie zdrowia/uprawnieniach/cokolwiek. Jest to zresztą często stosowana metoda.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z kontekstu jasno wynika,ze jest to nawiazanie do agenta ubezpieczeniowego. Mauritus pisal o tym wyraznie. Jemu kazal pokazac papiery a mi nie. Normalna rzecza jest to ,ze sie placi.
albo cztaj uwaznie , albo nie pisz.. po co mam tlumaczyc rzeczy oczywiste.
nota bede -podejrzewam ,ze gdy ja i Mauritus uzeraslismy sie z formalnosciami to jeszcze pod stol na bacznosc wchodzies.. wiec po ch.. te złóśliwosci?
Napisano Ponad rok temu
BTW, Krynico Mądrości, przestań wreszcie być takim egocentrykiem i megalomanem. Nikt nie ma monopolu na prawdę.
Napisano Ponad rok temu
Mauritus pisal o tym wyraznie. Jemu kazal pokazac papiery a mi nie.
Ja to pisalem Aiki.... ja!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kumura
- Ponad rok temu
-
Czy przerwa wakacyjna?
- Ponad rok temu
-
1) Aikido w sieci; 2) stronka - opinie