Pytanie do wszystkich cwiczacych systemy combat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Skoro trening systemow pro-wojskowych i przeznaczonych do obrony na ulicy to powinien wedlug mnie byc glownie trenowany do warunkow gdy : mamy na sobie ubranie w jakim sie normalnie poruszamy tzn buty, normalne spodnie (niekoniecznie jeansy), bluzy, czasami nawet kurtki itp
Wszystko by uzyskac maksimum realizmu prawda i utrzymac zalozenia prawda ?
Napisano Ponad rok temu
Do treningow w parterze zakladamy bluzy.
I do roznych cwiczen ktore polegaja na utrzymaniu sie w stojce i utrzymaniu rownowagi podczas targania za szmaty. Na przyklad obrony przed roznymi duszeniami lub np. wejsciem w nogi - partner miota toba trzymajac za ciuchy i nagle atakuje na wybrany przez siebie sposob.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Naogol jest to wtedy gdy grupa osiagnie pewien poziom poniewaz glupota i strata czasu byloby wyjscie na dwor i cwiczenie 3-4 duszen. Nastepuje to wtedy gdy masz juz pewien zasob ruchow nauczonych.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
w zwiazku z porą roku mamy czasem cwiczenia w kurtkach,, i na dworzer, na lodzie/
zwłąszcza kopniecia, ktore trzeba wykonywac troszke inaczej w zimie:P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedawno przestalem chodzic na KM i jedyne opcje treningowe to byl trening obrona przed duszeniem(z kazdej strony) po ciemku niezla jazda + oczywiscie niewiem jak uwas trening bez jako takiej rozgrzewki. Na ulicy przed starciem przeciez nie powiesz do agresora: czekaj musze sie rozgrzac. hehe.
Tu moja drobna uwaga jako trenera ( w tym również combatu ) odnosnie rozgrzewki na treningu. Ktoś, kto niezbyt zna pojecie procesu treningowego stara sie na siłę wmówić,że w jednostce treningowej nie potrzeba rozgrzewki. NIC BARDZIEJ BŁEDNEGO - aby przygotować organizm do takiego stanu, ze gdy ktoś Ciebie atakuje jesteś w stanie osiągnąc pełna sprawność fizyczną w ciagu ułamka sekundy potrzeba niestety trenować wg schematu, który obowiazuje i jest niezbędny w szkoleniu a więc na treningu należy 15 - 20 minut poswiecić na rozgrzewkę, część głowna zjmuje gro treningu ( w zależności od tematu zajęć ) oraz część końcowa, która musi stopniowo "ostudzić" organizm.
Jeżeli treningi bedzią przez dluższy czas prowadzone bez rozgrzewki doprowadzi do trwałych kontuzji.
Napisano Ponad rok temu
Chodzilo mi ze rozgrzewka jest ale slaba taka nie 100%. Heh. [/u]trening bez jako takiej rozgrzewki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak u ciebie sie trenuje?W kimonach???Czy w podczas treningow stosuje sie u was zasade by od czasu do czasu przeprowadzac walki w normalnych ubraniach tzn ograniczajacych ruchy jeansach, kurtkach itp ??
U nas zawsze cwiczysz np. w wojskowych drelichach,ktore tez krepuja ruchy jak zwykle ubranie.A buty sa obowiazkowe,to po prostu dodatkowa bron.
Napisano Ponad rok temu
Czy w podczas treningow stosuje sie u was zasade by od czasu do czasu przeprowadzac walki w normalnych ubraniach tzn ograniczajacych ruchy jeansach, kurtkach itp ??
u mnie niczego takiego nie bylo ale instruktor zawsze mowi co jesli ma takie a ni inne ubranie a co do kopniec zawsze zaznacza ze bedziemy w butach i bedzie na latwiej
szczerze mowiac nie widze potrzeby takich zajec, tak sobie dobieram ubior zeby czuc sie w nim swobodnie i zeby mnie nie ograniczal, spodnie zawsze testuje w sklepie czy da sie kopnac az ludzie dziwnie na mnie patrza;)
Napisano Ponad rok temu
nawet kurtki itp
Jak sie nauczysz obrony przed nozem z kurtka i ktos cie zaatakuje w lecie gdzie w kurtce raczej nie chodzisz to bedzie kiepsko
Napisano Ponad rok temu
nawet kurtki itp
Jak sie nauczysz obrony przed nozem z kurtka i ktos cie zaatakuje w lecie gdzie w kurtce raczej nie chodzisz to bedzie kiepsko
w lecie bez kurtki szybciej się spieprza
Napisano Ponad rok temu
a kiedy masz wieksza swobode ruchów
w kurtce czy bez??
to sobie odpowiedz po co sie cwiczy w kurtce.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zawody w systemach typu combat
- Ponad rok temu
-
Reportarz o Krav Maga i Combat sobota o 19:40 w TVN
- Ponad rok temu
-
Plusy i minusy Krav Magi