Jak normalni ludzie mogą sie nauczyć fiflaka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
masz racje ale fajnie jest jednak wejść do Roda fiflaczkiem, albo saltem 8)jednak to nie jest podstawa to sa tylko dodatki do capoeira!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak mozna sie nauczyc kopniec trudniejszych jak to okresliles "fikając"? BO nierozumiem co ma jedno do drugiego. :?Ej nie no spoko pzreciez wiem ze to tylko dodatki, ale czasem jest fajnie sobie fiknać. Zreszta to poprawia wyskok i dynamike i w ten sposób można się nauczyć jakiś kopnięc takich trudniejszych
8O 8O 8Ojakiś kopnięc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A i jeszce jedno ja pisałem że przy fliku trzeba sie dobrze wybić w tyl wie ktoś moze jak to zrobić po ja tylko przeskakuje pół materaca a powinienm cały. Tu chodzi tylko o kwestie z miejsca, bo z roundack umiem.
Z góry dzięki...
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Ci może ten upadek pomugł ale z reguły jest tak że raz upadniesz i już się boisz robić
hehe przy okajz skokow narciarskich na mamucie dzisaj przypomnial mi sie upadek kolesia chyba 2 lata temu---> facet upadl na glowe, dla mojej matki lekarza wygladal na zlamany kark , podstawe czaszki, rece nogi zebra i wogole urazy wewnetrzne , wygladalo to strasznie a koles byl lekko osozlomiony potluczony i mial zlamany palec,
chodzi mi o to ze wszytsko jak sie robi przedewsyztskim na poczatku podczas nauki , z asekuracja, uwazajac i jak uczy tego ktos kompetentny to nie moze ise nic stac bardzije nalezy sie bac urazow kolan i stawow przy takich rzeczach
Napisano Ponad rok temu
nie po to judocy pady cwicza po 20 lat
kontrola swego ciala w locie, nawet przypadkowym, to chyba jedna z najwazniejszych umiejetnosci.
wiecie dlaczego male dzieci i pijacy wypadajacy z 3 pietra albo wpadajacy pod samochod wbrew pozorom wychodzą z tego ze wzglednie malymi obrazeniami? Dorosly przecietny czlowiek - nie wiadomo skad - odruchowo usztywnia ciało, napina miesnie, rozstawia rece i nogi i szykuje sie na uderzenie w sposob "byc twardym i wytrzymac". oczywiscie calowanie scian z rozpedu w ten sposob nigdy sie nie uda, natomiast dzieci i pijacy przy opoznieniu refleksu oraz nieskoordynowaniu ciala leca niczym szmaciane lalki i wzglednie miekko laduja nie robiac sobie krzywdy wiekszej przy upadku.
nie wierzycie? a pad w tyl ktos opracowany ma? Moj kolega zaplacil kiedys za podlozenie nadgarstka pod posladek gdy upadal.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to samo z hopkami, balonami, batutami na plazy 2 lata temu probowalem zrobic 3 salta pod rzad... trzecie salto skonczylem na piachu uderzajac plecami o ziemie z ... hmm... jakis 4-5 metrow wysokosci odebralo mi dech na 30 minut znaczy mialem problemy z oddychaniem ;D no i stalowa barierka przy uderzeniu - 30 cm za moją głową... bylo blisko
Napisano Ponad rok temu
upadac trzeba umiec.
Napisano Ponad rok temu
Mi się wydaje że przyczyna tego tkwi w głowie, gdzieś w podświadomości boimy się, ale z czasem strach znika i wychodzi nam ale gdy raz niewyjdzie to znowu strach wracaChodzi o to że czemu niketórym się ręce uginaja?? Dla mnie to śmieszne bo ja nigdy nie uginałem i nie wiem co jest tego przyczyną??
DLATEGO
upadac trzeba umiec
Napisano Ponad rok temu
powiem ci jedno:
upadac trzeba umiec.
gdybym nie umial to mielibyscie jakiegos normalnego moderatora
Napisano Ponad rok temu
no nie watpie dlatego tez sadze iz:gdybym nie umial to mielibyscie jakiegos normalnego moderatora
upadac trzeba umiec.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poklonupadac trzeba umiec.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Batizado Grupo Magia
- Ponad rok temu
-
OPEN RODA w Olsztynie
- Ponad rok temu
-
Styl capoeiry: Senzala?
- Ponad rok temu
-
Zawody capoeira? Co wy na to?
- Ponad rok temu
-
Możnaby przetłumaczyć książkę o capo, ktoś chętny?
- Ponad rok temu
-
Au...how to make it???
- Ponad rok temu
-
Radio Capoeira
- Ponad rok temu
-
Szukanie info o Capoeira (było: Ktokolwiek widzial...)
- Ponad rok temu
-
Czerwone buraczki oraz perelki 2003
- Ponad rok temu
-
Krótkie formy i mądre słowa.
- Ponad rok temu