A JJ NIE

JAK KTOŚ KIEDYŚ POWIEDZIAŁ O JU-JITSUGACH:JESTEŚMY MIECZKAMI KTÓRZY LEJĄ TWARDZIELI

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. I snuć opowieści z pamiętnika pana Bryla, jak to oko wydłubał. Też czekam na wersje Combata, szczególnie po tym jak z dumą stwierdził, że w UFC zaobserwował techniki combat, co rozluźniło mnie do łez.jesli osoba nie jest w stanie nauczyc sie techniki jakiegokolwiek konkretnego stylu nie chodzi mi akurat tu o jj to najlepiej jest wtedy stworzyc jakas wersje combat ( w koncu i tak zawodow nie ma to nie mozna tego sprawdzic czy to skuteczne -no a prochu to 90 % z tych masterow nie wachalo
)
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. I snuć opowieści z pamiętnika pana Bryla, jak to oko wydłubał.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Broń Boże nie umniejszam osiągnięć pana Bryla, ale opieranie legendy o skuteczności wszelkich combatów na jego barkach..... Bez jaj.Co by nie bylo mowione w opowiesciach AB
trzeba przyznac ze to naprawde fachowiec a ze ma dodatkowo genetycznie bardzo wysoki prog bolu to jest mu to bardzo przydatne.
Widzialem AB w realu i trzeba przyznac ze malo jest ludzi z takim duchem walki i tak wytrzymalych.
Napisano Ponad rok temu
[.....jak to oko wydłubał.... zaobserwował techniki combat, co rozluźniło mnie do łez.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Broń Boże nie umniejszam osiągnięć pana Bryla, ale opieranie legendy o skuteczności wszelkich combatów na jego barkach..... Bez jaj.Co by nie bylo mowione w opowiesciach AB
trzeba przyznac ze to naprawde fachowiec a ze ma dodatkowo genetycznie bardzo wysoki prog bolu to jest mu to bardzo przydatne.
Widzialem AB w realu i trzeba przyznac ze malo jest ludzi z takim duchem walki i tak wytrzymalych.
Napisano Ponad rok temu
Poważnie? Wczytaj się w temat od początku. Rozmawiamy o combatach w wydaniu polskim, nie izraelskim. Kravka to tylko jeden z szerokiego wachlarza styli typu combat.Krav Maga powstala zanim Pan Bryl przyszedl na swiat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. I snuć opowieści z pamiętnika pana Bryla, jak to oko wydłubał. Też czekam na wersje Combata, szczególnie po tym jak z dumą stwierdził, że w UFC zaobserwował techniki combat, co rozluźniło mnie do łez.
Napisano Ponad rok temu
Techniki występują ROWNOCZESNIE w combatach, MA i UFC - o to mi chodziło. Nie zrozumiałeś - trudno.
To znaczy czego nie zrozumiałem?Wiele osob kwestionuje skutecznosc np. krav-magi - a przeciez na UFC stosuje sie techniki combatowe - i to z dobrym efektem:
- łokcie (np. murzyn trenujący kuk sool won - piękna, noukautująca seria)
- kolana,
- uderzenia w kark,
- lowkicki
- uderzenia otwartą dłonią
- uderzenia w jaja (te rzadziej, ale w jednej akcji gościa z kenpo karate było zastosowane)
Nie mówiąc już o tym, że każdy system combat ewoluuje - włącza się np. techniki parterowe, chociażby BJJ (kto nie wierzy FM 3-25-150 - to całe BJJ )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To znaczy czego nie zrozumiałem?
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu