kolory...
Napisano Ponad rok temu
Czy kimono musi być białe (AIKIDO)? Co do hakamy, to wiem. Musi być czarna. Bo tylko ten, no, capo di tutti capi mógł nosić białą.
Ja chciałbym czarne... WIĘC JAK???
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie. Może troszkę głupie. No ale...
Czy kimono musi być białe (AIKIDO)? Co do hakamy, to wiem. Musi być czarna. Bo tylko ten, no, capo di tutti capi mógł nosić białą.
A hakamę miałbys białą?? :wink:
Tak naprawdę to wolny swiat, ale sensei mógłby się nie zgodzić, o egzemie w takim wdzianku mozesz zapomnieć..
Hakamy to w Polsce inne niż granat i czerń zadko się widuje, co tu mówić o Gi... :wink:
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi o samo kimono
A ćwicz w czym chcesz... kolor moze być różowy jesli Ci nie pszeszkadza.. :wink: Pytanie tylko co sensei na to 8O
U mnie odpada.. Stary text ze "fason trzeba trzymać", a jeśli składasz egzamin to nie powinienes się wyróżniać od egzaminatora poza hakamą oczywiście :wink:
Napisano Ponad rok temu
a keikoga to odcienie bieli.. byl nawet taki co mial niebieska keikoge.. bo wypral z dresami.. czym sobie na przydomek "policjant " zasluzyl
Napisano Ponad rok temu
zeby zadziej prac?
dogi winno biale byc, bo... tak, ale co do hakamy to co kraj (dojo) to obyczaj.
Np
- u Asai Sensei w dojo wszyscy nosza granatowe hakamy
- jest jedna organizacja w Niemczech Stiftland Aikido ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) w ktorej od 2kyu mozna nosie BIALA hakame , od shodana czarna...
Napisano Ponad rok temu
a moze coś takiego, kto powiedział że hakama musi być czarna, .........
jeżeli są takie możliwości kolorystyczne przy hakamach to, przy gi paleta kolorów i wzorków wydaje się być wręcz nieograniczona
pomyślmy jeszcze o wykorzystaniu innych materiałów (czarna skóra i latex)
Szczepan, wiem że normalnie ćwiczysz w czarnej hakamie, ale chyba przy jakiejś okazji......np. podczas Twojej wizyty w Polsce zaprzentujesz aktualne trendy w "wielkim świecie" :wink:
S.
Napisano Ponad rok temu
jak kto ma humor by chodzi z hakamie filetowej w żółte grochy to why not.. we wslanym dojo? w domu ? to wolny kraj
Napisano Ponad rok temu
Własnie wrzuciłem kilak takich fotek, ale zdjęcia po 2 godzinach znikneły......A szkoda, fajne były.....
S.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
403 - Dostęp zabroniony
Ta strona została administracyjnie zablokowana
Co jest Snajper????? 8O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Biust :)
- Ponad rok temu
-
Parkiecik
- Ponad rok temu
-
powalcz z samurajami
- Ponad rok temu
-
"Wer ist Meister Wysocki?"
- Ponad rok temu
-
poland aikido weblinks
- Ponad rok temu
-
składanie hakamy
- Ponad rok temu
-
zainteresowanie sztukami walki...
- Ponad rok temu
-
Stosunki senseja i ucznia
- Ponad rok temu
-
przepraszam, ale nie moglam sie powstrzymac...
- Ponad rok temu
-
kary
- Ponad rok temu