Dynamiczne kopnięcia
Napisano Ponad rok temu
Jestem milośnikiem kopnięć, jenaka nie trenuje TKD ani Capy tylko JKD (mam trenera który trenowal TKD). Interesują mnie najbardzej techniki widowiskowe, potrafie wykonać kopniecie po obrocie , motylka , tornado, i tornado w ktorym kopia obie nogi. W tej chwili pracuje nad pistoletem i udoskonalam kopnięcie po obrocie. Jestem ciekaw czy ktoś mógł by mi dać jakieś wskazowki w jakiej kolejności powinienem się uczyć jakich kopnięć, za adresy stronn WWW będe zobowiązany
Słyszałem że tego typu kopnięć raczej nie uczy się w klubach i trzeba je dopracowywac samemu " w domowym zaciszu". Ćwicze z jednym chłopakiem, robi takie żeczy że gały wychodzą z orbit ( np z gimnastyki salto ze sciany 3 fliflaki i konczy saltem, kopie bajo i robi tornado na jedną noge itp), ale to tylko 1 raz na dwa tygodnie, czyli żadko. Wiec prosze piszcie, będe wdzieczny za każde sugestie i rady.
tak na wszelki wypadek adresy dwóch stron(nie każdy wie co to tornado )
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ze znanych mi stron polecam:
Jesli wladasz jezykiem angielskim:
Naprawde dobra jest strona:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1)stajesz w lewej pozycji
2)robisz krok prawa w przód (i już sie zaczynasz skrecac w lewo,to pomaga na poczatku)
3)podnosisz noge lewa ,tzn tak jak bys podnosil kolano, bo to to kolano cie skreca.
3)jestes juz troche skrecony, wiec nie powinno ci sprawic problemu pociagniecie tego podniesionego kolana(tylko kolanai to szybko) o 180stopni
4) w momencie ktory uznasz za najdogodniejszy ( umnie po 90 stopniach obrotu kolanem) wybijasz sie z nogi na ktorej stoisz i nią też kopiesz, w taki sposob jak byś robił :kopnięcie księżycowe".
Kiedy dorwe kamere cyfrowa zrobie krotki fimik i gdzies zamieszcze, bo to kopniecie tylko wydaje sie skomplikowane ale naprawde jest w miare proste.
Ps najtrudniejsze tornado to to na którym noga kopiąca upada jako pierwsza (po prostu imosible dla mnie)
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś była fajna stronka [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], ale w tym momencie jest tam forum [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], związane z interesującym Cię tematemInteresują mnie najbardzej techniki widowiskowe
Mam ściągniętę kilka filmików szkoleniowych i są extra (dla mnie tylko do oglądania, bo osobiście pozostanę przy mniej wymagających formach jak łokcie i pięści ).
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek wydaje mi się że to nie jest wszystko, bo mam kilka klipów szkoleniowych znacznie bardziej rozbudowanych. Muszisz popytać na tamtym forum.
Pozdrawiam
P.S. Np.: 540exampler2.mpg, crescentsinglelegexampler2.mpg, flashkickexampler.mpg.
P.S.2. Jak się nauczysz to się pochwal 8)
Napisano Ponad rok temu
Oby tylko moja znajomość angielskiego okazała się wystarczająca (bo to jednak kolokwialny a nie formalny angielski )
A tak na marginesie jakie tricki wy umiecie kopać?
Napisano Ponad rok temu
Oprocz tego polecam [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - sa to panowie z czech, co prawda niektore filmiki sa przyspieszane, ale naprawde polecam sciagniecie filmiku "#206".
Dodatkowo radze przegladnac wszystkie linki na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - naprawde duzo ciekawych stronek.
Pozdroowka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli to kopnięcie na dole.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak poprawić swoją technike?
- Ponad rok temu
-
Czy Capoeira to sport...
- Ponad rok temu
-
czym przymocowac cabase?
- Ponad rok temu
-
salto
- Ponad rok temu
-
Wspólne roda - rywalizacja między grupami czy zabawa?
- Ponad rok temu
-
Stronki z MP3
- Ponad rok temu
-
Wizytacja, Czwartek, 15 maja - drugie podejscie (AdG)
- Ponad rok temu
-
Co wam daje Capo ?
- Ponad rok temu
-
Jogo (duro/bunito) - filmy
- Ponad rok temu
-
JAK ZACZĄĆ ĆWICZYĆ???
- Ponad rok temu