brakuje Wam wave'a?
Napisano Ponad rok temu
[oczywiście to tylko rysunek poglądowy]
czyli znaleźć/zrobić coś co przypomina kształtem wave'a i przymocować do ostrza korzystając z otworu na kołek [najlepiej gdyby kołek też pozostał]
(ktoś już wcześniej wpadł na ten pomysł?)
Napisano Ponad rok temu
Czyli nie tyle szybko wyciagany noz co szybko zniszczone dzinsy..
Napisano Ponad rok temu
skoro można otworzyć przy pomocy kołka umieszczonego właśnie w tym miejscu to prawdopodobnie można też otworzyć przy pomocy wave'a w umieszczongo w tym samym miejscu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na wave dziala z grubsza tylko jeden kierunek.
Napisano Ponad rok temu
akurat w tym poglądowym modelu (BM710)to żaden problem - można przełożyć
Lo-Han - napisz dokładniej o co Ci chodziło w sprawie odległości
nie miałem nigdy wave'a w rece ale wydaje mi się,że nie polega to na wyszarpnięciu z kieszeni [wtedy działałaby siła tylko w jednym kierunku] tzn. myślę, że potrzebny jest specyficzny ruch ręki żeby to zadziałało [coś w stylu łuku może]
Napisano Ponad rok temu
Popatrz na domniemane usytuowanie wav'a na Twoim rysunku i na Commandera powyzej. Nie ma szans.
Napisano Ponad rok temu
Teraz tylko cos co wytrzyma mocne i czeste szarpanie...
Wyglada niezle. Jak zrobisz i wyprobujesz to nie omieszkaj opowiedziec o rezultacie.
Powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W gre wchodzi wiecej nic pozycja wave'a, ostrze w Commanderze jest soldnie umocowane ale jednak dobrze wywazone i lekko chodzi na pivocie. Nie wystarczy wiec wziac pierwszy noz z brzegu i doczepic mu zabek...
Napisano Ponad rok temu
wiadomo,że inne firmy nie mogą tego zrobić ale we własnym niewielkim zakresie nie jest to raczej łamanie prawa, potrzebne są tylko materiały i może jakieś narzedzia - na początek bym spróbował z blaszką wygiętą w U [z otworami na gwint kołka] i "haczykiem" dospawanym do grzbietu
tylko ,że ... nie miałem w planych zrobienia prototypu
to był tylko pomysł, nigdy nie wave'owałem więc mi tego nie brakuje , poza tym noszę nóż często za paskiem krótkich spodenek [z dzianiny - rozciągają się] gdzie wave jest raczej nieefektywny
nie sądzę też żebym go aż tak bardzo potrzebował -
albo przewidzę co się stanie [np. biegnie na mnie BWP (Bardzo Wielki Pies)] i wtedy mam trochę czasu na rozłożenie noża
albo zostanę czymś zaskoczony a wtedy wolałbym użyć broni niezabijającej czyli złożonego noża , ponieważ mogę źle ocenić sytuację [szok,zaskoczenie] i zrobić coś głupiego
a teraz taka presja psychiczna ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co myślicie o Coold Steel SRK
- Ponad rok temu
-
CRKT Crawford/Kasper - wrazenia i testy
- Ponad rok temu
-
www.classicgunsandknives.com
- Ponad rok temu
-
Stal na ostrze
- Ponad rok temu
-
Teflonowa powłoka...
- Ponad rok temu
-
CRKT Polkowski-Kasper Companion - pierwsze testy i wrazenie
- Ponad rok temu
-
Jak ostrzyć nożyki Spyderco (szczególnie Police)
- Ponad rok temu
-
Benchmade 710 - bardzo pierwsze wrażenia
- Ponad rok temu
-
Microtech HAWK
- Ponad rok temu
-
Crowning ?
- Ponad rok temu