Thai Boxing w Szczecinie ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Combat, a jak tam jest z technikami ręcznymi czy często je ćwiczycie(głównie chodzi mi o ciosy proste i sierpowe) i jak oceniasz ich poziom nauczania.
1) Pisałem skrótowo robi się wiele innych kombinacji.
2) Hmm - są ręce. Proste jak najbardziej np. uderzanie na rękawice partnera etc. Ręce są często - występują w wielu akcjach.
3) Sierpów nie ma jeszcze (są tylko łokcie sierpowe).
4) Jak z poziomem rąk? Mogą być. Trudno porównywać z tym gdzie ćwiczyłem (mistrz Europy w boksie to mistrz Europy, a i jeden kick-bokser też był po drodze 8) ).
Jest nacisk na gardę i nie rozkładanie rąk przy kopnięciach - a to bardzo ważne. Technicznie ręce najlepsze mają ... bokserzy (Kamil sam to świetnie wie i mówi).
Oraz z kopnięć to narazie tyko macie lowkick, middlekick?
No i taki frontkick odpychający (typowo thaiowy). A lowkick ma kilka odmian No i sporo kolan - okrężne, proste w kombinacjach etc.
jak tam jest z poruszaniem sie podaczas walki( chodzi mi oto czy uczą podobnie poruszać się jak w box'ie czy kicku, czy tylko jakieś swoje pozycje z muay thai)?
Hmm. Garda oficjalnie w thaiu jest nieco inna, tutaj bardziej kickowa. Pozycja bardziej frontalna. Poruszanie standard, pozycja w sumie też - tylko takie śmieszne dreptanie (thaiowe a jakże). Nowością jest przeskok nogami przy różnych technikach (np. lowkicku, kolanach).
Napisano Ponad rok temu
Dzięki! A jezeli chodzi o trenera, mozesz cos o nim powiedzsiec, jak prowadzi treningi czy dobrze prowadzi to jest wazne!
Dobrze prowadzi.
Napisano Ponad rok temu
No i taki frontkick odpychający (typowo thaiowy)
ten frontkick nie jest chyba typowo thaiowy. mi to bardziej przypominało dziadowsko wykonane mae-geri. a więc typowe karate.
Napisano Ponad rok temu
IMHO są 2 odmiany:
-odpychająca.
-przenikająca (no prawie standard front-kick).
Mon Yan Lak - w tym wariancie bardziej pchnięcie.
Napisano Ponad rok temu
ok. kumam.
iście naukowa klasyfikacja. podoba mi się.
dzięki.
gdy spytałem Kamila czy to ma być pchnięcie czy "przeniknięcie", otrzymałem odpowiedź, że może to być jak najbardziej to drugie, tyle że ćwicząc w parach na razie oszczędzamy brzuchy i dlatego jest to takie "macanie się".
salut
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do zastosowania: mam podręcznik muay-thai i tam jest wyraźnie powiedziane że ma to być PCHNIECIE w jednej z kombinacji, a nie kopnięcie (push, a nie kick :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Dobra thx za info chlopaki. Zobaczymy sie najprawdopodobniej na treningu (tylko ze narazie poczatkujaca) :roll:
Spoko. To jak będę wchodził na salę to się spotkamy (T-shirt moro - barwy do walki w mieście) i atrapa noża (jakby ktoś wierzył w obronę przed nożem :twisted: to go szybko wyprowadzam z błędu ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Co do barw do walki w mieście"
Wiesz co to za barwy?
Takie maskujące jak są zburzone domy etc. Tak to się fachowo nazywa...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zburzone domy
hm. przewidujesz, że nasze treningi w najbliższym czasie zburzą dojo? :wink:
chyba tak ostro nie jedziemy?
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj tak odpychaliśmy tymi technikami (NO JUZ DOBITNIE WIDZISZ ROZNICE pomiędzy tym fronkickiem pchanym a kopanym :twisted: ) - aż ściany drżały. 8)
Napisano Ponad rok temu
ale ja i tak wole WBIĆ nogę w brzuch niż odpychać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast są treningi kickboksu i boksu
U.K.S. Wojownik
Szczecin
w SP 37 ul. Rydla 6 os. Słoneczne
treningi:
pn. box
śr. kickbox
pt. box
godz. 17
cena 100zl (cena obejmuje zajęcia kicka i boxu)
Instruktorzy: Paweł Fiedorek (techniki ręczne) Ryszard Karpik(tech. nożne)
tel. 0600359230
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozciąganie
- Ponad rok temu
-
Pasy w kick boxingu
- Ponad rok temu
-
Agnieszka Rylik przegrała :(
- Ponad rok temu
-
KO's HL
- Ponad rok temu
-
Mike Tyson w TVN Siedem - 17.03.2003 !!!
- Ponad rok temu
-
Low Kick??
- Ponad rok temu
-
Krótkie klipy
- Ponad rok temu
-
pytanie o bandaż bokserski
- Ponad rok temu
-
Michalczewski