kij:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha i jeszcze jedno czy wiecie moze jak po chinsku zapisac "mizong quan"?
To te znaki na czerwonym tle, na zdjeciu ponizej:
Sa tez i inne wersje tej nazwy, co za tym idzie i znakow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Papier ścierny 200-300 do usunięcia drzazg i nierówności, ewentualnie coś koło 500 do wyszlifowania - tylko nie za mocno, bo jak kij będzie zbyt gładki, to będzie wypadał z rąk.no dobra panowie ciuchy ciuchami ja jednak wrocilabym do kija;) Jesli juz bede miala ok 2m kija o srednicy 3cm, prosto od stolarza co trzeba z nim zrobic zeby nadawal sie do treningu? (i technik i walki)? Taki "surowy" wystarczy? :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale tak powaznie mozna tez pojsc do sklepu ogrodniczego i tam nabyc taki kij kolo 2 m. Nie wiem do czego to sie nadaje ale tak robili koledzy z karati. I pewnie trzeba zwrocic uwage coby sekow nie bylo bo to oslabia drewno wiadomo. I czy prosty jest- to oczywiste 8O
Napisano Ponad rok temu
Zamieszczam linki do kilku takich sklepów internetowych[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A jeszcze lepiej w zwykłym sklepie z artykułami drewnianymi tudzież jakimś supermarkecie z takimiż rzeczami - będzie taniej i szybciej.Kij można kupić w sklepie z akcesoriami do sztuk walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Chinach czerwony kolor oznacza szczęście.Trzeba było oglądać program o Hong-Kongu na Discovery z Jackie Chanem. :wink:Skad ci chinscy ludzie maja taki gust do rozowego to nie wiem. Siedze u tych szwabow i tu czesto chinskie ludzie gdzies laza, i przysiegam co droga pani kurteczka mocny roz albo fiolet. Ale ostatnio przebila wszystkich pani w autobusie z takimi nausznikami w 2 wielkie kroliki...rozowe oczywiscie.
Napisano Ponad rok temu
Ja kupilem w sklepie z artykulami do sztuk walki specjalny (2m) gruby kij do cwiczen...i tez niestety nie wytrzymal treningu (zlamal sie w polowie na obozie). Mialem wczesniej zamiar wlasnie kupic gdziekolwiek , byle taniej,ale podejzewam ze nie dotrzymalby 2 dni.
Jak ktos chce cwiczyc sporadycznie to moze byc i kij od miotly;)..ale a jakims obciazeniem , bo sam taki kijek jest za lekki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki styl ćwiczymy.
- Ponad rok temu
-
Wing Tsun/gala MMA w Berlinie
- Ponad rok temu
-
VII puchar polski wushu wrażenia :(
- Ponad rok temu