Ile płacimy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trening wymaga nadzoru instruktora, aby nie wypaczyć techniki i, co jest równiez bardzo ważne - aby wychować ucznia na człowieka.
Z czego Ty się chcesz uczyć?
Z filmów czy z książek?
A może chcesz zrobić grupę z ludzi co coś trenowali?
Tylko pytanie - dlaczego przestali trenować?
Czy to było dla nich za trudne?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a pozatym nie zawsze masz pewność że twój trener to specjalista a jeśli nawet to zwykle nie podchodzi on do ciebie w 100%indywidualnie no chyba że jesteś na tyle bogaty że masz swojego trenera lub jesteś profesjonalnym fajterem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam 22lata i zajmuję się sportem ok.10 lat.
co do treningu: w moim przypadku mając już pewną wiedzę i doświadczenie najlepsze jest kształtowanie cech motorycznych i techniki indywidualnie ponieważ nie wnikając już w szczególy tylko ja wiem najlepiej co jest dla mnie najlepsze.
z tym że jeśli chodzi o motorykę to jestem w stanie ją zrobić w samotności a w przypadku techniki druga osoba jest niezbędna i najlepiej żeby się zmieniała, w związku z tym korzystając z okazji apeleję o pisanie do mnie na email jeśli lubisz "walkę":mwa2@op.pl
jestem z warszawy
a trenuję przy WAT
Napisano Ponad rok temu
To że zajmujesz się 10 lat sportem to nie oznacza, że dużo wiesz.
Ja trenuję ju jitsu od 1989 roku i wiem, jak ważny jest bat trenera nad plecami.
Bez trenera możesz sobie robić conajwyżej treningi ogólnorozwojowe.
Technikę możesz tylko wypaczyć....
Napisano Ponad rok temu
Niby dużo/nieduzo ale sala jest kiepska, zawsze brudna, brak prysznica a dojazd około 1 h.
Ważny jest trener i zaangażowanie
Napisano Ponad rok temu
Jeśli się nie należy do klubu - 50 zł. Jeśli należysz - 40 zł. Wpisowe do stowarzyszenia 50 zł. 2x2 h w tygodniu.
Popieram poprzedników. Nauka z książek, kaset czy temu podobnych źródeł nigdy nie będzie tak wartościowa jak trening z kimś, kto się na tym zna i potrafi dobrze nauczyć. Jeśli ktoś już ma jakieś doświadczenie w MA lub chociaż w sporcie, może sam się doskonalić, ale zaczynanie nauki z książki jest tylko stratą czasu. Oczywiście można wykonywać ćwiczenia (jak to ktoś wcześniej powiedział) "ogólnorozwojowe", ale nauka nowych technik czy stylów nie ma sensu. 8)
Pozdrawiam
K. S.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kodeksy
- Ponad rok temu
-