aiki-jujutsu w Krakowie
Napisano Ponad rok temu
Dzięki z góry za wszelkie info.
Napisano Ponad rok temu
Jarosław Jastrzębski
1 dan, 2 dan Jujutsu
tel: 0 503786991
Napisano Ponad rok temu
Polskie Stowarzyszenie Okuyama Ryu Aiki Jujutsu & Hakko Ryu Jujutsu
31-324 Kraków, ul. Różyckiego 4/70
tel/fax (012) 636 12 65
treningi na ul. Wietora (przecznica z krakowskiej)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli chcesz duzo sie nauczyc i ciezko potrenowac to jedynie w sekcji Shihan Michała Sliwki na Starowislnej 37.
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W domu i bez partnera aikijujutsu duzo sobie nie potrenujesz.
Napisano Ponad rok temu
jakoś samemu nigdy nie udało mi się zmusić do przesuwania własnych granic. a na macie z partnerem nie raz dziwiłem się że tak moge ćwiczyć. dla siebie samego zawsze jestem świetny, gdy ktos mi pokaże na macie że wcale tak nie jest to go gonie.Spójrzmy obiektywnie,jeśli ktoś chce dużo i ciężko potrenować to może to zrobić nawet w domu.Żaden instruktor za nast tego nie zrobi,mówiąc krótko aby coś osiągnąć należy dużo i ciężko trenować,ale dotyczy to też czasu poza sekcją.A sugerowanie że tu, czy tu jest ciężki trening i jest go dużo jest bardo subiektywne.Pozdrawiam.
a od prowadzącego wiele zależy, jak wydobyć z ćwiczących to co w nich siedzi, uświadomić im ich prawdziwe możliwości i zmusić do zwiększenia tych możliwości. pomijam tu tak oczywistą kwestję pokazania co i jak tzreba ćwiczyć - samemu się tego nie zgadnie.
nie zaniedbując treningu indywidualnego (ogólnorozwojówa) pozdrawiam L.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie czy to wiesz z własnego doświadczenia czy też z niesprawdzonych zródeł.Jeśli mówisz że cięższe treningi są u pana Śliwki to z czego tak wnioskujesz?Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wnioskuję tak stąd, że dobrze znam pewnego pana, który ćwiczy u pana Śliwki, a na pewien okres przeniósł się do pana Jastrzębskiego, po czym powrócił do pana Śliwki z wymienionego przeze mnie powodu. Z trenujących w grupie zaawansowanej u pana Śliwki znam prawie wszystkich, a oni jak być może wiesz, w większości ćwiczyli już wtedy gdy uczniem pana Śliwki był jeszcze pan Jastrzębski. Sam zresztą miałem przyjemność w tych treningach brać udział. Nie do końca natomiast rozumiem, co miałeś na myśli w poprzednim niż cytowany poście, pisząc o jakichś brudach, więc wytłumacz. Jeżeli uważasz, że dla p. Jastrzębskiego fakt, że przez lata był uczniem p. Śliwki jest w jakikolwiek sposób niewygodny, to moim zdaniem się mocno mylisz. Gdyby tak było, zapewne nie traciłby ponad 10 lat na ćwiczenie u niego.W nawiązaniu do MKIMURA cytuję:Tak więc u obu panów ćwiczy się w zasadzie to samo, choć podobno u p. Śliwki treningi są cięższe.
Mam pytanie czy to wiesz z własnego doświadczenia czy też z niesprawdzonych zródeł.Jeśli mówisz że cięższe treningi są u pana Śliwki to z czego tak wnioskujesz?Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niektorzy wykonuja na obie ale tylko na wlasnym uke w rzeczywistosci na rzadna nie potrafia
A tutaj dalem temat do dyskusji "Techniki na jedna czy na dwie strony" [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jeśli zaś chodzi o stosunki osobiste pomiędzy w/w senseiami to są one lepsze niż wiele osób sądzi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Krakowie jest szkoła Aiki, która prowadzi Renshi Piotr Białas 4 Dan Ju Jutsu tradycyjnego bedąca pod patronatem Kokusai Aiki Jitsu Renmei Tokyo.Gdzie w Krakowie znajdę szkoły aiki-jujutsu . Nie jestem pewna ale czy na Cechowej nie ma przypadkiem jakiejs sekcji?
Os. Szkolne 27, treningi w środę i piątek o 19:30 W budynku ZPOW Nr1.
Oficjalna Nazwa Szkoły to EUROPEAN SCHOOL OF JU JUTSU.
sENSEI BIAŁAS JEST UCZNIEM MISTRZÓW 9 10 DAN ORAZ CZŁONKIEM EUROPEJSKIEGO INSTYTUTU ZEN HAKKO KAI, AMERYKAŃSKIEJ FEDERACJI JJ.
SERDECZNIE POLECAM!!!
ZAWSZE MOZNA PRZYJŚĆ POROZMAWIAĆ I POĆWICZYĆ ZA DARMO.
KONTAKT Z SENSEI- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
Na Os. szkolnym 27 jest szkoła AiKi prowadzona przez Renshi Piotra Białasa Yondan.Gdzie w Krakowie znajdę szkoły aiki-jujutsu . Nie jestem pewna ale czy na Cechowej nie ma przypadkiem jakiejs sekcji?
Szkoła Kokusai AikiJitsu Kai Renmei Tokyo.
Sardecznie zapraszamy w środy i piatki o19:30. :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o turniej Vale Tudo w Polsce
- Ponad rok temu
-
Tradycyjne systemy NIHON JUJUTSU...historia i geneza
- Ponad rok temu
-
MP SPORT JIUJUTSU: Cztery złota Jaworznian -"P.S."
- Ponad rok temu
-
system Kito ryu jujutsu
- Ponad rok temu
-
Która szkoła Jiu Jitsu w Wawie??
- Ponad rok temu
-
Gratulacje dla Grzegorza ( nominacja na 7 dan )
- Ponad rok temu
-
II Otwarte mistrzostwa Polski Kempo Tai Jutsu
- Ponad rok temu
-
Kempo Tai Jutsu
- Ponad rok temu
-
Potrzebne przepisy JJ - sportowego
- Ponad rok temu
-
Kimono do treningów - rozważania?