timing
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest takie jedno ćwiczonko, trudno to wytłumaczyć na forum ale ja spróbuję - stajemy naprzeciwko siebie, zamykamy oczy, wyciągamy przed się ręce i stykamy za sobą w przedramionach, jedna osoba jest prowadząca i trzyma ręce od środka, ta osoba wykonuje powolne ruchy rękoma ( podobnie jak w tai-chi), druga musi mieć cały czas własne ręce zetknięte z prowadzącym - to tak z grubsza. Uczy panowania nad ciałem i refleksu
Napisano Ponad rok temu
Jest takie jedno ćwiczonko, trudno to wytłumaczyć na forum ale ja spróbuję - stajemy naprzeciwko siebie, zamykamy oczy, wyciągamy przed się ręce i stykamy za sobą w przedramionach, jedna osoba jest prowadząca i trzyma ręce od środka, ta osoba wykonuje powolne ruchy rękoma ( podobnie jak w tai-chi), druga musi mieć cały czas własne ręce zetknięte z prowadzącym - to tak z grubsza. Uczy panowania nad ciałem i refleksu
Cwiczenie nazywa sie po niemiecku "pushing hands". pasuje jednak bardziej do watku o rownowadze niz timingu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cwiczenie nazywa sie po niemiecku "pushing hands". pasuje jednak bardziej do watku o rownowadze niz timingu.
może tak z może nie, często bezpośrednio po tym ćwiczonku sprawdzamy refleks, każdy szybciej reaguje np. na lecącą w kierunku twarzy rękę i blokuje, więc musi mieć to coś wspólnego z wyrabianiem reflexu.
Napisano Ponad rok temu
Na treningach robimy to w wielu wersjach.
Ciekawe ,czy ktos mnie zrozumial
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tanto
- Ponad rok temu
-
jo
- Ponad rok temu
-
bokken
- Ponad rok temu
-
slabe strony facetow
- Ponad rok temu
-
cos nowego...
- Ponad rok temu
-
Relacja ze Stażu EFE w Siedlcach (08-09.03.2003)
- Ponad rok temu
-
Pytanie do senseiow.
- Ponad rok temu
-
Aikido-Krakow
- Ponad rok temu
-
Trening najwyzszego stopniem ucznia
- Ponad rok temu
-
Staż w Augustowie z Yoshiharu Hosoda Sensei w Kwietniu