bahia to stan a nie miasto :twisted: :wink:mieszkasz na przedmiesciach Rio lub Bahi
Mistrz Zenon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw. czy ja rozpoczolem ten "zamet" , pyt do Pana Uirapuru :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bahia to stan a nie miasto :twisted: :wink:mieszkasz na przedmiesciach Rio lub Bahi
Bahia = 1. Stan Brazyli ze stolicą w Salvadorze; 2. Potocznie o Salvadorze.
Mówiąc Bahia, zależy od kontekstu czy mamy na myśli stan czy Salvador.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bahia = 1. Stan Brazyli ze stolicą w Salvadorze; 2. Potocznie o Salvadorze.
Mówiąc Bahia, zależy od kontekstu czy mamy na myśli stan czy Salvador.
Lobato ma racje , niedowiarkom polecam bylejaki atlas
Napisano Ponad rok temu
bylem w brazylii, bylem w bahia, bylem w salvadorze, atlas tez posiadam ale nie o to mi chodzilo.
Napisano Ponad rok temu
a pozatym wnioskuje do moderatora o zablokowanie tego topicu albo co bo "Mistrz Zenon" jak to czyta to mu sie kobieta ( czyt. birimba ( czy jak on to tam nazwal) wygina ze smiechu )
Peace for All
AXE !!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
nie jest to atak personalny na ciebie ale jako, ze forum to czytaja czesto poczatkujacy w temacie capoeira to uwazam, ze powinno sie wyrazac precyzyjnie na niektore tematy (np historii czy filozofii capo) tak zeby nie wprowadzac zamieszania.
jednakze, coraz wiecej osob zaczyna sie wypowiadac w stylu "capoeira to to, bo tak mi powiedzial moj nauczyciel" a poziom nauczyciela pozostawia wiele do zyczenia.
Napisano Ponad rok temu
Czy wy umiecie czasem pomyslec , znowu zostalem troche zle zrozumiany . Zajmijcie sie soba - patrzcie na siebie na wlasne bledy a nie krytykujcie innych !
I nie sadze ze wtedy byly by jakies przeszkody w stworzeniu tej waszej "upragnionej" rodziny.
Nie mozna sie uczyc nie patrząc na innych bledy lub nie pokazując komus co czyni zle
A ta upragniona "rodzina" capoeiristas raczej wątpliwa sprawa, wiekszosc osob i tak juz podchodzi sceptycznie do tego tematu np. ja.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co znaczy twoje Apelido?Czy wiesz?
- Ponad rok temu
-
Wpadki i wypadki
- Ponad rok temu
-
Capoeira - jaki styl życia?
- Ponad rok temu