Zablokować low kick?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlaczego? no przedewszystkim jak ktos cwiczy w ochraniaczach a takich ludzi jest duzo( chwala im za to bo zdrowie trzeba szanowac) to fajnie sie kopie ale jak sie nie ma nic na nodze procz buta to moze byc bubu ( czytaj bol) no oczywiscie mozna jakos sie probowac przezwyczaic do tego bolu ( aczkolwiek nie polecam metody rodem z filmu "kickboxer" czyli kopania w betonowy filar jak to robił Tong Po no chyba ze ktos bardzo chce miec piszczel skrecany na sruby z tytanowa wstawka i kilka lat rehabilitacji) i podobnie jest z obrona piszczelem ( tez bubu)...a zreszta low kick to fajna technika ale bez przesady...kiedys ktos na jakims forum napisal na temat vale tudo ze zawodnicy tam walczacy sa cieniasy i jego trener od muay thai by wszystkich zalatwil dwoma porzadnymi low kickami ( z tego co mi sie zdaje to chyba nikt np. w pride czy ufc nie zabrania startowac thai boxerom i kopac low kickow a jakos nie przoduja tam - no moze procz Vanderleja Silvy )
p.s. sory za moj osobliwy podzial na walke sportowa i realna ale inaczej byloby mi trudno wytlumaczyc o co mi chodzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Realnie - oczywiście, skrót dystansu+ ręce, ale też łokcie, klincz, tubowanie, łokieć, kolanko, kolanko... A jak ma się twardsze golenie (np. twardy worek i kilka lat ostrych treningów) niż przeciwnik, to jemu robi się przykro - gdy się "nadzieje"!
Do tego: chwyt za łeb, dźwignia, duszenie, parter ( Jarek - OK!! :peace: )
( lub narzędzia -dobra bo wybiegam poza temat
A sportowo to opisano
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kara :)
- Ponad rok temu
-
Dziwny film o karate
- Ponad rok temu
-
MP JUniorów Młodszych w katowicach
- Ponad rok temu
-
Co sądzicie o obozach Kyokushin, gdzi e są najciekawsze?
- Ponad rok temu
-
Karate godne polecenia
- Ponad rok temu
-
Karate jako środek zarabiania pieniędzy?
- Ponad rok temu
-
KARATE A RELIGIA - Kontrowersyjny temat
- Ponad rok temu
-
CZY KATA SĄ WAŻNE W KARATE?
- Ponad rok temu
-
Szlagowski Karate...to jakies jaja?!?
- Ponad rok temu
-
W jakim stylu są stosowane kopnięcia z wyskoku?
- Ponad rok temu