Zioła!?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
święta racja.
a jak będziesz chciał się czegoś dowiedzieć to NIGDY nie czytaj polskich tłumaczeń ruskich podręczników do farmakognozji (tak to się ładnie nazywa nauka o roślinnych sórowcach leczniczych) lub zielarstwa sprzed 1990r. dużo jest w nich niebezpiecznych bzdur, a niestety są bardzo popularne w polskich bibliotekach. Polecam podręcznik Kohlmunzera ('Farmakognozja' PZWL) trudny, ale rzetelny. Fachowa wiedza bez żadnego Voo-Doo mambo jambo.
jako farmaceuta (to be) moge ci powiedzieć, że jeśli to nie jest coś b. poważnego gdzie liczy się czas to warto spróbować...
Napisano Ponad rok temu
to nie jest szowinizm zawodowy. po prostu żeby otwożyć sklep z ziołami trzeba przejść ok roczny kurs ( min. u nas na uczelni) wpadł mi w ręce kiedyś na botanice skrypt dla zielarzy, było w nim b. mało, a i tak niektórzy nie zaliczają tego materiału, albo zaliczają egzamin za n-tym razem
Napisano Ponad rok temu
ave misiak poklon
Co Ty z tym misiakiem? 8O
Kurde, czy tylko u mnie poprawnie mój nick wyświetla? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
ave misiak poklon
Co Ty z tym misiakiem? 8O
Kurde, czy tylko u mnie poprawnie mój nick wyświetla? :twisted:
sorry SŁONIAK
miałem minutę żeby to napisać i się za bardzo pospieszyłem
a z innej beczki: fajny ciuch, ale chyba kiepsko oddycha ? :-)
Napisano Ponad rok temu
a z innej beczki: fajny ciuch, ale chyba kiepsko oddycha ? :-)
Hehe. To co mam na sobie to licząc od strony skóry: koszula lniana, aketon czyli przeszywanica (pikowana kurta wielowarstwowa), kolczuga (12 kg stalowego drutu 1,8mm w kółeczkach 8mm) oraz tunika bojowa z drelichu bawełnianego. Całość oddycha faktycznie średnio, ale dobrze chroni. Po założeniu hełmu z przyłbicą i paru minutach walki półtorakiem oddychanie urasta do rangi problemu życiowego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brzuch
- Ponad rok temu
-
Uścisk
- Ponad rok temu
-
Hartować się !!!
- Ponad rok temu
-
brzuszki codziennie ???
- Ponad rok temu
-
dlaczego w rozkroku mam duzo blizej do szpagatu niz siedzac?
- Ponad rok temu
-
Cwiczyc z kontuzja ?
- Ponad rok temu
-
przerwa??
- Ponad rok temu
-
Ciśnienie podczas nurkowania;)
- Ponad rok temu
-
Absencja niezawiniona Słoniaka.