Co myślicie o Coold Steel SRK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BTW, gratuluje wygranej!
Napisano Ponad rok temu
Czekamy na moderatora... :-)
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy rękojeść w beckerach zapewnia wystarczająco pewny i wygodny chwyt, na przykład podczas długiego rąbania?
A powłoka w obu nożach - jak się trzyma na ostrzu, czy się szybko ściera?
A jak z trzymaniem ostrza?
Myślę sobie ostatnio o bardzo dużym beckerze, będę wdzięczny za wszelkie info...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest już raczej maczeta, cholernie wielki, gruby i ciężki kawał stali, nie przewiduję dla niego żadnych zastosowań zaczepno - obronnych, chyba w Bieszczadach rozłupać niedźwiedziowi czachę...
Cóż, odnowiło mi się zboczenie, żeby mieć naprawdę DUŻY kawał ostrza... :twisted:
Dzięki za wrażenia, mam nadzieję przed wakacjami mieć już mojego Beckera, to napiszę...
Ale się będzie rąbać...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ja to lubię! Trzeba będzie potrenować, żeby mi ręka nie zwiędła po kilku uderzeniach...
Pozdrawiam!
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Do rabania itp.spraw polecam tomahowk firmy cold steel(mam model trial howk)sprawdza sie w 100%
Do kompletu do lasu nosze cold steel'a R-1.
Komplet jak mazenie.
Nara
Napisano Ponad rok temu
Do posiadaczy Beckerow: Czy wasze noze telepia w pochwach? Np BK7...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A powłoka w obu nożach - jak się trzyma na ostrzu, czy się szybko ściera?
w SRK z wlasnego doswiadczenia wiem ze co do powloki (chodzi mi tutaj tylko o fragment czubka) slowo sciera sie jest raczej niewlasciwe. bardziej mozna by to bylo okreslic jako odlupywanie sie malutkich fragmentow.
wiem ze oczywiscie "jak ktos dba o noz (chodzi tu o nierzucanie nim do np drzew) to taka rzecz nie ma miejsca". jednak ku mojemu zalowi mimo iz nie przypominam sobie abym wbijam w cos noz taka rzecz mi sie zdarzyla. natomiast jesli chodzi o pozostala czesc powloki to nie ma problemow - no chyba ze ktos tnie tym nozem blaszane rynny :wink: nie bede wskazywal palcem
natomiast jak to ma sie do Beckera to ciezko mi powiedziec bo go nie uzywalem. czyli podsumowujac oprocz czubka gdzie nastepuje jakby zlaczenie (zgrubienie) warst powloki - tam sie ona zuzywa. W reszcie noza nie ma szans na zadne odlupywanie sie. powloka trzyma naprawde b. solidnie (jak mi odpadnie to powiem :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko ta rdzewiejąca stal mnie troche przeraża. bo w terenie trochę trudno pamiętać by po każdej pracy przesmarowć nóż
Wystarczy ze pod koniec dnia wezmiesz noz, porzadnie go wytczesz (cholera cos za wczesnie jest na mnie bo nie wiem jak to napisac - chodzi o forme "wycierac"), ew w razie potrzeby podostrzysz (choc aby byla taka realna potrzeba na to musialbys spedzic caly dzien na rabaniu ) i potem naoilwisz noz i pozostawisz do dnia nastepnego. Tyle. Oczywiscie to nie jest taka wgryzajaca sie rdza. ja swoj noz z roznych powodow (bardziej myslalem gdzie polozyc swoje zwloki niz gdzie noz co przy duzej wilgotnosci powietrza dla tej ostatniej rzeczy nie jest mile, ale tez brak oliwki mineralnej) po dostaniu sie rdzy podostrzylem i te male plamki zniknely. wiec spox to nie jest jakis taki wielki problem.
oczywiscie jesli mimo moich pseudo-rad zlapie twoj noz straaaszna stal to prosze o nie zwracanie sie do mnie z prosba o zwrot kosztow
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CRKT Crawford/Kasper - wrazenia i testy
- Ponad rok temu
-
www.classicgunsandknives.com
- Ponad rok temu
-
Stal na ostrze
- Ponad rok temu
-
Teflonowa powłoka...
- Ponad rok temu
-
CRKT Polkowski-Kasper Companion - pierwsze testy i wrazenie
- Ponad rok temu
-
Jak ostrzyć nożyki Spyderco (szczególnie Police)
- Ponad rok temu
-
Benchmade 710 - bardzo pierwsze wrażenia
- Ponad rok temu
-
Microtech HAWK
- Ponad rok temu
-
Crowning ?
- Ponad rok temu
-
Wrocław a walka nożem