No i mamy nowego O'senseia .....
Napisano Ponad rok temu
Wchodze na tą oto strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i co się moim oczom ukazuje
Patrzy na mnie ze strony O'Sensei, ale jakiś taki niepodobny ...
Patrze i patrze, a tutaj podpis Hirokazy Kobayashi O'Sensei i zostałem olśniony
Tak to przecież nowe wcielenie starego O'Senseia Ueshiby w nowej unowocześnonej formie .... :wink:
Co to się teraz porobiło ... :?
Napisano Ponad rok temu
po Pędzlu można sie wszytkiego spodziewac... z tym O-sensejem hmm. i nietakt gruby i włazidupstwo..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do tego pana to należy od do tak zwanego towarzystwa wzajemnej adoracji :? gdzie wszyscy są dobrzy a reszta robi złe aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wybujale ego ma facet. ciekawe tylko, jak to jego aikido wyglada.
Uwierz mi że całkiem przyzwoicie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo to juz by zakrawalo na glupote lub faktycznie zapatrzenie w siebie i egoizm ....
Niestety tego juz mieliśmy przykłady
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A że tak się podchwytliwie spytam, czy O'sensei = twórca stylu?
Yop :wink:
Napisano Ponad rok temu
No, ale jak widać, każdy rozumie jak chce. :wink:
Napisano Ponad rok temu
w kazdym razie jak widac, do tej pory tak bylo, ale najwyrazniej sie to zmienilo, o czym pewnie nie wszyscy wiemy.... qrcze musze sie doksztalcic i byc na biezaca, bo zostaje w tyle.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
calkiem przyzwoicie wybujale?
skoro tak mowisz...
Napisano Ponad rok temu
Dobrze myslales, to Uchideshi musi sie jeszcze troche doksztalcic Faktem jest ze w ich organizacji oficjalny tytlu HK to jest soshu a nie O sensei.A ja zawsze myślałem, że to znaczy "wielki mistrz", "wielki nauczyciel".
No, ale jak widać, każdy rozumie jak chce. :wink:
Napisano Ponad rok temu
calkiem przyzwoicie wybujale?
skoro tak mowisz...
Może inaczej.. idź i poćwicz.. wtedy oceń.. Byłem i ćwiczyłem dlatego tak oceniłem..
Dobrze myslales, to Uchideshi musi sie jeszcze troche doksztalcic Faktem jest ze w ich organizacji oficjalny tytlu HK to jest soshu a nie O sensei.
Pieprzenie.. O sensei jest jeden i jak zapytasz kogokolwiek zwiazanego z Aikido to powie ze O sensei to nikt inny jak Morihei Ueshiba. Żaden HK( z całym nalezytym szacunkiem) może to nie jest do końca zgodne z prawdą ale tak jest i jush.. :? Nie czepiajmy się szczegółów..
A Ty Slasz nie wciskaj baboli do dysusji skoro dokładnie znasz odpowiedź..
Napisano Ponad rok temu
Wybacz mistrzu, że ośmieliłem się napisać cokolwiek. Następnym razem złożę prośbę na piśmie.Pieprzenie.. O sensei jest jeden i jak zapytasz kogokolwiek zwiazanego z Aikido to powie ze O sensei to nikt inny jak Morihei Ueshiba. Żaden HK( z całym nalezytym szacunkiem) może to nie jest do końca zgodne z prawdą ale tak jest i jush.. :? Nie czepiajmy się szczegółów..
A Ty Slasz nie wciskaj baboli do dysusji skoro dokładnie znasz odpowiedź..
There can be only one, tak? Ale dlaczego właściwie jeden? Dlatego, że był niepowtarzalny? Dla jednego wielkim mistrzem będzie ten, dla drugiego inny. W karate może to być w Shorin-ryu - Y.Itosu, a w Shotokan - G.Funakoshi (przypominam - nauczyciel i uczeń).
Jeśli ktoś uważa H.Kobayashi za swojego O'sensei, to co w tym złego? Może jedynie to, że na tej stronie raz O'sensei oznacza M.Ueshibę, a innym razem H.Kobayashi.
Napisano Ponad rok temu
Byłem i ćwiczyłem dlatego tak oceniłem..
Pamiętasz może, gdzie byłeś i kiedy?
Może się znamy...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Roman Hoffmann-obóz ^^
- Ponad rok temu
-
Obcy w dojo
- Ponad rok temu
-