Walka nożem - pozycja więzienna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na marginesie więzienia: klient mojego przyjaciela dostał 3 dni temu 25 lat wakacji za użycie nożą, jego kumpel 8. było 2 na 3, jeden z tych 3 nie żyje, ponieważ dwaj przeżyli, więc mogli świadczyć...
ku przestrodze...
nie ma wyjścia, trzeba kończyc wszystkich, wtedy nie ma drugiej wersji zdarzeń... :roll:
Napisano Ponad rok temu
na marginesie więzienia: klient mojego przyjaciela dostał 3 dni temu 25 lat wakacji za użycie nożą, jego kumpel 8. było 2 na 3, jeden z tych 3 nie żyje, ponieważ dwaj przeżyli, więc mogli świadczyć...
nie ma wyjścia, trzeba kończyc wszystkich, wtedy nie ma drugiej wersji zdarzeń... :roll:
To nie takie proste - już o tym pisałem Ważniejsi są inni świadkowie, brak narzędzi, brak ciał itp. itd.
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych przypomina- rozwiązania
zalecane przez Combata bywają sprzeczne z obowiązującym
prawem.
Napisano Ponad rok temu
BTW historyjek..
goscia napadlo trzech meneli z nozami, zabral im noze i zabil wszystkch, dostał cwiertke.. z pudla prowadzil korespondencje w sakskrycie ( wczesniej spedzil 12 lat w klasztorze w Nepalu).Jezeli sie nic nie zmienilo to siedzi do dzis.. nic nie pomoglo, ze obrona wlasna itd..
prawo prawem ale gdzie kurwa sprawiedliwosc????
Napisano Ponad rok temu
pozycja wiezienna? a co to takiego ? tak z ciekawosci ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Albo:
Mity:
Więcej: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
BTW historyjek..
goscia napadlo trzech meneli z nozami, zabral im noze i zabil wszystkch, dostał cwiertke.. z pudla prowadzil korespondencje w sakskrycie ( wczesniej spedzil 12 lat w klasztorze w Nepalu).Jezeli sie nic nie zmienilo to siedzi do dzis.. nic nie pomoglo, ze obrona wlasna itd..
prawo prawem ale gdzie kurwa sprawiedliwosc????
Bywa - dlatego - zawsze trzeba myśleć - warto czy nie warto
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niom i ladnei.. w drygiej rece z reguly bywa fikol lub badeje... heh walka berlem jest nie fair ;-) )))))
???
badeje blp [kąpielówki]: Nie ściągnął po kąpaniu badejów, no i sobie pęcherz przeziębił. Inform.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]|97|100|101|106|101&od=0
Możesz przetłumaczyć na polski?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tam jest napisa mówiacy że pozycja więzienna to jedyna sensowna pozycja do walki nożem - to oczywiście jest jawne nieporozumienie. Drugą, równie dobrą a może nawet lepszą jest pozycja szermiercza z tą różnicą, że pozycja szermiercza daje możliwość prowadzenia walki poprzez ataki, uniki i ewentualnie parowania a pozycja więzienna to raczej oczekiwanie na sposobność zadania śmiertelnego ataku - mając tę pozytywną stronę że wytrącenie noża graniczy z cudem.
Oczywiscie masz rację -chodziło o porównanie z pozycjami i atakami - które ogląda się w filmach itp.
Napisano Ponad rok temu
fikol=taboret , na fikol mowi sie tez cipa, tak wiec powiedzenie "siadaj na swojej cipie" to nic obrazliwego,
berlo=szczotka do czyszczenia kibla,
no to przetlumaczylem ;-)))
Napisano Ponad rok temu
jestem za na tyle mocnym obiciem człowieka ktory mnie zaatakował, zeby juz niegdy ne wstał o włąsnych siłach.
nie zabiłem nikogo w walce, ale wiem ze uszkodziłem kilku bardzo powaznie.
dobrze mi z tym.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zrodla swiatla do codziennego noszenia
- Ponad rok temu
-
Oslepiacze ?
- Ponad rok temu
-
URZĄDZENIA STARTOWE 9 mm legalne? :))