KICK Boxing W realnym starciu
Napisano Ponad rok temu
Podoba mi się, ja chodzę na kravkę a tam wiecie jakie są techniki.
Ciosy w jaja oczy itp.
NIe chcę zrobić większej krzywdy przeciwnikowi więc już dwa razy ich
nie użyłem kiedy trafiłem na niby "kozaka". Planuję przenieść się na kick
boxing. Proszę o komentarze na temat kicku i jego skuteczności
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest to dynamiczny sport z elementami boxu i efektywnymi kopnieciami.
Polacam. Na pewno daje poczucie wiekszego bezpieczenstwa i mysle, ze mozna sobie niezle radzic w realnej walce znajac podstawowe jego techniki, oczywiscie jesli zostaly dobzre opanowane
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem, trenowałem u Jurka Biniasia w Kraksporcie.po roku czasu trenigu to juz sie na zawody jezdzi (w boksie lub w kicku)
Napisano Ponad rok temu
A kravka to nic innego jak ju-jitsu.
bez komentarza :roll:
Moim zdaniem kickboxing mógłby dobrze uzupełniać krav maga.
Kick to styl, który przyzwyczaja do sytuacji walki i uczy zachowań tam przydatnych: wyczucie dystansu, momentu ataku itd.
Dzięki takim treningom łatwiej byłoby wprowadzać techniki kravy do użytku. Chyba, że w sekcjach kravy też tego uczš np.odpowiednie sparingi. Ale słyszałem, że wiele osób wcišgniętych na kravmagę na to narzeka.
Dodam jeszcze, że litowanie się nad przeciwnikiem w "realnej walce" raczej nie popłaca.
Napisano Ponad rok temu
a moim zdaniem kravka moze byc dobrym uzupelnieniem kicka
Napisano Ponad rok temu
bez komentarza :roll:A kravka to nic innego jak ju-jitsu.
To znaczy? Zadam proste pytanie:
proszę o wskazanie techniki z arsenału kravki, której nie ma w ju-jitsu. Wtedy pogadamy o komentowaniu.
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem kickboxing mógłby dobrze uzupełniać krav maga.
a moim zdaniem kravka moze byc dobrym uzupelnieniem kicka
Zgadzam sie z Aklaw. Nie znam sie bardzo na Kravce ale jesli sugerujac sie strona [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] to na Kravce jest pomijane wiekszosc cwiczen rozciagajacych i nauka ogolnych umiejetnosci technicznych. Cos przed kravka jak np. Kick Boxing jest bardzo zalecane.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
troche nie zkleilem. Np nie ma w bjj (o to chodzi czy ogolnie o wszystkie style jujitsu?-bo wtedy to moze byc ciezko...) uderzen palcami na oczy co w kravce podobno jest.To znaczy? Zadam proste pytanie:
proszę o wskazanie techniki z arsenału kravki, której nie ma w ju-jitsu. Wtedy pogadamy o komentowaniu.
A jesli chodzilo ci o to ze kravka ma wszystkie techniki co jujitsu +swoje dodatkowe. To jest takie przyslowe "jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego"
jak tu sie mowi o kicku to jest on zajebisty dlatego ze nie zawiera mega dzwigni wielokrotnych, obron przed samolotem itd. tylko jest relatywnie prosty i jak postoisz pol roku i pocwiczysz dobra garde plus jedna kombinacje to juz mozesz z tym na ulicy namieszac.
A potem sobie mozna poszerac asortyment ale moim zdaniem tez nie za bardzo. Jedna dobra kombinacja z rak, jedna silna pewna technika nozna, chocby dobry lok i jakies minimum jj zeby sie nie dac zaskoczyc i rzadzisz.
Napisano Ponad rok temu
Dla jasności - wypowiadam się oczywiscie o zastosowaniu tych umiejętności w samoobronie. Jak powiedział mój trener - " Boks jest sportem typowo obronnym, a uderzamy bo musimy..." :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o różnicę między KM a jj to jest przede wszystkim taka, że KM jest stosunkowo niezbyt starym militarnym systemem bojowym o konkretnym przeznaczeniu, a ju jutsu pełną i spójną sztuką walki i samoobrony o wielosetletniej tradycji. Rozważania na temat różnic między sztukami walk, a systemami militarnymi były już szeroko rozpatrywane głównie w dziale COMBAT.
Krav maga cały czas ulega modyfikacjom i posiada techniki zaczerpnięte z innych systemów (założyciel systemu ćwiczył zapasy, boks i wiele innych rzeczy). Rzeczywiście to prawda, że wiele z nich pokrywa się z jujutsu:duszenia, dźwignie, atemi(to wszystko już było). No dobra, ale np. sama technika uderzenia i kopnięcia(boks, karate). Poza tym jest jeszcze walka nożem, bagnetem, kajdankowanie, przeszukiwanie, techniki negocjacji itp. Z resztą są różne odmiany metodyki szkoleniowej KM(cywilna,policyjna, wojskowa, "specjalna wojskowa").
Chodziło mi o to. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kickcenter
- Ponad rok temu
-
KnockOut
- Ponad rok temu
-
Filmiki z kicka i thaia
- Ponad rok temu
-
Michalczewski chce pobic rekord
- Ponad rok temu
-
Thai Boxing w Szczecinie ??
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie
- Ponad rok temu
-
Pasy w kick boxingu
- Ponad rok temu
-
Agnieszka Rylik przegrała :(
- Ponad rok temu
-
KO's HL
- Ponad rok temu
-
Mike Tyson w TVN Siedem - 17.03.2003 !!!
- Ponad rok temu