Uprawnienia ochroniazy?
Napisano Ponad rok temu
z gory dzieki
Napisano Ponad rok temu
Krótko i ogólnie. Zeby dać w zęby musisz kierować tylko i wyłącznie obroną konieczną - takie działanie w innych sytuacjach może oznaczać przekroczenie jej granic, wyprowadzenie gościa z budynku nie stanowi żadnego problemu - zawsze można umotywować zakłócaniem porządku publicznego oczywiście nie możesz zrobić tego z powodu że ci się nie podoba jego gęba, np. w banku klient jest najważniejszy... oczywiście każde takie zdarzenie musisz odpowiednio udokumentować w ksiązce pełnienia służby albo notatką służbową.
Im więcej papieru tym czyściejsza dupa...
Jak masz jakieś konkretne pytania pisz
Pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
jest Ustawa i roporządzenia a potem prokurator i kodeks karny
i WIELKA RACJA im więcej papierów tym ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niech się zgłosi do jakieś komisji i sobie weźmie wymogi bo będzie żopa
nauczy błednie i ludzie obleją egzamim, i będzie wtopa - czyli jak się to rozejdzie to już żadnego szkolenia nie poprowadzi
Napisano Ponad rok temu
ale ogolnie to ja zbyt nie wiem o co tam sie ogulnie rozchodzi mialem tylko materialy znalezc a ze nie wiem dokladnie o co mu chodzilo wiec sie pytam czy gdzies mozna cos znalezc
Napisano Ponad rok temu
"brutalność" "nie nadaje" się do użycia... Żeby tak szanowna komisja wiedziała co ćwiczą np. funkcjonariusze Straży Granicznej...
Napisano Ponad rok temu
A co cwicza?Żeby tak szanowna komisja wiedziała co ćwiczą np. funkcjonariusze Straży Granicznej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i mieli rację...jedna z duzych firm ochroniarskich dzialajaca w moim regionie i nie tylko przyslala na szkolenie kravki najlepszych z najlepszych - grupe interwencyjna. pamietam tych gosci z egzamiow na licencje ochr. - dno. Otoz ci panowie po 2 dniowym szkoleniu z kravki uzali ja system zbyt brutalny i nie majacy zastosownania w formacjach ochrony 8O .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co to za różnica KM czy inne MA ważne by techniki nadawały się do interwencji bo nie wyobrażam sobie kick boksera w technikach interwencyjnych
jako PO (pracownik ochrony) mam obezwładnić a nie się z gościem pykać czy gryźć w nos
ma być skutecznie!!!!!!!!!!! i tak by potem nie podpaść prokuratorowi!!!!
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie z przedmowca! Poza tym techniki, ktore wolno zastosowac, a te, ktore zastosuje w przypadku interwencji to dwie rozne calkowicie rzeczy. Techniki interwencyjne maja klienta obezwladnic (cokolwiek to oznacza ), dlatego nie moga byc "brutalne". A to czego sami sie dla siebie naucza to ich prywatna sprawa. Wazne jak wspomnial kolega - nie podpasc pod prokurature.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
limo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-