Kondycja.
Napisano Ponad rok temu
Temat jest dość ogólny, dlatego proponuję najpierw skupić się na codziennym treningu. Czyli co robicie każdego dnia aby nie wypaść z formy? Jakieś poranne ćwiczenia, rozciągania? Ile na to czasu poświęcacie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kondycja? 4treningi tygodniowo (2x2h +2x1,5h) plus domowe.
w domciu/podworko: baaaardzo duzo rowerku (nie lubie biegac), czasem biore kumpele na rolkach i do tego ja ciagne a pod gorke to nie zawsze wygodne :wink:
w dni wolne od treningow rozgrzeweczka i rozciaganko lekkie siakies
brzuszki kocham robic brzuszki 50 na pobudke, ok 100 na dobranoc, zdarza sie w dzien (potem zameczam grupe poczatkujaca na treningach )
obecnie pracuje nad pompkami :? zawsze cos mi chrupalo w lokciu i olewalam a teraz trzeba to naprawic :wink:
jak sobie cus przypomnie to dopisze
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Do tego codziennie rowerek (tylko teraz pogoda się zrąbała ), jak się ociepli to w planach jest jeszcze cotygodniowy trening na plaży
No i jeszcze jak jest czas i chęci to od czasu do czasu (staram się co 2-3 dni) rozciąganie i ćwiczenie siły (drążek, atlas, ciężarki, pompki, brzuszki itp.) w domu.
Jeszcze nie jestem do końca zadowolony ze swojej kondycji (szczególnie na sparingach :roll: ) ale jest coraz lepiej :wink:
Napisano Ponad rok temu
jezeli chodzi o cwiczenia we wlasnym zakresie-
robie sobie czesto takie serie: drazek, ekspander, hantle (ciosy), worek- to w domu, na soiwerzym pwietrzu- 6km biegu- czasami bardoz lekkiego czasmi ze zmienna intensywnoscia ze sprontami wlacznie, na sowjej trasie robie 2 przystanki na cwiczenia- 1 to taka dogrzewka, troche rozciagania, 2 wiecej ciwczen silowych, intensywniejsze rozciaganie 8) ale przyznam ze dawno tego nie robilem... a wszytko prezz kolana chociaz i tak nie ma co przsadzac cwiczyc trzeba z umiarem
Napisano Ponad rok temu
brzuszki kocham robic brzuszki 50 na pobudke, ok 100 na dobranoc, zdarza sie w dzien
jakie brzuszki - takie klasyczne - z pełnym podnoszeniem pleców do lekko zgiętych kolan (słyszałem ze są nizdrowe) czy takie w których ruch plecami wykonuje się tylko w pionie (pieruńsko trudne ale nie psują plecków)
6km biegu- czasami bardoz lekkiego czasmi ze zmienna intensywnoscia ze sprontami wlacznie, na sowjej trasie robie 2 przystanki na cwiczenia- 1 to taka dogrzewka
gdzie konkretnie biegasz (plaża?)? tak między ludźmi czy gdzieś sobie upatrzyłeś miejsce?
Weź [rzestan narzekać, bo jeszcze stanie ci się to co mi i dopiero bedziesz miał przerąbaneale przyznam ze dawno tego nie robilem... a wszytko prezz kolana
Napisano Ponad rok temu
Czy wprawiony tkd-oka odczuwa ból przy np. wykonywaniu ap-chagi (ból powoiązany z naciąganiem mięśni/scięgien), czy taki ból poprzez ćwiczenia mozna wyeliminować??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw. jak Ci sie trenuje te 2 style (tkd i shido ??)
Napisano Ponad rok temu
Shidokan bardzo mi się podoba bo jest parter i jest bardzo kontaktowe (czego nie można powiedzieć o capo :wink: )
Myśle że kopnięcia z tkd połączone z shidokanem to dobre połączenie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
zreszta jak jestes dobrze rosciagniety to nie czujesz bolu przy kopnieciach , no chyba , ze siadaja ci np. kolana
Czyli da się usunąć ból przy wykonywaniu technik wymagających maxymalnego rozciągnięcia.
Podałem przykład ap-chagi, bo wydawało mi sie ze wykonuje sie je na wysokosc głowy...
Napisano Ponad rok temu
Zrywy polegaja na tym ze zacynam chodzic na maksymalnie dużą ilośc treningow i bardzo duzo biegam. Robie sobie interwały i trening szybkosciowy tak jakbym zbijał wage (grubo ubrany, odpowiednie obciazenie)
Teraz obserwuje dotychczasowo najwyzszą forme w moim zyciu. Zwiekszoną tolerancje na ból , wytrzymałosc , szybkosc , detreminacja. staram sie wykorzystywać ten czas na wszelkie mozliwe sposoby ;-)
Zajmuje sie graplingiem , wlkami ful kontaktowymi...zawodami roznego typu...od Kempo po kicka i shidokan.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zajmuje sie graplingiem , wlkami ful kontaktowymi...zawodami roznego typu...od Kempo po kicka i shidokan.
pozdrawiam
Wszechstronny niczym człowiek renesansu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
potrójny side kick
- Ponad rok temu
-
Witam wszystkich !!
- Ponad rok temu
-