Knife training...
Napisano Ponad rok temu
A czlowiek uczy sie na bledach - lepiej popelniac je na lekko stepionych nozach i atrapach (zarabiajac najwyzej since i otarcia, moze kilka ranek) niz na ulicy.
Trening pomaga w poprawianiu pracy nog i wyczuwanie napastnika (tutaj w koncu wystepuje ten drugi z nozem a nie golymi lapami), walka z nozem w drugiej rece (zeby nie bylo tak latwo), w roznych pozycjach (reka z nozem z przodu, z tylu) i jeszcze kilka innych rzeczy. Teraz ostatnio dodalem drugi noz - zeby mozna bylo zobaczyc jak to jest.
Wedlug mnie warto wiedziec po co stworzono noz poza krojeniem chleba.
Czesto wystepujace walki na zasadzie rownoczesnego trafienia daja do myslenia na przyszlosc...
Napisano Ponad rok temu
Przykład Hanibal Lecterdohap , czyli uwazasz rozumiem , ze 20 letni pracownik PKP , nie jest odpowiednim narybkiem do nauki noza ?
Dlaczego , bo jego IQ , nie pozwala mu ogarnac tego co czyni , w przeciwienstwie do pana kierownika z IQ 130 i garniturze Armaniego , w zaciszu domowym onanizujacego sie nago przy lustrze i obcinajacego malym kotka lapki.
Nie przesadzaj , dziesiatki ludzi na calym swiecie uczy noza , nie robiac wywiadu srodowiskowego o swoich uczniach ( a moze masz takie przyzwyczajenia z poprzedniego systemu ?) i jakos nie slyszalem ze ktokolwiek z tych ludzi , cokolwiek komus obciol po zajeciach.
Nie moza tez demonizowac sily noza , pierwsza lepsza, wkurwiona sprzataczka, nozem kuchennym zrobi kous wieksza krzywde , niz zblazowany manager ,uczacy sie Doce Pares po meetingach.
PS
ja nie ucze noza dla pieniedzy , raczej dla przyjemnosci , wiem ze ejst tez kilka osob na forum ktore robia to samo.
Dziekujemy za skierowanie do psychiatry !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
crkt M18-02 - panowie specjaliści - pare słów o tym nożu ...
- Ponad rok temu
-
butterfly
- Ponad rok temu
-
Civilian lub Matriarch
- Ponad rok temu
-
Carson F4
- Ponad rok temu
-
Gerber Yari jako nóż składany?