Capo na teledyskach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spoko ja tylko zwrocilem uwage ze to wcale nie musiala byc capoeira. Nie pamietam dokladnie tego fragmentu bo zabardzo sie nie wpatrywalem w ten film bo byl badziewny w porownaniu do poprzedniej czesci:)!. Co do tej rasteira, hmm ona tam idzie zaraz po rabo de arraia na negativa, choc krzywo to jednak tak to wyglada. Nie wiem moze w kung-fu tez jest negativa ja sie nie znam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
takie powinno byc podsumowanie na temat MK2byl badziewny w porownaniu do poprzedniej czesci:)!
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem co jest grane. Jak klikam na któryś z linków dotyczących Fu - Dystans to ściąga mi się jakiś pliczek "pobierz.php". Hmm? Jak to ściągnąćCo do teledysku Fu-dystans, to na stronie cgm.pl jest do sciągniecia chyba caly teledysk.Adres : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Internet Explorer ileśtam. Teraz działa, thx. Ściągam.to jaka ty masz przegladarke? tu masz goly link do pliku : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Spoko ja tylko zwrocilem uwage ze to wcale nie musiala byc capoeira. Nie pamietam dokladnie tego fragmentu bo zabardzo sie nie wpatrywalem w ten film bo byl badziewny w porownaniu do poprzedniej czesci:)!. Co do tej rasteira, hmm ona tam idzie zaraz po rabo de arraia na negativa, choc krzywo to jednak tak to wyglada. Nie wiem moze w kung-fu tez jest negativa ja sie nie znam.
w filmach akcji czesto sie zdaza ze graja aktorzy reprezentujacy rozne sztuki walki ktorych douczaja elementow capo aby efektowniej wygladaly ciosy,
p.s. w filmach sie liczy glownie efektownosc a nie efektywnosc
Napisano Ponad rok temu
Najwiecej capo widzialam dotychczas na teledysku Bellini (to Ci od samby di Janeiro). Niestety, nie pamietam tytulu. Lecialo swego czasu bez przerwy na mtv2 pop.
O ile sie nie myle to tytul tego teledyska to
Bellini - Brazil
i chyba jest to jeden z lepsiejszych teledyskow o jakze nam bliskiej tematyce
Napisano Ponad rok temu
Najwiecej capo widzialam dotychczas na teledysku Bellini (to Ci od samby di Janeiro). Niestety, nie pamietam tytulu. Lecialo swego czasu bez przerwy na mtv2 pop.
"Brasil" ???
Napisano Ponad rok temu
p.s. w filmach sie liczy glownie efektownosc a nie efektywnosc
vide: mortal kombat 1/2, Bractwo Wilkow, serialowy Kruk i Wladca Pierscieni - Dwie wieze (takiej sruby co Gandalf to nawet Alemao nie robi a widzieliscie flage na paluszkach na szycie chyba Minas Tirith??? ) dobra, off-topic, bo mialy byc teledyski...
Teledysk: Carlos Santana i Wyclef Jean - Maria Maria (meu prometeu ), Fu-Dystans i boski Capanga W krotkometrazowym dziele niezaleznym Haiku by Poziomka, Zambari itd. wystepuje nasz Veneno
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze te techniki nie tylko pochodza z capoeira wiec z takim stwierdzeniem bylbym raczej ostrozny bo przeciez rastera jest to tylko podciecie ktore rownez w kung - fu wystepuje.
Wyglada nieco inaczej, jak sie przyjrzec... A meia-lua i rabo de arraia to chyba charakterystyczne kopniecia Capoeira. Nie slyszalem o/widzialem/dotykalem innej sztuce walki, w ktorej istnialoby podobne kopniecie.
Napisano Ponad rok temu
Nakreconym w Salvadorze (Bahia) teledyskiem Sepultura chciala pokazac przynajmniej czesc kultury Brazylii, dlatego pokazuje on o wiele wiecej niz pozostale.
Capoeira:
Candomble:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Maculele:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Brazylijski barok w stylu Aleijadinha:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Muzykow ulic Brazylii - grupa Carlinhosa Browna:
I cos jeszcze :wink: :
Pozdrowka!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tytulu to to bylo bodajze Ricky Martin "Jaleo" ale nie jestem pewien Jak bede mial chwilke czasu to poszukam :>
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tytulu to to bylo bodajze Ricky Martin "Jaleo" ale nie jestem pewien Jak bede mial chwilke czasu to poszukam :>
Tak,w "Jaleo" Ricky'ego Martina jest nawet cala roda w takim klubie.
Poza tym w "Maria, Maria" Wyclefa Jean'a i Carlosa Santany jest roche Capo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wielka Polska Roda w miescie Olsztynu
- Ponad rok temu
-
gdzie są grupy CAPOEIRY
- Ponad rok temu
-
4 oczy :)
- Ponad rok temu