zeby zostac shihanem to trzeba:
1. byc niskiego wzrostu
2. miec lekka lysinke
3. mowic po wlosku
4. pic red bulla
Wyczówam żaluzję.... i pewne podobieństwo....

Napisano Ponad rok temu
1. byc niskiego wzrostu
2. miec lekka lysinke
3. mowic po wlosku
4. pic red bulla
Napisano Ponad rok temu
1. byc niskiego wzrostu
2. miec lekka lysinke
3. mowic po wlosku
4. pic red bulla
Wyczówam żaluzję.... i pewne podobieństwo....![]()
Napisano Ponad rok temu
Wielu shihanów ma swoich uczniów w Polsce . Sensei Tamura ma bardzo dużo staży i jest bardzo trudno znależć jakiś wolny termin . Ale pracujemy nad tym .A swoją droga czyż to nie symptomatyczne, że prawdziwi shihani to do nas raczej nie zaglądają i w ogóle nie walczą w internecie jeno w realu
Tu mozna jedynie trafić na OCS i NNS - ciekawe kto odszyfruje skrót Zwyciezca pije piwo na koszt moderatora :wink:
To daje do myślenia :?
Zeby prawdziwy shihan przyjechal do Polski, to musi miec uczniow, jak to sie dzieje w Krakowie, gdzie Yamada sensei przujezdza. Ich juz nie interesuje tzw Ogolne Nauczanie, bo zdali sobie sprawe z tego ze to jest nieefektywne. Ucza tylko swoich uczniow. Tak ze jak ktos chce sie czegos nauczyc, musi sie zadeklarowac i czynic wysilki aby zostac uczniem takiego shihana(co nie jest latwe i nie wystarczy placic kase, wbrew pozorom :wink: ) a nastepnie jezdzic do niego i go zapraszac do siebie. Jesli tacy ludzie sie znajda, to vizyty shihanow w Polsce beda duzo czestsze....
Napisano Ponad rok temu
Szczepciu ale ja o vortalu mówiłem :roll: a nie o RP
Napisano Ponad rok temu
Ja mysle Szczepan, ze Ty tego shihana dawno juz powinienes dostac. Z polowa shihanow na swiecie piwo piles, zna Cie caly swiat jako specjaliste od "biernego oporu", ten Kanai powinien Cie namascic na nastepce. Tak mi sie wydaje. No bo gdyby nie Ty, nie wiedzialbym, co to za jeden.
Gdzies przeczytalem, ze shihana daja za wybitny wklad w popularyzacje aikido. Skoro SS ma siodemke, a jest, jak powiedziales "na poziomie 2 kyu"...wniosek nasuwa sie sam.
I jeszcze jedno: napisz cos o Yamaguchi sensei, nauczycielu mojego senseia, kto to taki, i co takiego cudnego robi...
Napisano Ponad rok temu
No to ja nie będę shihanem. No trudno.zeby zostac shihanem to trzeba:
1. byc niskiego wzrostu
2. miec lekka lysinke
3. mowic po wlosku
4. pic red bulla
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie poraz pierwszy, Szczepciu nie poraz pierwszyOpatrznie cie zrozumialem ( i nie jest to aluzja do Opatrznosci hehe)
No o tym mówię, że aby byc Shihanem wręcz nie należy czytać vortalu, a tym bardziej sie udzielac. A juz ci co maja na kącie ponad 1000 postów są bez szansShihan na vortalu???? ............hmhmmmmmmmmmmmmmmmm......to sa powazni ludzie, Labedziu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. byc niskiego wzrostu
2. miec lekka lysinke
3. mowic po wlosku
4. pic red bulla
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu