segalowy filmik
Napisano Ponad rok temu
Co nie zmienia faktu ze wszyscy tylko psy na nim wieszaja...
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie widzialem zadnego z nich w randori ani pokazie, wiec nie moge porownac ich z SS. Ale po co? Jak Bozia pozwoli, w marcu jade znow do Kanai sensei. Gdybym mial wybor to zastanawialbym sie nad prawie kazdym z shihanow, ktorych widzialem na zywo.
Pokazy z kolei calej grupy shihanow widzialem na kasetach i to co robi SS mozna zakwalifikowac do gornej strefy stanow srednich. Znajdzcie sobie jakies filmy Ikeda sensei (tego z USA), albo Isoyama sensei. SS to harcerzyk ;-) Zreszta piekno po pierwsze to rzecz wzgledna, a po drugie na rozne sposoby mozna sie podobac.
Na temat omawianego tu filmiku z SS mam swoje zdanie. Piekne sceny pokazowe. Oczywiscie wogole nie mozna tego oceniac pod katem jakosci aikido, realnosci itp. - pokaz to tylko pokaz. Filmik mi sie podobal, na temat SS tak naprawde niewiele opinii slyszalem, a do tego nie mam pojecia, ktore sa obiektywne, a ktore nie. Zatem nie mam ani argumentow aby go wysmiewac, ani tez nie zamierzam szukac u niego nauki. I to wszystko. Filmik TAK, SS - NIE WIEM.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem dokladnie jak to bylo i kiedy.......wiec jesli ktos wie o co mi chodzi to niech sie wypowie na ten temat. Nie wiem dokladnie czy to bylo w Teleexpresie czy innych wiadomosciach.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hehe,
Uczestniczyłeś w jego stażach? napisz coś jeszcze, czy masz video z akcji przewrócenia się ze swoimi uke?
Taaa.
Kanetsuka sensei 7 dan aikikai tez orla wiwinal o swoja hakame, i jakos nikt z tego problemu nie robi - wrecz przeciwnie - to mistrz wielki, bo pieknie z tego orla powstal.
na dodatek temu samemu mistrzowi jego uczen i uke w trakcie pokazu na srodku (na stazu) wybil zeba - Ooooo.... wielki mistrz nawet poznac po sobie nie dal. Brawo.
Wszystko zalezy od interpretacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cyk, Memory Find....- MUCHA.... i wszystko jasne!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W aikido Segala podziwiam płynność ruchu, dynamikę i brak atemi.
Na pewno nie jest najwibitniejszym aikidoką ale ma najleprze randori jakie widziałem. Moim zdaniem zasłużył na 7 dana.
Napisano Ponad rok temu
O kurteczka, podziwiać Stefka za brak atemi A cały świat :wink: właśnie za nie go podziwia(...)W aikido Segala podziwiam płynność ruchu, dynamikę i brak atemi. (...)
.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przyjmowanie uderzen
- Ponad rok temu
-
Dopuszczac do uchwytu czy nie?
- Ponad rok temu
-
Na Sylwestra w Hakamie???