kontuzje a tkd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tym że u nas jest dużo sprzętu (worki, packi, tarcze itp.)
A swoja droga trening na worku daje 10x wiecej niz np. packi (tarcze) ) (mowimy oczywiscie o osobie ktora ma wycwiczoną precyzje i dokladnosc)
Napisano Ponad rok temu
Z tym że u nas jest dużo sprzętu (worki, packi, tarcze itp.)
A swoja droga trening na worku daje 10x wiecej niz np. packi (tarcze) ) (mowimy oczywiscie o osobie ktora ma wycwiczoną precyzje i dokladnosc)
Taką własnie precyzje i dokładnosc w poczatkowej fazie treningu TKD wyrabia kopanie w powietrze. Własciwie w wiekszosci grup poczatkujacych kopie sie w próznie , dlatego by poprostu nauczyc prawidlowo , technicznie wykonywac kopniecia. Kazdy z nas zapewne sobie wyobraza jak poczatkujaca osoba potrafi kaleczyc techniki na tarczach. Jednakze niestety prawdą jest , iz u wielu zawodnikow pojawiaja sie klopoty z kolanami. Ja takze je mam.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
combat - skad ta wypowiedz?
to jest udokumentowane czy dziala w stylu: to przeciez oczywiste?
Napisano Ponad rok temu
jup
ja mysle ze tak jest zawsze w sporcie - jezeli robisz cos nieuwaznie to wychodza tego skutki - ja na przyklad nie uwazalem kiedys z silownia i teraz mam problemy z kolanami oraz kregoslupem - tylko przez mlodziencza glupote , gdyz zasadniczo silownia powinna kszaltowac miesnie i tak dalej by raczej zapobiegac tego rodzaju problemom.
mysle ze podobnie jest z bjj , tkd czy nawet aikido....
Faktycznie przykra sprawa z tą Twoja kobieta Ty tez sobie porozwalales troche...
W kazdej sztuce walki podstawa jest dobra rozgrzewka..i uwaga na to co sie robi.Sam pamietam jak mialem noge zalatwiona..na szczescie to bylo dawno i dzis jest ok.
Mysle ze zdrowko wroci Tobie i Twojej dziewczynie. :-)
Napisano Ponad rok temu
dzieki Francos.
zdrowie mi juz nie wroci - moge jedynie dbac o to co pozostalo.
nie jest w gruncie rzeczy tak zle - od tego semestru mam nadzieje znow pojsc na silke , powzmacniac miensnie , w gruncie rzeczy interesuje mnie tylko stan Moniki - dlatego zaczalem ten watek.
dzwonilem do niej niedawno , to mi mowi ze bedzie niedlugo znow chodzila na te TKD - to jej powiedzialem co o tym mysle , i przez co najmniej pol roku nigdzie nie bedzie chodzila. pojde z nia do jakiegos ortopedy czy kogos tam i porozmawiamy nad cwiczeniami rehabilitacyjnymi... mam nadzieje ze bedzie okej
Napisano Ponad rok temu
jup
combat - skad ta wypowiedz?
to jest udokumentowane czy dziala w stylu: to przeciez oczywiste?
Mowisz o wypowiedzi na temat worka i treningu?
Udokumentowane ) => tzn. sam sie o tym nieraz przekonalem praktycznie...
Napisano Ponad rok temu
Taką własnie precyzje i dokładnosc w poczatkowej fazie treningu TKD wyrabia kopanie w powietrze.
Tak, a pozniej wlasnie wspomniane tarcze/packi.
Kazdy z nas zapewne sobie wyobraza jak poczatkujaca osoba potrafi kaleczyc techniki na tarczach
He he - nieraz to widzialem )
Napisano Ponad rok temu
jup
dzieki Francos.
zdrowie mi juz nie wroci - moge jedynie dbac o to co pozostalo.
nie jest w gruncie rzeczy tak zle - od tego semestru mam nadzieje znow pojsc na silke , powzmacniac miensnie , w gruncie rzeczy interesuje mnie tylko stan Moniki - dlatego zaczalem ten watek.
dzwonilem do niej niedawno , to mi mowi ze bedzie niedlugo znow chodzila na te TKD - to jej powiedzialem co o tym mysle , i przez co najmniej pol roku nigdzie nie bedzie chodzila. pojde z nia do jakiegos ortopedy czy kogos tam i porozmawiamy nad cwiczeniami rehabilitacyjnymi... mam nadzieje ze bedzie okej
Tak musisz uwazac na zdrowie aby kontuzje sie nie pogłebiały.
Z Monika musisz pojsc do Ortopedy on potem skieruje ja na rehabilitacje.Na rehabilitacje warto zapisac sie juz teraz bo dlugo sie czeka.Bynajmniej tak to wyglada w Gdansku a podejrzewam ze w innych miastach nie jest z tym lepiej..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi lekarz przypisal Fastum , kup sobie , pomaga.
do tego taki sciagacz na udo , nalezy w nim sie rosciagac , bedzie trzymal cieplo co zmniejszy bol , wg mnie zbedne tylko dodatkowy wydatek
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
przyszli trenerzy : )
- Ponad rok temu
-
podciecia, rzuty, obalenia
- Ponad rok temu
-
Nowy Koreańczyk