[b]Czy cło i podatek za nóż?[/b]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sam bym sobie tedy sprowadzał noże ale z pewnych względów musze do tego celu wykorzystywac "handlarzy ostrzy" oczywiście dając im zrabiac ok.20-30 procent co i tak jest małą kwotą w porównaniu do cen w sklepach.
Trzy pytania:
1. Jakie zalety ma kupowanie u "handlarzy ostrzy" w porownaniu z samodzielnym zamawianiem, skoro cena jest 20-30 % wyzsza.
2. Piszesz o 20-30 %, ale to jest 20-30% od ceny noza na stronach internetowych sklepu +clo +podatek VAT +transport ktore pewnie musial zaplacic handlarz, tak ? Bo w takim przypadku to gdybys zamawial samodzielnie i celnicy obciazyli przesylke Vatem i clem to i tak masz noz o 20-30 % tanszy.
3. Jakich znasz "handlarzy ostrzy" oprocz Pitera ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) i War'a ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Guest_budo_HUB_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ad1.zaletą jesyt to że nie ma moich danych w sieci ani nigdzie indziej a to bardzo dla mnie ważne do tego stopnia, że nawet jak płace komus za nóż to nie z mojego konta a jak przychodzi przesyłka to nie na mój adres.Trzy pytania:
1. Jakie zalety ma kupowanie u "handlarzy ostrzy" w porownaniu z samodzielnym zamawianiem, skoro cena jest 20-30 % wyzsza.
2. Piszesz o 20-30 %, ale to jest 20-30% od ceny noza na stronach internetowych sklepu +clo +podatek VAT +transport ktore pewnie musial zaplacic handlarz, tak ? Bo w takim przypadku to gdybys zamawial samodzielnie i celnicy obciazyli przesylke Vatem i clem to i tak masz noz o 20-30 % tanszy.
3. Jakich znasz "handlarzy ostrzy" oprocz Pitera ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) i War'a ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
ad2. odpowiem pytaniem na pytanie : jak to sie dzieje, że kupując ostrze u któregoś z handlarzy nożami płace cene podaną w sieci i to po upustach sklepowych + 20-30 procent i on na tym zarabia skoro płaci podatek,ubezpieczenie,cło ? i pytanie drugie: jak to sie dzieje, że nóz u handlarza ostrzem jest o kilkadziesiąt prosent!! tańszy niż w sklepie ?
jak poznasz odpowiedzi na te dwa pytania to wtedy cos zrozumiesz.
ad3.nie widze związku z tematem który jest ogólny a nie dotyczy szczegółowych transakcji.
i od razu mówię: kupowanie noża w sklepie w polsce uważam za wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
doliczam 9 procent cła,22 procent watu co daje nam :
160 zł + 15 zł + 35 zł = 210 zl
do tego dodaje:
koszt transportu 30 dol = 120 zł (ubezpieczenie do 1 kg)
oraz zarobek sprzedającego nóż importera powiedzmy 20 procent (żeby nie przesadzić) czyli 30 zł.
w sumie nożyk powinien kosztować UWAGA - 360 PLN !!!!
jakies błędy popełniłem ? no chyba tak bo ktos tu do mnie dopłaci...))
nawet jesli odejmę koszt transportu bo sie rozłozy na inne noże to zostaje 240 zł ! a ja i tak płace mniej......czary ?
i tak jest z każdym nożem.
gdzie popełniłem błąd w obliczeniach ?
zresztą. to i tak nie jest ważne.myślę, że może tu odgrywają role tajne kontakty sprowadzających które umożliwiają im nabycie nozy po jeszcze niższych cenach :twisted:
Napisano Ponad rok temu
hub.a propos bucka stridera >> osobiście sprawdzałem jego cene w kanadzie i jest identyczna jak cena w polsce u Pitera czy u Wara.więc nie baw sie w zamawianie indywidualne tylko wal do któregos z nich.Ja mam zamiar zamówić Buck Strider 880 SP i Eze-lap Diamond Sharpner (Fine Grit)
Guest_budo_HUB_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to by sie zgadzało z moimi wyliczeniami jesli chodzi o cenę ok.700 zł za nóż.w [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Buck Strider jest za 117 $ ,Eze- Lap za 8$ plus około 11 $ dolców za przesyłkę
ja w kanadzie nie znalazłem tak taniego bucka.każdy wychodził mi ok.600-650 zł.
Guest_budo_HUB_*
Napisano Ponad rok temu
Niewiem jak zdecydować, a to mnie dręczy i prawie nie daje spać po nocach :? .
Napisano Ponad rok temu
Guest_budo_HUB_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ttylko nie rzucaj nim o beton ...igiełka na końcu czubka noża nie wytrzymuje takiego testu..Właśnie dostałem Bucka .Co za maszyna ,na zdjeciach wydaje się mały.Bedę musiał przeprowadzić na nim jakieś porządne testy
Guest_budo_HUB_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Smith & Wesson S.W.A.T.
- Ponad rok temu
-
James Keating i jego szkoleniowki
- Ponad rok temu
-
Warrior
- Ponad rok temu
-
Opinia na temat CUDA
- Ponad rok temu
-
Jaki to noz ?
- Ponad rok temu
-
Gerber Air Ranger - co innego?
- Ponad rok temu
-
"Magiczna bron z nieba" Wystawa-Warszawa
- Ponad rok temu
-
walka nozem - szczecin
- Ponad rok temu
-
czy ktoś może powiedzieć coś dobrego/złego o Buck Strider?
- Ponad rok temu
-
jak usunąć rdzę z ostrza
- Ponad rok temu