pytania laika :)
Napisano Ponad rok temu
1. dlaczego nie trzymacie wysokiej gardy ? w kazdym filmiku czy to z mistrzostw swiata czy normalnego treningu cwiczacy TKD maja niska garde! wg mnie to troche "dziwnie" wyglada jak na sztuke samoobrony i nie tylko...
2. Czy na treningu macie sparingi ? jesli TKD to tez walka to chyba byc powinny ? sam trenuje capo [ ktora jest bezkontaktowa ] i wiem co to znaczy walka_bez_zwarcia i bez tego ciezko sie obronic...
3. teraz takie smieszne moze wydawac sie dla was ale mnie to bajdzo ciekawi w tekken 3 byla postac o imieniu hworang. Z tego co widze i czytam to wlasnie walczy uzywajac TKD a tekken 3 bazowany byl na prawdziwych mistrzach i wiekszosc ciosow w tej grze ma odzwierciedlenie w rzeczywistosci. W zwiazq z tym pytanie: czy to co on robi jest czego Wy sie uczycie ? czy to jest trudne [ wg mnie wcale ] czy to nie przydalby sie na ulicy? chyba mi nie chcecie wmowic ze na leszcza czy nap*** kolesia taka kombinacja nie zadzialalaby?! [ co do innych ludzi to wiem ze nie :) ]
p.s nie bluzgajcie za bardzo na mnie nie znam sie na tym
p.s 2 nie pisze jakis nazw zajewiaszczych bo nie wiem o co chodzi, a jak jush piszecie to piszcie mniej wiecej o co wam chodzi
z gory thnx i sorx za dlooooogi post
Napisano Ponad rok temu
2) nie nie mamy sparringow... wkladamy rekawice, szczeki, wchodzimi na mate i sie na siebie patrzymy :wink:
3) bez komentarza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm, podnosi poziom samouwielbienia i jest przyczyna kontuzjico daje rozbijanie desek/cegiel ?
Napisano Ponad rok temu
a tkd z taka wysoka garda jest chyba porownywalne do kickboxingu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do gardy,to sprawa kazdego z osobna.Ja opuszczam lapy jak jestem w bezpiecznym dystansie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sorry za długość, ale jakoś sie rozkręciłem
Napisano Ponad rok temu
p.s juras(L) nie wiem co znacz "bandae dollyo"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
glupoty w sieci
- Ponad rok temu
-