Wspólne roda - rywalizacja między grupami czy zabawa?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak nie Uirapuru z Cipo (Roda w Gdyni) to Scorpiao z Trenerem ABADAcapoeira (Roda Sopot) ale na tej ostatniej to juz troche przesadzili
Napisano Ponad rok temu
zresztą zawsze była rywalizacja między grupami. No dobra ale bez przesady by sie po "ryjach nawalać"
Napisano Ponad rok temu
Właściwie to jeśli grupy są zaprzyjaźnione to nawet jak trochę sobie powalczą w rodzie to jest to pozytywne.
Grupy niezaprzyjaźnione w rodzie się raczej nie bratają i nie prowadzi to do polepszenia stosunków. Samo poznawanie się nawzajem jest chyba najlepszym sposobem zakopania toporów wojennych.
Zresztą w roda jest jak w życiu, nie zawsze musi być cacy.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie bylo milo. Uwazam jednak ze to kolesie z innych grop grali ostro a nie magia.(jak glosi plotka).
pozdrawiam jednak wszystkie gropy i zachecam do dalszej kontynuacji wspolnych gier.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rody otwarte powinny pomagac w wspolpracy miedzy grupami,a nie koniecznie byc miejscem do sprawdzenia,ktora grupa jest najlepsza.
Napisano Ponad rok temu
najlepsza, ale w czym? bo to bardzo wzgledne pojecie.ktora grupa jest najlepsza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tam na Raszynskiej bylem kilka razy i nawet raz widzialem kogos od nas(Beribazu). Przychodzili tez Artesi. Teraz z tego co wiem Artesi maja o tej porze trening i faktycznie pozostaje sama Magia. A w Beribazu malo kto o tej niedzielnej roda wieW wawie dawniej byla wspolna roda dla grop, w niedziele. (w chwili obecnej na spotkania przychodza tylko ludzie z magia).
Dla mnie bylo milo. Uwazam jednak ze to kolesie z innych grop grali ostro a nie magia.(jak glosi plotka).
No ale oczywiscie cos w rodzaju niecheci(Beribazu<->Magia) chyba tez jest.
Zdaje sie, ze ta ktora posiada najwiekszy elektoratnajlepsza, ale w czym? bo to bardzo wzgledne pojecie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trzeba było ich rozdzielac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie przecze,ale moim zdaniem istnieja czynniki,ktore pomagaja oceniac gre Capoeirista.Ale masz racje,ze trudno ocenic,kto jest de facto lepszy po jednej rodzie.
No i tu sie troszke mozna nie zgodzic ...recepta jest prosta ten jest lepszy ,który ładnej zagra ...
Napisano Ponad rok temu
Capoeira nie jest typowa sztuka walki.Nie mozna do konca ocenic,kto gra ladniej.Mozesz tylko ustalic,kto wiecej razy wycinal albo zalozyl grozne kopniecie,ewentualnie,ktory gracz mial przewage,ale to tez nie jest zawsze ewidentne.W Capoeirze prawie nigdy nie ma wygranego i przegranego.To rozni ja np. od Tae-Kwon-Do,Judo,Karate itd.
Napisano Ponad rok temu
poza tym, roda de rua - jak sama nazwa wskazuje odbywa sie na ulicy i gracze powinni ukazywac piekno tej gry, zeby zachecic innych do jej cwiczenia, a nie pokazywac agresje - w ten sposob zrazamy ludzi nie tylko do samych siebie, ale tez do calej grupy...
AXE!!!
Napisano Ponad rok temu
Chodzi ci o to, że ta grupa jest najlepsza do której chodzi najwięcej osób? 8OZdaje sie, ze ta ktora posiada najwiekszy elektorat
Tak wogóle to elektorat to zbiór osób które głosują w wyborach. Może być też elektorat np. jakieś partii.
Według mnie ten sąd jest jak najbardziej błędny. Nie liczy się ilość tylko jakość. Jeśli jakaś grupa ma 100 adeptów, ale na wysokim poziomie jest 20, a jest ina grupa która ma 70 adeptów ale połowa z nich jest na wysokim poziomie, to wg mnie ta druga jest lepsza. Nie sądzisz?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stronki z MP3
- Ponad rok temu
-
Wizytacja, Czwartek, 15 maja - drugie podejscie (AdG)
- Ponad rok temu
-
Co wam daje Capo ?
- Ponad rok temu
-
Jogo (duro/bunito) - filmy
- Ponad rok temu
-
JAK ZACZĄĆ ĆWICZYĆ???
- Ponad rok temu
-
Roda 11.V i pokaz w Silver Screen
- Ponad rok temu
-
Model berimbau
- Ponad rok temu
-
Niedziela 4 Maja
- Ponad rok temu
-
Capoeira-dyscyplina olimpijska?
- Ponad rok temu
-
Berimbau za darmo - kto nie ma, niech zajrzy tutaj!
- Ponad rok temu